Gasirea Sinelui etern, exercitiu practic

0

Posibil sa nu fi auzit de Dr. Frank J. Kinslow sau de Eusentiment, ori de Constienta pura. De aceea va propun un exercitiu practic pe care Frank Kinslow, medic chiropractician, profesor pentru cei cu deficiente de auz si doctor in Consiliere Clinica Spirituala le-a pus la punct pornind de la o cunoastere straveche – Ritam Bhara Pragya – si de la experienta proprie, pentru oricine isi doreste o viata mai usoara, mai buna, mai plina de bucurie, prin constienta si prin ceea ce el numeste „Antrenament Cuantic”. Fragmentul de mai jos este din cartea lui „Eusentimentul” si este un exercitiu de accesare a starii de Constienta pura. Pentru mai multe detalii va invit sa ii „rasfoiti” cartile.

„[…] Inapoi la starea de gratie

Poti sa privesti acest proces [nr: intoarcerea la bucuria din anii copilariei], ca pe o inchidere a cercului. Sau, in termenii poemului Paradisul piedut,  al lui milton, dupa ce am cazut in dizgratie, ne intoarcem la starea exaltata de inocenta initiala – dar cu o diferenta unica si foarte importanta. Cand ne intoarcem petru a revendica incoenta copilariei, suntem experimentati – contaminati, daca vreti – in asprimea lumii. O astfel de persoana a suferit si apoi a depasit slabiciunea atat a lumii interioare a copilului, cat si a lumii exterioare a adultului, pentru a integra si munca, spontaneitatea si controlul, iubirea si instinctele. Acest amestec, care contine ce este mai bun bun din ambele lumi, se face nu cu daruire si stradanie, sau prin evocarea bunavointei divine a zeilor, ci este realizat simplu, printr-o schimbare de perceptie. Copilul din noi stie asta, instinctiv. Adultul trebuie doar sa accepte ca e adevarat – chiar aici, chiar acum. Acesta este adevarul elegant. Dar cum sa-l manifestam oare?

Iata o experienta care poate strapunge gandirea rigida, ce tine captiva, mintea adultilor.

Experienta: Gasirea Sinelui etern

Evoca o amintire timpurie din copilarie – poate una in care te jucai linistit, de unul singur sau o alta activitate placuta. Acum, lasa mintea sa treaca la un alt eveniment care s-a petrecut mai tarziu, in copilaria ta. Alege evenimente din adolescenta, tinerete si continua pana in prezent. Permite-le amintirilor sa devina mai intense. Ramai cu fiecare aparitie cat timp doresti, amintindu-ti sunetele si mirosurile, senzatiile din corp si ce emotii erau in mintea ta. Dupa ce termini cu o amintire, treci la urmatoarea amintire, mai recenta.

Dupa ce ai trecut in revista mai multe amintiri, din perioade diferite din viata ta, lasa-le pe toate sa-ti patrunda in minte in acelasi timp, ca un rau de amintiri. Pe masura ce faci asta, constientizeza ca urmaresti derularea amintirilor. Este ca si cum ai fi pe malul raului, urmarind trecerea lor. Intelege ca, in acest moment, esti observatorul a ceea ce se intampla in mintea ta – in acest caz, al amintirilor tale.

Intoarce-te la unul dintre evenimentele care tocmai s-au derulat si aminteste-ti-l foarte clar. Pe masura ce observi cum se desfasoara, fii constient de faptul ca, la momentul evenimentului real, in timp ce amintirea se crea, a existat, de asemenea, o parte din tine care se uita la ceea ce faceai. A fost o parte din tine care observa chiar si atunci. Treci la alta amintire si fii constient de faptul ca si atunci observai evenimentul.

Acum, ia toate amintirile pe care le-ai ales mai devreme si urmareste-le de la inceput la sfarsit, intr-o succesiune rapida. Observa faptul ca trupul tau, intelectul, emotiile, dorintele si aptitudinile s-au schimbat odata cu trecerea anilor. Dar exista ceva care nu s-a schimbat. Senzatia de Eu, Sinele tacut – care a fost martor la tot ceea ce s-a intamplat. Fii constient ca esti constient de el, constient de acest intreg proces care se desfasoara chiar acum. Fii constient de faptul ca ai fost constient atunci – si esti constient acum. Trebuie sa stii ca nu exista nimic in aceasta constientizare, decat constientizare: constiinta neschimbatoare, vesnica.

Indiferent de ceea ce experimenteaza ansamblul corp-minte, martorul tacut, etern, al Sinelui interior a existat intotdeauna. E partea atemporala din Tine, Sinele etern, care nu te va parasi niciodata. Cum ar putea? Poti lasa in urma corpul si mintea – dar nu poti parasi niciodata, Sinele. […]Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Misterul din Coddu Vecchiu: mormintele uriasilor

Unele persoane spun ca acestea sunt mormintele uriasilor care au trait cu foarte multi ani in urma pe Pamant. Sunt...

Închide