Despre OPTIMism

0

Te-ai întrebat vreodată ce e bucuria? De ce atunci când eşti fericit lumea se vede altfel şi parcă totul e deschis şi luminat şi culorile parcă sunt altele sub imboldul interior? Ai văzut minunăţia lumii atunci când te trezeşti dimineaţa lângă persoana iubită şi orice pare posibil? Ai gustat din nectarul lumii acesteia prin ochi de copil larg deschişi? Opreşte-te o clipă şi priveşte în oglinda cerului… respiră adând de câteva ori şi încearcă să vezi. Încearcă să auzi, simţi, să guşti infinitul. Pentru că în spatele aparenţei tale solidităţi, e un râu care curge odată cu universul, eşti conectat în esenţele subtile care formează TOT ceea ce este.

Şi atunci înţelege că aceste stări sunt dovada prezenţei tale, a acelui adevărat EU, fără margini, care practic radiază în lumea fizică, dându-ţi viaţă în planul celor 7 niveluri de conştiinţă ale fizicului. Când păşeşti priveşte înainte şi caută să mulţumeşti tuturor trecătorilor pentru că există, pentru că au ales să împartă cu tine felia de bucurie de FI AICI şi ACUM. gustă din bucuria pe care fiecare floare ţi-o poate oferi şi din prinosul norilor care se metamorfozează în poveştile copilăriei. Ştii că ploaia e pe lângă esenţială pentru creşterea vegetaţiei şi pentru aerisirea atmosferei şi pentru circulaţia diverselor substanţe dintr-un loc în altul, la fel cum limfa circulă prin corpul omenesc, şi curăţare pentru corpurile noastre subtile, adică acele niveluri de conştiinţă înaltă de care vorbesc toţi Maeştrii, Iisus, Buddha, toţi guru de pe lume şi mai nou foarte mulţi căutători de sens. Şi pentru că ei caută, Universul le răspunde căutărilor. Şi îi aşează mereu în partitura pe care sufletele lor îşi doresc să o cânte.

Interesant să priveşti limba noastră cu atenţie şi să observi de exemplu că OPTIMism are deja încorporat în el cuvântul OPTIM pentru că într-un fel limbile de început păstrează procesul naşterii lor nealterat. Dacă ai să întrebi un lingvist despre o limbă moartă, pierdută în negura istoriei (care din ce în ce mai tare îşi revendică drepturile sub influenţa timpului ce are să vină) o să îţi povestească lucruri minunate, cum prima literă e constelaţia alpha, cum cuvântul agricultură se poate înţelege şi ca pământ şi câte şi mai câte… Pentru că aceste izvoare str-vechi păstrează, la fel ca ştiinţa anticilor, secretul fractalului care e în structurile tuturor. E dovada unei Minţi infinite şi a Iubirii fără margini, în care sentimentele noastre „înălţătoare” ne conduc.

Datorită filtrelor pe care le avem la toate nivelurile, asumate conştient de către suflet prin contract (asta nu înseamnă deloc karma negativă sau predestinare 100%, înseamnă doar direcţii trasate şi sarcini asumate) stările noastre nu converg întotdeauna către cea mai bună „stare de spirit”, adică spre ocluziune. Acest fapt are ca efect imediat închiderea canalelor de comunicaţie cu Sinele nostru Divin şi intrarea pe cărarea de curăţare, adică spre suferinţă, spre nefericire, spre negativism. Pentru că experimentând acele stări care produc aceste efecte conştientizezi cumva rolul lor şi dacă ţi le asumi şi le accepţi le poţi transmuta în inimă folosind toate uneltele de care dispui natural. Şi în contextul acesta OPTIMismul este o unealtă extraordinară pentru păstrarea chiar şi a unei vibraţii înalte.

Cunoaşterea şi ridicarea vibraţiei aduce întotdeauna la suprafaţă diverse experienţe, care sunt relative nivelului de evoluţie spirituală al fiecărui individ. Dacă proiectezi în optimism ceea ce exprimi, tot ceea ce radiază din tine: gânduri, sentimente, idei, emoţii, cuvinte, mişcări sunt însoţite pe aceiaşi axă (axa Voinţei Divine care corespunde acelor alegeri pe care trebuie să le faci pentru a fi mai bun, mai înţelegător, mai înţelept) de prezenţa Sinelui tău Divin, altfel, veţi fii structuri separate, care pentru a fi aliniate au nevoie de şocuri. Aşa că trebuie să înţelegi că de oriunde ai privi problema, există o singură soluţie: SĂ ÎNŢELEGI CĂ ACOLO UNDE ÎŢI E BINE E LOCUL TĂU. dar pentru a ajunge acolo poţi face un pas apriori tutror celorlalte mişcări şi să fii OPTIMist. Să înţelegi că orice ar fi, zbaterea nu te poate echilibra şi nu te poate aduce aproape de ce îţi trebuie, că doar în liniştea sufletului, chiar dacă eşti singur în mijlocul deşertului, singur şi fără apă, există pacea. Şi că pacea e unda pe care te înalţi către adevărata înţelepciune şi libertate.

Ştii că seminţele care germinează folosesc acelaşi optimism când cresc? Ele îşi lasă structurile nevăzute în palmele diafabe ale mamei Pământ, care le suflă uşor prin porii ei minusculi din care cresc fuioare de lumină, apoi iubirea care curge pe acolo le aruncă spre văzduh, spre linia OPTIMism-ului cerului. Ştii că plămânii tăi sunt conduşi către mişcarea lor ce simulează respiraţia sufletului şi a corpului mental de către oprimismul unor structuri neuronale care transmit OPTIM-ismul sufletului, într-un ecou infinit? Ştii că inocenţa copiilor insuflă OPTIM-ism copacilor care culeg toată negativitatea lumii şi o transmută în aer proaspăt?

OPTIM – pentru sufletul tău înseamnă echilibru, înseamnă semnătura galben-aurie a razelor de lumină ce izvorăsc din sufletul tău, din plexul solar, pe acolo pe unde optimismul tău curge în lume ca râuri nescrise de cerneală albă, luminând fiecare colţişor, cu fiecare respiraţie conştientă. Şi dacă nu ştiai acum ŞTII!

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Esenta realizarii sinelui

Paramahansa Yogananda vi l-am prezentat într-un articol mai vechi aşa că nu am să insist pe detalii despre viaţa sau...

Închide