Hobbitowa, o locuință altfel

0

Bogdan Pękalski este un constructor auto-didact extrem de priceput. De ani de zile el a creat o sumedenie de grădini și interioare de case pentru cei care îi apreciază stilul. Cu șase ani în urmă a cumpărat un teren în Krzywcza, Polonia și s-a hotărât să construiască casa sa de vis pe un deal. El a proiectat și a construit singur absolut tot, încercând să includă construcția în mediul înconjurător.

polish-hobbit-house1

După ani de zile de încercări, el a construit „”. Câțiva prieteni l-au ajutat la construcția structurii din lemn rotund sau alte operațiuni care necesitau mai mult de o persoană, însă majoritatea lucrărilor le-a făcut chiar el. Bogdan spune:

„Este greu de crezut, însă dacă îți urmezi visele și le dedici destul timp și nervi, totul pare să fie posibil!”

Casa având un living room, o baie și două dormitoare are aproximativ 45 metri pătrați. Bogdan a folosit lemn de la sălciile din zonă, argilă pentru tencuiala interioară, var pentru tencuiala exterioară, chirpici și pietre pentru ziduri. Podeaua este făcută felii subțiri din lemn.

polish-hobbit-house2

Casa are un living room deschis, cu șemineu și ineteresanta podea din ”felii” de lemn. În același spațiu se află și o chicinetă cu un arzător tradițional cu lemne.

Casa nu este conectată la rețelele publice și are propriul puț pentru apă, canalizare proprie și panouri fotovoltaice pentru electricitate.

polish-hobbit-house4

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Trezirea din cea mai mare iluzie a lumii

Viața noastră începe atunci când ne naștem. Este evident faptul că trăim, însă nu suntem încă o personalitate. În acel...

Închide