O colonie de albine a construit un stup în formă de floare

0

O lume fără albine este o lume fără mâncărurile noastre favorite. Pentru a atrage atenția asupra dezstrului dispariției albinelor, artistul slovac  a folosit ajutorul unei colonii de albine pentru a crea The Agreement (Înțelegerea), o sculptură înaltă de 1,6 m. făcută din ceară de albine. Structura organică vie este considerată prima din lume care folosește arhitectura albinelor pentru fabricare la scară largă și simbolizează echilibrul dorit dintre lumea naturală și cea creată de om.

The-Agreement-by-Studio-Libertíny-5-889x720

Achiziționată și comandată de către RBKC pentru Olimpiada de la Londra din 2012, The Agreement a fost construită înainte ca publicul să o vadă, într-un recipient de sticlă din care albinele puteau ieși. În afara ajutorului oferit de către albine, studioul lui Libertíny, care a mai creat proiecte similare înainte folosind albinele la construire, a colaborat cu Peter James de la Physics Chelsea Garden și Rudolf Moravčík de la The Beekeeping Museum din Slovacia pentru a realiza această lucrare de artă. The Agreement a fost afișată publicului doar pentru o săptămână în timpul jocurilor olimpice de la Londra din 2012, însă ea a fost adusă la Bienala de la Veneția  de la Murano.

The-Agreement-by-Studio-Libertíny-6-889x616

Echipa a folosit un software de modelare 3D pentru a crea scheletul principal, care a fost proiectat cu atenție pentru a suporta tensiunile și pentru a oferi stabilitate piesei. Odată ce a fost cosntruit scheletul, colonia de albine a preluat munca și a început să umple spațiile goale, creând o sculptură ca un turn, din ceară. Dedesubtul structurii a fost instalată o placă ornamentală metalică, care colectează și ascunde albinele care mor, un proces natural care are loc în fiecare zi în colonia de albine.

The-Agreement-by-Studio-Libertíny-1-889x694

“Construcția naturală de faguri în spațiu liber este extrem de organică și subiect al forțelor exterioare. Scopul acestei idei a fost să combine atât acuratețea tehnologiei dar și haosul naturii pentru a crea o experiență arhitecturală”, spune Libertíny. “Albinele acționează ca un mic computer cuantic, iar ca grup ele efectuează computații arhitecturale extrem de complexe… Albinele, la fel ca și computerele cuantice, sunt o dovadă minunată a puterii naturii, pentru că sunt o traducere poetică a ceea ce ar putea fi viitorul arhitecturii”.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Diapazoane

Totul este relativ la percepție. Totul este inclus și acceptat în același timp, chiar dacă reacția interioară poate spune altceva......

Închide