Introducere in Tantra, de Lama Yeshe

0

Aminteam saptamana trecuta in cadrul unui articol despre Barter inceputul unei frumoase colaborari cu Editura Herald. Aceasta intalnire ne da ocazia sa va oferim cateva titluri noi luna de luna si cate o carte cadou pe saptamana in cadrul unui concurs pe facebook. Cartea de azi este , de Lama Yeshe.

 

„Tantra spune ca fiintele umane au cu adevarat o calitate divina. Nucleul fiecarei fiinte umane, natura esentiala a fiecarei persoane, este ceva divin, ceva pur. Pentru a realiza aceasta si a face sa devina parte integranta din viata noastra si nu o simpla intelectualizare, este necesar, cum am discutat deja, sa emanam cu putere ca zeitate.

A emana ca zeitate nu are nimic de-a face cu o cultura anume sau cu un set special de credinte. Voi deja emanati. Cand va proiectati imaginea de auto-compatimire nu va ganditi ca sunteti implicati intr-o anumita cultura […] incetati sa persistati in acest obicei prost […] incepeti sa traiti la inaltimea intregului vostru potential”

In „Introducere in Tantra”, cuvintele lui Lama Yeshe se impletesc intr-un izvor de intelepciune, dezvaluind printr-un limbaj extrem de accesibil, printr-un discurs coerent si structurat dar in acelasi timp de o blandete mangaietoare, invataturi si ghidaje importante pentru Calatoria fiecaruia dintre noi pe Calea Devenirii si Desavarsirii spirituale.

Caci suntem cu totii lumina, esenta pura si stralucire, oricat de mari ar fi tulburarile perceptiei noastre din momentul prezent, care ne impiedica sa vedem si sa manifestam adevarata noastra natura. Acesta este lucrul cel dintai pe care tine sa il aminteasca, cu atata fermitate si zambet, Lama Yeshe, inainte de a da startul Calatoriei. De aici, de la aceste premize, incepe Drumul catre iluminare, un drum plin de dezvaluiri, invatare, bucurie, redescoperire si autocizelare.

Lama Yeshe expune mai intai o serie de pasi pregatitori pentru practicarea Tantrei. Astfel veti invata despre concepte purificatoare precum renuntarea, o renuntare care nu este, insa, sinonima cu negarea aspectelor vietii ci doar cu eliminarea atasamentelor extreme legate de realitatea materiala, veti invata ce este aceea bodichitta si anume arta altruismului si a compasiunii pentru semeni si nu in ultimul rand veti citi despre viziunea corecta asupra ceea ce este sau inlaturarea iluziilor egoului si corectarea perceptiei asupra vietii, lumii si universului.

Peste acest fundament, practica Tantra poate incepe! O practica echilibrata, o practica a Caii de Mijloc care nu presupune nici negarea totala a placerilor si a dorintelor omenesti dar nici o exacerbare a acestora, o practica prin care ne corectam viziunea despre Ceea ce Este si Ceea ce Suntem si folosim cu Intelepciune intregul potential energetic al tuturor aspectelor vietii pentru a evolua, pentru a pasi in lumina si pentru a ii ajuta si pe cei din jur sa faca acest salt.

O fascinanta Calatorie pe care va las sa o savurati singuri, in spatiul inimii voastre stiind ca, cu fiecare pagina parcursa, o petala a sufletului vostru se va deschide catre infinit, depasindu-si limitele!

 

 Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Chi Nei Tsang – Organele emotiilor – partea 2

 DIGESTIA EMOTIONALA Conform spuselor lui Gilles Marin, Director al Chi Nei Tsang Institute, SUA, unele incarcaturi emotionale nu se digereaza...

Închide