O mină de sare altfel

0

La câteva sute de picioare sub orașul Yekaterinburg din Rusia există o mină abandonată de sare de o frumusețe indescriptibilă,psihedelică. Caverne și coridoare întregi acoperite cu modele uimitoare au fost create de natură în stratul de rocă. Mineralul carnalit, o cloridă hidratată de magneziu potasiu, servește ca un puternic fertilizator pentru plante. Se găsește cel mai adesea sub formă de minereu galben-roșiatic, însă există și albastru, mov sau chiar fără culoare.

Numai o mică parte din mină mai este utilizată astăzi, lăsând kilometri de tuneluri hipnotice unde accesul nu este permis decât cu un permis special de la guvern. Acest lucru, totuși, nu a i-a oprit pe fotograful și speologul rus Mikhail Mishinik și câțiva prieteni să exploreze coridoarele spectaculoase de sub orașul industrial. ”Minele sunt uriașe și se întind pe mulți kilometri atât pe lungime cât și pe lățime, iar un singur tunel poate avea chiar peste 6 kilometri și jumătate”, spune Mikhail. ”Este greu de descris cum te simți să fii atât de adânc sub pământ, pierzi noțiunea timpului, iar aerul este extrem de umed, îți este mereu sete. Aerul este plin de mici particule de sare și dacă nu am fi avut torțele cu noi, ar fi fost întuneric complet”.

Grupul susșine că a petrecut mai bine de 20 de ore explorând labirintul plin de spirale și culori și că a petrecut în mai multe ocazii, noaptea acolo. Fotografiile pe care le-au făcut în timpul călătoriilor lor subterane te lasă cu răsuflarea tăiată.

“Este extrem de ușor să te pierzi pentru că multe pasaje seamănă între ele, navigăm cu extrem de multă atenție pe acolo. Mulți oameni știu despre mine însă este dificil să intri dacă nu ai un permis oficial”, declară Mikhail. ”Noi punem siguranța pe primul loc, însă întotdeaun pot exista pericole. Există posibilitatea unor scurgeri de gaz precum metan, dioxid sulfurat de carbon hidrogenat, dar în același timp și al unor alunecări de teren. Elementul pericol este parte din distracție și este un sentiment special să fii printre cei câțiva oameni care să fi văzut această minune”.

sal1 salt2 salt3 salt4 salt5 salt6 salt7 salt8 salt9 salt10

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Eliberează-ți mintea de ”nu pot” pentru a atrage abundența

Acest articol este dedicat tututor, inclusiv mie, cei care sunt guvernați de credințele oamenilor din jur. Vrei să ai succes?...

Închide