Cele mai incredibile locuri de pe Pamant – fotografii – partea 3

0

  •  Lacul Natron, Tanzania Nuanta ciudata a lacului este normala pentru bazinele de apa cu rate de evaporare foarte mare. In timpul sezonului uscat, pe masura ce apa se evapora, nivelul de salinitate creste la maximum si se dezvolta in exces microorganisme specifice mediului ultra-salin. Unele dintre ele produc un pigment rosu ce coloreaza apa si o transforma intr-un peisaj martian. continuare:http://noulpamant.ro/articole/stiri/cele-mai-incredibile-locuri-de-pe-pamant-fotografii-partea-2-2/

Valea Brittle, Scotia

Vales Brittle este o mare vale aflata pe insula Skye, in Scotia. Lacurile zanelor pe care le vedeti in poza curg de-a lungul muntelui in aceasta vale. Minunatele pante liliachii de deasupra apelor sunt acoperite cu plante rare si animale, si cine stie, poate chiar cu elfi si zane ce si-a gasit refugiul in acest loc mistic.

Cano Cristales, in Serrania de la Macarena, provincia Meta

Cano Cristales este o minune unica, ce este cunoscuta si sub numele de „raul in cinci culori” sau „raul care a fugit din Paradis” si „cel mai frumos rau din lume”. Cea mai mare parte a anului Cano Cristales arata exact ca orice alt rau, insa pentru o foarte scurta paerioada a anului, infloreste si se tranforma intr-o explozie vibranta de culori. Intre sezonul umed si cel secetos, atunci cand apa are nivelul potrivit, o planta unica, ce este cunoscuta sub numele de Macarenia clavigera transforma raul intr-un curent rosu-rubiniu, contrastand cu petele de nisip galben si verde, apa albastra si numeroasele nuante dintre acestea. 

Muntele Roraima, South America

Aceasta stanca ce pluteste deasupra norilor se cheama Muntele Roraima, cel mai inalt munte din lantul Pakaraima din America de Sud. Muntele include granita tripla dintre Venezuela, Brazilia si Guyana. Muntele – platou este considerat cea mai veche formatiune geologica de pe Pamant, datand de aproximativ acum doua milioane de ani. Cel mai inalt punct al muntelui se afla in venezuela si se numeste Maverick Rock (Stanca Maverick), ce are 2810 m inaltime.

Structura Richat, Mauritania

Uitati-va in ochiul Saharei, nu este impresionant? Structura Richat este o formatiune circulara proeminenta din desertul Sahara, undeva in zona de centru – vest a Mauritaniei, langa Ouadane. Aceasta structura este extrem de erodata, cu o forma oarecum de dom eliptic, avand 40 km in diametru. Eroziunea diferita a diverselor straturi de cuartit a creat aceste coaste inalte circulare. Centrul sau este constituit din brecii de siliciu ce acopera o zona de aproximativ 3 km in diametru. Initial, a existat teoria prin care structura a aparut datorita impactului unui asteroid. Privind la simetria Ochiului, ati putea inclina sa credeti aceasta teoria, insa teorii mai noi argumenteaza faptul ca este de fapt un dom geologic extrem de erodat.

Grand Prismatic Spring (Marele izvor prismatic) – Yellowstone National Park, Wyoming

Daca vreti sa vedeti ceva cu adevarat magnific atunci puneti pe lista voastra Grand Prismatic Spring din Yellowstone National Park, Wyoming. Acest izvor fierbinte este cel mai mare din Statele Unite ale Americii si cel de-al treilea ca marime din lume. Culorile aprinse ale izvorului aprind imaginatia! Apa este staurata de culoarea albastru, iar in jurul acesteia este o culoare asemanatoare lavei vulcanice. Ati vrea sa ii stiti secretul? Aceasta culoare este produsa de o bacterie ce produce un pigment. Covoarele colorate nu se formeaza in centrul izvorului pentru ca apa este prea fierbinte pentru ca bacteriile sa traiasca acolo. Apa este incalzita de catre izvoare subterane ce fac parte dintr-un sistem vulcanic, peste care este situat parcul Yellowstone (Piatra galbena).

 sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Toamna

Orice periplu in natura ne aduce putin mai aproape de esenta noastra, de starea de fiintare. A bate odata cu...

Închide