Priveste atent la viata ta

0
Un extras din The True Source of Healing (Adevarata sursa a vindecarii) de Tenzin Wangyal Rinpoche

Anul trecut, imediat dupa ce m-am mutat impreuna cu familia in California de Nord, am mers la o plimbare la Berkley Marina de-a lungul coastei Golfului San Francisco. Am fost sa ma bucur de aerul proaspat, de lumina stralucitoare si sa ma uit la cer. Deodata, am simtit o puternica deschidere, simtindu-ma in contact direct cu propriul spatiu sacru interior. Am izbucnit spontan in plans. Am simtit ca si cum natura ma ajuta sa imi recunosc comoara interioara a propriei fiintari, a adevaratului meu sine.  Prin portile simturilor mele, natura m-a sustinut pentru a face aceasta conexiune.

Incepand cu acea zi, am facut regulat plimbari in zona, pe jos sau cu bicicleta. Ca de obicei, observ alergatorii, oamenii care se plimba si ciclistii ce vin catre mine. Unii dintre acestia par sa iaba experiente similare cu a mea. De la bucuria ce radiaza din zambetul lor, pot simti ca nu exista un alt loc in care mi-as dori sa fiu. Insa sunt si atat de multi care nu par sa vrea sa fie acolo. Pot vedea pe fetele lor ca nu sunt complet prezenti. Poate ca doctorul le-a spus ca le face bine miscarea sau au o alta dorinta ori nevoie sa faca acest lucru. Par a fi distrasi si nefericiti, in locul nepotrivit si in spatiul nepotrivit. Ma intreb cum poate acelasi mediu sa fie atat de hranitor pentru unii si sa nu aiba niciun impact asupra celorlalti. Mai mult decat atat, ma intreb de ce atat de multi dintre noi cauta fericirea, bucuria, pacea si confortul in locurile cele mai nepotrivite? Cautam refugiu in relatii nonfunctionale sau in medii de munca toxice, ori in acumularea de tot mai multe obiecte. De fapt, putem gasi fericirea, bucuria, pacea si confortul in conexiunea cu elementele naturii. Ceea ce ne ofera natura este gratuit. Insa din pacate, unora dintre noi le lipseste prezenta inimii si a mintii pentru a primi darurile vindecatoare pe care natura le ofera.

Ce se intampla atunci cand petreci o ora cu cineva care se plange constant in legatura cu viata proprie? Negativitatea lor intra in constiinta ta. Te inchizi. Ce se intampla cu tine aunci cand stai si privesti cerul senin, deschis? Daca privesti la cer doar dintr-o perspectiva conventionala, este foarte posibil sa te simti obosit sau depasit. Insa, daca folosesti acest timp pentru a cultiva o relatie sacra cu acel element al spatiului, privitul cerului iti poate deschide aceasta usa.

In traditia Bön, exista yogini care petrec ore intregi privind cerul in meditatie. Scopul este acela de a accesa intelepciunea profunda a unei inimi deschise si in cele din urma sa incorporezi aceasta deschidere. Uitandu-te la cer poti sa faci cunostinta cu propria intelepciune interioara, spatiul fara margini si neschimbator al fiintarii, iar asta poate sa iti schimbe viata.

Timp pentru auto-reflectie

Unii oameni nu profita de sansa de a se conecta cu acest simt al deschiderii, insa avand o conexiune mai profunda cu un element natural poate fi extrem de benefic. Altora poate ca le lipseste inspiratia focului in munca lor, poate usuinta apei in propria familei. Ce iti lipseste tie? Unde iti lipseste ceva in viata sau simti ca lipseste ceva? Te invit sa contempli acest lucru. Priveste cu atentie la viata ta si identifica lucrul de care ai nevoie cel mai mult. Poti incepe prin a te uita la patru zone din viata ta: timpul petrecut singur, viata de familie, munca si conexiunea cu natura. Iti lipseste cumva in oricare din aceste zone simtul stabilitatii, al confortului, inspiratia, flexibilitatea sau deschiderea? Observa orice senzatii de disconfort, tristete, extenuare sau deconectare.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Unde?

Unde te ascunzi atunci cand arsita interioara te cuprinde si nu exista niciun loc in care sa stai sub umbra...

Închide