Cele mai incredibile locuri de pe Pamant – fotografii – partea 1

1

Iata o perspectiva unica asupra unora dintre cele mai ireale si frumoase locuri pe care Mama Pamant le poate dezvalui privirii. Aceasta colectie contine atat imagini care va pot aduce aproape de lacrimi dar si care va pot face inima sa bata mai tare sau sa va creeze fiori – oricum nu veti ramane indiferenti. Se spune ca „o imagine valoreaza cat o mie de cuvinte”, asa ca pregatiti-va bagajele si haideti sa vedem cele mai incredibile locuri de pe Pamant.

Fly Geyser, Nevada

Va puteti imagina faptul ca nici macar toti rezidentii statului Nevada nu stiu despre aceasta minune? Fly Geyser se afla pe teritoriul privat al Fly Ranch, ceea ce inseamna ca este destul de greu de accesat. Garduri inalte si porti incuiate, peste care sunt trecute siraguri de sarma ghimpata, opresc turistii de la a vizita gheizerul. Ca sa fiu absolut sincer, trebuie mentionat ca Fly Geyser nu este un fenomen total natural. El a fost creat din intamplare in timpul forarii unui put. Acesta a fost inchis dupa cateva decenii de folosinta pentru extragerea apei calde geotermale cand s-a creat o fisura in teren si apa a inceput sa iasa la suprafata pe acolo. Mineralele dizolvate si-au inceput sculptura, proces care inca este activ. Culorile acestui locse explica prin existenta unei multitudini de minerale

The Wave, Arizona

The Wave (Valul) este o formatie stancoasa de roci sedimentare in Statele Unite ale Americii langa granita dintre statele Arizona si Utah, pe vaile cunoscute sub numele de Coyote Buttes. Calatori si fotografi din intreaga lume sunt atrasi de formele sale unduitoare si de culorile sale. Forma de U este rezultata prin eroziunea Rocilor sedimentare Navajo in perioada Jurasicului.

Lake Retba, Senegal

Lake Retba sau Lac Rose (Lacul roz) este localizat la nord de peninsula Cap Vert, in Senegal. Numele i se trage de la algele Dunaliella salina, ce fac ca apa sa arate ca un milk shake roz. Lacul este de asemenea faimos pentru continutul sau ridicat de sare, permitand o experienta de plutire pe apa similara cu cea intalnita in cazul Marii Moarte.

Derweze, Turkmenistan

Ati stat vreodata la Poarta Iadului? (nota: este o aluzie… Iadul este o inchipuire a mintii umane) Mergeti atunci in satul Derweze, care inseamna “The Gate” (Poarta) in limba turkmena, daca sunteti in cautarea extremelor! Atractia aceasta terifianta se afla in mijlocul desetului Karakum, la aproximativ 260 km nord de Ashgabat. Zona din jurul Derweze este extrem de bogata in gaze naturale. Geologii sovietici au au intrat intr-o caverna naturala plina de gaz natural, atunci cand au facut niste foraje. Din cauza colapsarii terenului, s-a creat o mare gaura. Decizia a fost sa arda gazul respectiv, insa el inca arde chiar si acum la mai bine de 42 de ani de la aprindere!

Socotra, Yemen

Socotra este considerat un arhipelag unic in Oceanul Indian, datorita diversitatii si florei si faunei exotice. Plantele sale ciudate, extraterestre, sunt rezultate din lunga traditie geologica a insulei combinata cu extraordinara caldura si uscaciune. Una dintre cele mai ciudate plante de pe Insula Socotra este copacul sangelui dragonului, care seamana cu o umbrela ciuadata. Aborigenii credeau ca seva sa rosie este sangele unui dragon.

Salar de Uyuni, Bolivia

Ati umblat vreodata printre nori incercand sa ghiciti care este susul si care este josul? Salar de Uyuni va da aceasta ocazie unica! Salar de Uyuni sau Salar de Tunupa este cea mai mare suprafata plata de pe Terra acoperita de sare, masurand aproximativ 10,582 km patrati. Zona de astazi este rezultatul transformarilor intervenite intre diferite lacuri preistorice. Suprafata sa este acoperita de cativa metri de crusta de sare, cu o uluitoare planeitate, ce variaza pe intreaga suprafata a intregului lac cu mai putin de un metru. In fapt, crusta serveste ca si cariera de sare bogata in litiu. Cerul de deasupra Salar este intotdeuna senin, ceea ce face ca in combinatie cu zona extrem de extinsa si planitatea extraordinara sa fie un obiect perfect pentru calibrarea altimetrelor de pe satelitii de observatie ai Pamantului.

Jiuzhaigou Valley, China

Lacul in cinci culori este unul dintre cele mai extraordinare bazine cu apa din cadrul lacurilor Jiuzhaigou. In ciuda adancimii foarte mici, prezinta un relief subacvatic colorat in cele mai rapitoare culori si unele dintre cele mai curate si stralucitoare ape din zona. Dupa cum spune legenda, Zeita Semo obisnuia sa isi spele rufele aici si Zeul Dage i-a adus de aici apa in fiecare zi.

Sossusvlei, Namibia

Deadvlei este una dintre cele mai ireale atractii din Sossusvlei, Namibia. Aceasta este o „tigaie” de lut localizata la aproximativ 2 km de Sossusvlei. A fost candva o oaza, ce avea mai multi arbori acacia, insa raul care alimenta oaza si-a schimbat cursul. Acum corpurile moarte ale arborilor de acacia fac un contrast ciudat cu fundul sarat al vaii si dunele de un oranj intens.

Badab-e Surt, Iran

Terasele de la Badab-e Surt sunt formate din travertin, care este o roca sedimentara creata de catre curgerea a doua izvoare minerale. Mii de ani, apa celor doua izvoarea curs de-a lungul muntelui, s-a amestecat si gradat a creat diverse iazuri de culori diferite: oranj, rosu si galben, care acum au forma unor trepte

Crescent Lake (Dunhuang), China

Yueyaquan este un lac in forma de semiluna situat la 6 km sud de orasul Dunhuang. Numele lui provine din timpul Dinastiei Qing. Lacul in sine si desertul din jur atrage turistii, ce apreciaza calatoriile cu camilele si safariule cu jeepuri.

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Gandurile voastre pot schimba realitatea – spun oamenii de stiinta

Cum ar fi daca cineva v-ar spune ca propriile voastre ganduri au uimitoarea putere de a va schimba realitatea? Este...

Închide