Libertate altfel: de la serviciu într-un microbuz

0

În momentul în care Zach Both, 23 de ani, și-a dat demisia pentru a călători într-un microbuz modifcat, el nu și-a folosit nou găsita libertate doar pentru a trăi și a se plimba prin țară – el a pornit într-o misiune de a-i ajuta pe ceilalți să facă același lucru. Zach, ce lucrează ca producător de filme în mișcare, a modifcat un vechi microbuz Chevrolet, transformându-l într-un studio contemporan minunat, echipat cu panouri solare și chiar un sistem home thater. Ca să își împărtășească experiența și cunoașterea, el a creat un website numit , unde găsim un ”ghid complet pentru libertatea totală” incluzând fiecare pas necesar pentru modificarea propriului microbuz.

The-Vanual-by-Zach-Both-1

Zach a cumpărat un microbuz Chevy Express cu 4.000 $ în august 2004 și a cheltuit în total 15.000 $ pentru a-l transforma într-o casă mobilă de vis. Cu toate că declară că otalul sumei cheltuite este mare (și mai mult decât anticipase la începutul transformărilor), aceasta i-a permis să își personalizeze fiecare centimetru pătrat de spațiu și să își satisfacă toate cerințele. Exteriorul a rămas alb pentru a rămâne cât mai puțin evident, însă interiorul este caracterizat de un design scandinav minimalist.

The-Vanual-by-Zach-Both-11

Microbuzul modificat conține un pat japonez la unul dintre capete și un birou în formă de L, ir la celălalt capăt o bucătărie integrată. Bucătăria are un frigider/congelator (ARB 50 – notă: desigur ceva de negăsit la noi pe piață) dar și un arzător (aragaz) cu alcool cu două focuri, sub blat. Deasupra a instalat două panouri solare (Boulder 90) conectate la un Generator Solar (Goal Zero Yeti) care compun sistemul de alimentare electrică. Decât să opteze pentru un lavoar complet cu scurgere clasică, Zach a optat pentru o soluție ieftină și simplă de a instala un bidon de 19 litri cu apă. Neavând alimentare cu apă și din cauza spațiului limitat, nu există nici duș, nici toaletă. Tânărul creator de filme folosește dușurile de la sălile de gimnastică și toaletele publice.

The-Vanual-by-Zach-Both-11

“Filmatul, prin însăși natura sa este o căutare nomadă. Este o migrație constantă din loc în loc, în funcție de ceea ce necesită scenariul”, declară Zach Both. ”Cu acest microbuz, am acum libertatea totală de a scrie un scenariu înconjurat fiind de munți, de a filma în direct într-un oraș aflat în deșert și apoi de a colabora cu un editor sau un compozitor din Los Angeles – toate în aceiași lună. Altfel, ar fi imposibil.” Pentru a afla mai multe informații despre modul în care Zach a reușit să își vadă visul vieți mobile cu ochii, intrați pe lui pentru un ghid pas cu pas, dar și pentru diverse informații și experiențe ale vieții mobile.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
De la Știință la Dumnezeu

Vă propun un exercțiu de contemplație în această seară, o călătorie fascinantă de la Știință la Dumnezeu. Peter Russell încearcă o abordare...

Închide