Cercetatorii au descoperit sistemul de auto-curatare al creierului

1

Cum se curata singur creierul

Din fericire, acea combinatie de toxine pe care ficatul sau intestinele o preiau, nu trece de bariera sange-creier si nici nu interfereaza cu masa de grasime dintre urechi. In acest fel, se protejeaza creierul de germenii patogeni precum virusii sau microbii. Pentru a se proteja, dar totusi si pentru a elimina toxinele, creierul produce un fluid numit cerebrospinal, pe care cercetatorii l-au banuit ca are legatura cu mentinerea sanatatii creierului, insa nefiind siguri in legatura cu modul exact in care acesta functioneaza. 

Folosind un microscop de „doi fotoni”, cercetatorii au reusit sa vada exact cum se curata singur creierul chiar si cu bariera sange-creier in functiune. Celule speciale numite gliale se formeaza in sistemul glimfatic. Aceste celule practic motorizeaza fluidul cerebro-spinal. Ele fac acest lucru formand mici picioruse pe care le infasoara in jurul vaselor si venelor pentru a purta sangele – aproape ca o conducta din sistemul de canalizare al propriei case. Conducta pe care o formeaza aceste celule gliale, are pori minusculi de-a lungul ei prin care absorb fluidul cerebro-spinal plin de nutrienti din vasele de sange, intr-un canal care este plin de celule nervoase si alti pori localizati in alte parti de-a lungul canalului, prin care pompeaza in afara fluidul plin de toxine. Celulele nervoase sunt in acest fel hranite cu nutrienti si curatate de toxine in acelasi timp.

In multe studii separate, asupra fluidului cerebro-spinal a existat ipoteza ca starea acestuia (in activitate sau in curgere lenta) poate provoca tot felul de boli. Exista multi factori care determina curgerea acestui fluid cerebral important, inclusiv sanatatea generala cardio-vasculara, respiratorie si vasomotorie a individului.

Acolo unde exista dizarmonie in corp, fluidul cerebro-spinal nu poate curge in mod corect si aceasta conduce la un metabolism celular slab – chiar si al celulelor nervoase si al neuronilor extrem de importanti, care trebuie sa comunice unii cu ceilalti pentru a mentine echilibrul hormonal, functionarea corecta a sistemului nervos si pentru a permite luarea unor decizii inteligente in viata de zi cu zi. Din aceasta cauza, multe posturi din yoga au scopul de a misca fluidul cerebro-spinal in sus si in jos, de-a lungul sirei spinarii pentru a ajunge la tesutul nervos.

Somnul joaca un rol important in modul in care creierul se auto-curata.

Citat BBC:

“Creierul foloseste somnul pentru a spala toxinele acumulate in timpul zilei datorita gandirii excesive”

Modalitati simple de a ajuta creierul sa se curete singur

Alte tipuri de terapiicare ajuta creierul sa se curete singur inducand o curgere fluenta a lichidului cerebro-spinal includ manipularea craniana, terapia cranio-sacrala, terapia prin masaj care include miscarea limfei si respiratia. Nutritia si detoxifierea corpului asigura curatarea celorlalte organe astfel incat toxinele eliberate de catre celulele gliale in sange sunt eliminate din corp in mod corect.

Nutritia corecta, tehnicile de curatare si o curgere fluida a lichidului cerebro-spinal sunt imperative pentru eliminarea placii amiloide ce poate fi baza bolii Alzheimer si a altor forme de dementa precum Parkinson sau Gerhig. Folosirea acestor terapii incepand de la o varsta frageda, poate insemna sanatatea creierului si a fluidului spinal astfel incat mintea noastra sa functioneze la niveluri maxime.

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Un comentariu

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Selaginella lepidophylla

Minunile acestei lumi continua sa ma uimeasca: Selaginella lepidophylla. Daca torni apa peste aceasta planta uscata, in cateva ore "prinde...

Închide