Cercetatorii au descoperit ca unele memorii pot fi transmise de la o generatie la alta prin ADN

0

Noile cercetari de la Emory University School of Medicine, din Atlanta, au aratat ca este posibil ca unele informatii sa fie mostenite pe cale biologica prin schimbari la nivel chimic ce au loc in ADN. In timpul testelor, s-a observat ca soarecii pot transmite informatii invatate despre experiente traumatice sau stresante – in acst caz, un miros de ciresi infloriti – catre generatiile urmatoare. Potrivit ziarului Telegraph, Dr. Brian Dias, de la departamentul de psihiatrie din cadrul Emory University, spune: ”ca sa va explica ceea ce am aflat, rezultatele testelor noastre, ne permit sa apreciem modul in care experientele unui parinte, chiar inainte de conceperea copiilor, influenteaza atat structura cat si functionarea sistemelor nervoase ale generatiilor urmatoare. Un asemenea fenomen ar putea contribui la etiologia si descoperirea potentialului transmisiilor intergenerationale atunci cand este vorba despre un risc de dereglari neuropsihiatrice precum fobiile, anxietatea sau stresul post-traumatic”

Descoperirile sugereaza ca experientele sunt cumva transferate din creier in genom, permitand sa fie transmise generatiilor uratoare.

Cercetatorii spera sa continue studiile pentru a intelege cum ajunge informatia sa fie stocata in ADN. De asemenea, ei doresc sa exploreze daca exista efecte similare in cazul genomului uman. Profesor Marcus Pembrey, un genetician pediatric, de la University College London, spune ca informatiile oferite de catre acest studiu sunt „o dovada evidenta” a transmisiei biologice a memoriei. El a adaugat: „Acest studiu evidentiaza faptul ca frica ce iti este naturala este strans legata de fobii, anxietate si stres post-traumatic, dar si de controversata transmisie a memoriei experientelor ancestrale de-a lungul generatiilor. Este evident ca cercetatorii care activeaza in domeniul sanatatii publice, au luat problema transmisiilor trans-generationale, in serios. Eu cred ca nu vom putea intelege dezvoltarea dereglarilor neuropsihiatrice precum obezitatea, diabetul sau dereglarilor metabolice, fara o abordare multigenerationala.”

Profesorul Wolf Reik, sef al sectiei de epigenetica de la Babraham Institute din Cambridge, spune totusi ca e nevoie de un studiu mult mai aprofundat inainte ca aceste rezultate sa poata fi aplicate in cazul oamenilor. 

El a declarat: “Aceste rezultate sunt incurajatoare pentru ca sugereaza ca mostenirile trans-genrationale exista si acestea sunt mediate de catre epigenetica, insa avem nevoie de un studiu mult mai amanuntit al modelelor animale inainte de a putea aplica aceste descoperiri in cazul oamenilor.”

Oare ADN-ul nostru poarta in el si memoriile spirituale si cosmice care s-au transmis prin gene de la stramosii nostri?

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Un indian a plantat cu mana lui o intreaga padure

Daca toti oamenii ar decide sa ia atitudine de fiecare data cand sunt martori la o injustitie, nu ar mai...

Închide