Găsește-ți libertatea interioară

0

Noi, cei care ne străduim să ne dezvoltăm spiritual, deseori avem sentimentul că anumiți oameni sau anumite circumstanțe ne împiedică să facem pași reali pe această cale. Există un număr de lucruri care ne pot opri progresul de-a lungul căii spirituale. Unii oameni descoperă faptul că propria karmă negativă este cel mai mare obstacol în dezvoltarea spirituală. Ne-am născut în locul greșit, în niște circumstanțe greșite; ar trebui să ne confruntăm cu aceste circumstanțe mai întâi și apoi să pornim în dezvoltarea noastră spirituală. Chiar este adevărat?

Dacă ne dorim un răspuns la această întrebare, trebuie să examinăm mai întâi unul dintre cele mai eficiente mecanisme defensive ale Minții, care este, găsirea unui țap ispășitor. Înseamnă că oricând întâlnim dificultăți în viață, avem tendința de a căuta un motiv pentru probleme în afara noastră. Dăm vina pe factori externi sau pe persoane care ne cauzează dificultăți.

Atunci când credem că această karmă negativă ne ține de la a progresa spiritual, suntem eliberați, pentru că nu avem ce face, nu este vina noastră, lucrurile doar au mers în acest fel. Avem toată bunăvoința însă, din păcate, circumstanțele adverse s-au interferat și ne-au împiedicat de la a ne implementa marile noastre intenții. De aceea, așteptăm o ocazie favorabilă și avem tendința de ne lua postura de victimă.

Atitudinea aceasta pare să fie logică, însă ea nu este. Orice s-ar întâmpla în viață cu noi, orice dificultate am întâlni, în cele mai multe cazuri aceasta apare ca o consecință a adțiunilor și al alegerilor precedente. Indiferenet de ceea ce ni se întâmplă în momentul prezent, acesta este un rezultat al acțiunilor trecute, inconștiente, practic acelea fiind semințele pe care le-am plantat, din care cresc problemele cu care ne confruntăm azi. Nu suntem victimele circumstanțelor, ci din contră. Noi creăm și operăm karma negativă de care ne plângem atât de mult și pe care ne dorim să dăm vina pentru nenorocul nostru.

Trebuie mai întâi să ne schimbăm atitudinea aceasta pentru a putea să ieșim din acest cerc vicios. Atitudinea noastră se va schimba doar dacă realizăm că nu există nimic sau nimeni pe care să dăm vina, decât pe noi înșine. Trebuie, din acestă cauză, să nu mai căutăm scuze și trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile noastre și pentru dezvoltarea noastră spirituală. Nu există altcineva în calea progresului nostru spiritual în afară de noi înșine, chiar noi ne-am blocat calea cu acțiunile precedente.

Adevărul este că suntem eliberați de karma negativă. Libertate înseamnă că acum, în momentul prezent, acționăm conștient și facem ceea ce ne cere momentul prezentul să facem. În mod natural, pentru a face acest lucru, trebuie să ne abandonăm momentului prezent, a circumstanțelor prezente. Acest abandon conștient înseamnă că nu rezistăm momentului prezent, nu încercăm să fugim de el ci încercăm să ne așezăm într-o armonie interioară cu ceea ce avem în momentul prezent.

Armonia noastră interioară cu o anumită situație înseamnă că acceptăm complet acea situație. Dar pentru a accepta complet situația, este necesar să fim conștienți, să fim prezenți cu acea situație specifică. Fiind deschiși în mod conștient, vom recunoaște și vom vedea cu claritate ce anume cere situația de la noi. Orice am face în această stare de vigilență completă, nu va crea karma negativă, pentru că acțiunile noastre sunt în concordanță cu posibilitățile și necesitățile situației de față.

Apoi, dacă lipsește conștiența, și luăm deciziile greșite, trebuie să acceptăm responsabilitatea pentru orice consecință. Acceptând responsabilitatea în schimb înseamnă că acceptăm circumstanțele și devenim conștienți de acea situație, găsind în acest fel calea pentru a lua o decizie corectă. Acesta este modul în care adevărata înțelepciune își găsește drumul către acțiunile noastre și acesta este modul în care momentul prezent devine un învățător în călătoria noastră spirituală.

~Fragment din cartea: :

sursa:Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Vizitatori din necunoscut

În viață, majoritatea dintre noi experimentăm una sau două întâlniri misterioase, atunci când vin la noi vizitatori din necunoscut. Acești...

Închide