Cercetătorii au descoperit două noi structuri în interiorul Pământului

0

Mama Pământ este o doamnă misterioasă, nu crezi? Atât de misterioasă încât în fiecare zi, o nouă structură sau o nouă descoperire se arată de la sine, dându-ne încă un element care să ne arate trecutul ei. Cu această nouă perspectivă, putem să privim în viitor cu o sumedenie de straturi de incertitudine. Există probabil multe lucruri pe care încă nu le-am descoperit, iar ultimele descoperiri aduc o niuă claritate legată de inetriorul planetei noastre.

structures-below-earths-surface-700x437

Din interior

Interiorul pământului ascunde o enigmă, care se traduce în descoperirea uimitoare a cerectătorilor de la Universitatea de stat din Arizona. După cum a fost raportat în Revista , această structură nou descoperită se află exact deasupra miezului Pământului, este mai mult decât mantaua planetei și totuși este separată de suprafață și de imaginea cu care noi suntem obișnuiți. De fapt, există două noi structuri descoperite, gigantice, localizate undeva la aproximativ 2896 km sub scoarța planetei – una sub Oceanul Pacific și una sub Oceanul Atlantic. Da, ele se află la poli opuși ai planetei și această descoperire îi face pe oamenii de știință extrem de curioși.

Deci cât de mari sunt aceste structuri?

Noile structuri sunt mai înalte decât Vârful Everest – de 100 de ori mai înalte, mai exact. Ele sunt niște bule de dimensiunea unui continent. Totuși, ele sunt compuse dintr-un material diferit de miezul planetei sau de orice altă parte a mantalei – ele sunt cu mult mai dense. Mai mult decât atât, se pare că aceste bule sunt situate în niște cavități, întrări ce conduc către profunzimile planetei

Deci, oare ce mai ascunde pământul sub pielea sa? Mai există încă un element până acum. Mai devreme, tot în acest an, un studiu a descoperit o sursă necunoscută de oxigen, urmată de descoperirea din 2014 a unui ocean de 700 km situat cu mult sub scoarța planetei.

La fel ca în cazul acestui ocean, structurile uriașe de sub suprafața pământului, rămân o enigmă.

Desigur, acestea sunt niște teorii.

Oamenii de știință se tot întreabă în legătură cu sensul acestor mistere. De unde provin? Din ce sunt făcute? Una dintre toarii este că aceste structuri gigantice pot explica multe dintre cele care s-au întâmplat în timpul formării pământului și ar putea explica și plăcile tectonice, dar și erupțiile vulcanice. Potrivit ultimelor declarații publice, materialul din care sunt făcute bulele a fost împins în jos de plăcile tectonice și ar putea fi rămășite ale materialelor de la formarea Pământului, de acum 4,5 miliarde de ani.

Edward Garnero de la Școala Pământului și a Explorării Spațiale de la Universitatea de stat din Arizona, a declarat:

“Cu toate că originea și compoziția acestor bule sunt necunoscute încă, credem că ele conțin informații majore despre modul în care s-a format Pământul și despre modul în care funcționează astăzi.”

Cercetătorii cred că originea acestor mistere subterane va fi descoperit curând. Acest lucru se va întâmpla pentru că, dacă există ceva necunoscut în creier, o hoardă de neurochirurgi, cercetători și psihologi ar căuta până când misterul este rezolvat. Deci, de ce nu ar fi și misterele ascunse sub scoarța planetei la fel de importnate? La fel cum studiem creierul, ar trebui să studiem și planeta. Este important să știm și să ne familiarizăm cu ceea ce se află sub picioarele noastre.

sursa:Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Craterul Patomskiy și anomaliile sale

Oamenii care au ajuns în apropierea ”Craterului Patomskiy” au relatat experinețe asemănătoare cu cei care au vizitat misteriosul Arkaim, care...

Închide