Cea mai „verde” masina din lume: construita in intregime din canepa

0

Daca te gandesti ca o singura planta ar putea sa rezolve marea majoritate a problemelor acestei lumi, probabil ca te gandesti ca este imposibil, insa chiar se poate. Canepa se poate folosi in peste 50.000 de feluri iar faptul ca aceasta planta ramane ilegala este o confuzie pentru multi oameni. Se poate folosi in industria textila, farmaceutica, ca si combustibil si in multe alte domenii, ceea ce face din canepa o adevarata amenintare la adresa corporatiilor care controleaza energia, sanatatea si multe alte industrii. Multe corporatii ar suferi o pierdere in profituri daca s-ar legaliza canepa.

Articolul de fata se concentreaza pe industria automobilistica. Cea mai verde masina din lume,  Kestrel, a fost proiectata in Canada de catre Motive Industries INC din Calgary. Spre deosebire de Guvernul SUA, cel din Canada permite cresterea canepii si sustine in mod activ industria prelucrarii canepii si beneficiile rezultate atat pentru om cat si pentru mediu.

Are o viteza maxima de 90 de km pe ora si o autonomie de circa 160 km. Este  impinsa de catre un motor construit de catre TM4 Electrodynamic Systems, o companie din Quebec. Kestrel cantareste circa 1136 de kilograme si are un pret extrem de convenabil deoarece canepa se creste extrem de usor si nu are nevoie decat de soare. 4 pasageri pot calatori in ea iar versiunea de strada ar trebui sa fie disponibila anul acesta. De cand prototipul a fost prezentat, in urma cu cativa ani, s-a lasat o tacere in jurul subiectului. Puteti lua legatura cu compania celui care l-a dezvoltat  pentru a afla mai multe informatii daca sunteti interesati sau daca doriti sa achizitionati un asemenea automobil.

hemppp

Caroseria autovehicolului este complet rezistenta la impact si este confectionata in intregime din canepa. Atunci cand ne gandim la masini, ne gandim la benzina, otel, poluare, etc. Chiar daca exista cateva masini inovative si cu un design placut, pe sosea, azi, este greu sa ignoram impactul asupra mediului, pe care autovehiculele de astazi il creaza. Aceasta nu este prima data cand am vazut pe strada o masina fabricata din canepa. Stiati ca Henry Ford a petrecut mai bine de 10 ani cercetand si construind Fordul model T? Aceasta se intampla in anii ’40 iar masina era construita in intregime din canepa. Caroseria masinii era de 10 ori mai rezistenta decat una din otel iar autovehicolul rula cu combustibil BIO facut din canepa! Oare ce s-a intamplat cu aceasta idee? Puteti citi mai multe 

Daca ne gandim la faptul ca unul dintre fondatorii uneia dintre cele mai mari companii de productie de automobile incerca sa ofere lumii care sa fie sigur, rezistent si bland cu mediul, este o idee care nu poate decat sa ne bucure. Acelasi timp, faptul ca inventia sa a fost suprimata este cumva dureros.

Daca ne uitam la canepa ea este conforma cu toate standardele de ecologie existente astazi. Defapt, depaseste toate aceste standarde iar interzicerea acestei tehnologii se datoreaza faptului ca a fost scoasa in afara legii in SUA in 1987 datorita potentialelor efecte asupra multor industrii puternice din acel timp.

Caroseria lui Kestrel constuita dintr-un compozit de canepa a trecut toate crash-testele intr-un mare mod pentru ca spre deosebire de otel, panourile din canepa si-au revenit perfect la forma initiala. Canepa are in acelasi timp proprietatile mecanice ale sticlei. Este chiar mai usoara decat sticla iar aceste proprietati ajuta la marirea eficientei consumului de carburanti.

Cea mai veche inregistrare a culturii de canepa dateaza de acum 5000 de ani din China. Timp de ani, 90% dintre velele si franghiile vapoarelor au fost facute din canepa. Canepa este practic o resursa nelimitata permitand un gende tehnologie mult mai in armonie cu natura si mediul inconjurator.

sursa: http://themindunleashed.org/2014/04/worlds-eco-friendly-car-made-entirely-hemp.html

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Un aparat de alterare al mintii face mustele sa cante si sa danseze

  Oamenii de stiinta au proiectat un aparat special pentru controlul termogenetic al mustelor. Acesta, denumit FlyMAD, permite cercetatorilor sa...

Închide