În curând vacanțe pe lună

0

În 20 de ani, este foarte posibil să mergem în vacanță pe Lună datorită ambițiosului plan anunțat recent de către Agenția Spațială Europeană. (ASE)

Johann-Dietrich Woerner, șef la ASE a dezvăluit viziunea unei baze lunare internaționale numită Satul Lunar, care ar putea să devină realitate nu mai târziu de 2030. Într-un videoclip recent oferit presei de către ASE, Woerner spune că realizarea unei stații permanente pe Lună, care ar implica afortul unit al tuturor națiunilor, ar fi următorul mare pas al umanității în explorarea spațială. Satul Lunar ar putea fi folosit pentru diverse scopuri, inclusiv pentru știință, afaceri și chiar pentru turism.

Așezarea lunară ar fi construită la pol, pe partea ascunsă a Lunii, într-o zonă unde este mereu lumină solară. În același timp, la Polul Sud, unde este mereu întuneric și sunt numeroase cratere cu multe rezerve de apă, ar putea fi sursa de apă și pentru producția de hidrogen și oxigen. În umbrele Lunii, cei care vor locui acolo vor fi în siguranță de radiațiile solare și cosmice, în același timp fiind un risc mai mic de impact al micrometeoriților.

Începând cu anul 2013, ASE a lucrat împreună cu câteva companii privte de construcție la dezvoltarea și testarea diferitelor tehnologii care ar putea fi folosite pentru construirea unei baze pe Lună. Ca rezultat, s-a ajuns la concluzia că cea mai bună soluție ar fi să se folosească resursele naturale de pe suprafața Lunii, precum metale, minerale și apă înghețată. Execuția ar putea fi realizată de către un vehicol care ar imprima 3D elementele de construcție și structura, folosind aceste materiale. Roverul ar trebui să aterizeze pe suprafața Lunii, sa umfle un dom, după care construcția propriu-zisă ar urma să fie construită în jurul acestuia.

“Mai întâi, trebuie să amestecăm materialele lunare simulate cu oxid de magneziu. Astfel, acestea se transformă în ”hârtie”, cu care putem să imprimăm”, declară Enrico Dini de la compania britanică Monolite. ”Apoi pentru ‘cerneala‘ structurală am aplica o sare ce convertește materialul într-un solid asemănător pietrei. Mașina noastră de imprimat actuală imprimă aproximativ 2 metri pe oră, în timp ce generațiile viitoare r trebui să ajungă undeva la 3,5 metri pe oră, terminând o construcție într-o săptămână”.

Woerner spune că Satul Lunar ar putea deschide o plajă largă de posibilități nu numai pentru explorarea spațială dar și pentru afaceri, minerit și chiar turim. Totuși, pentru a aduce către materializare acest proiect, colaborarea tuturor națiunilor care sunt implicate în cursa spațială ar fi necesară, pentru ca acestea să contribuie cu tehnologie și cunoaștere. Satul Lunar ar implica agenții spațiale din țări precum SUA, Rusia, China, India, Japonia, dar și din alte țări.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cum să recunoști un ghid sau învățător spiritual autentic

Am auzit următoarea poveste: Trei oameni orbi stau în jurul unei mese într-o casă unde ei sunt oaspeți. Ei discută...

Închide