Cum se fomează curcubeul?

0

Nașterea fiecărui curcubeu începe cu milioane de picături de ploaie, fără ele – curcubeul nu poate să apară. Curcubeele pot fi observate ori de câte ori există picături de apă în aer și lumină solară strălucind din spatele observatorului, de la alitudine mică. Din această cauză, curcubeele sunt văzute pe cerul vestic dimineața, iar în emisfera sudică la începutul serii.

Picăturile de ploaie servesc drept reflector pentru lumină. Lumina albă intră într-o picătură individuală de apă și iese din aceasta ca o singură culoare specifică. Dacă ai avea doar câteva picături de ploaie ai vedea doar câteva culori. De aceea curcubeele apar de obicei după ploaie.

Fiecare picătură de ploaie are o funcție clară în formarea curcubeului. Lumina solară intră în picăturile de ploaie la un anumit unghi, iar această picătură separă lumina albă în multe culori diferite. Acest unghi este o măsurătoare fixă dintre ochiul tău și soare.

Ce culoare este refractată depinde de unghiul critic, care este unghiul la care lumina solară lovește spatele picăturii de ploaie. Lumina roșie se îndoaie cel mai puțin, iese din picătura de plaoie la un unghi de 42 de grade, în timp ce lumina violet se îndoaie cel mai mult, ieșind din picătura de plaoie la un unghi de 40 de grade.

Toate celelalte culori ale curcubeului ies din picăturile de plaoie la un unghi între 40 și 42 de grade, în acest fel creând curcubeul ROGVAIV (roșu, oranj, galben, verde, albastru, indigo, violet), iar ordinea nu se schimbă niciodată. Fiecare picătură de ploaie reflectă toate culorile la un moment dat, însă doar o singură culoare pornește către ochii noștri, din această cauză fiind nevoie de milioane de picături de ploaie pentru a crea un curcubeu. Pe măsură ce picăturile de ploaie cad din cer, culorile spectrului sunt refractate și se schimbă complet.

Curcubeel formează un cerc complet, totuși doar jumătate este vizibilă. Orizontul nu permite decât vizionarea a jumătate de cerc de curcubeu, astfel încât noi vedem doar un arc. Ce face ca toate curcubeele să fie circulare este modul în care picăturile de ploaie cad din cer.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Populația Algonquin și mitul femeii vraci din Luna

Populația If with add my day. You likely 5 make had the ouch 4 flat neutrogena. Isn't Don't, so are...

Închide