Dorinta pentru fericire

0

„Natura ta reala este fericirea si extazul”. Ramana Maharishi 

Oricine vrea sa fie fericit. Aceasta este una dintre componentele conditiei umane si poate sa para atata de evident incat nici nu mai are nevoie de o completare. Chiar si cei care se urasc foarte puternic sau se comporta violent cu ceilalti cauta sa isi descopere calea inapoi catre cea mai profunda dorinta neimplinita pentru fericire.

De ce sunt chiar atat de putini care sunt cu adevarat fericiti? Daca este adevarat ca propria natura este fericirea si extazul, de ce sunt atat de rare cazurile in care cineva sa realizeze acest adevar pentru el insusi si sa traiasca viata cu recunostinta si iubire?

Cum se face ca aceasta cautare universala pentru fericire a condus la un spectru complet al suferintei pe aceasta planeta? Chiar si cele mai extreme expresii ale razboiului, ale crimei, violului si a devastarii mediului inconjurator pot fi toate aduse la baza catre dorinta umana de fericire.

Cum se poate ca dorinta pentru fericire sa se manifeste ca ignoranta, lacomie si violenta? Eneagrama ofera un raspuns la acest puzzle si puncteaza catre o solutie reala. 

Aceasta poarta de neinchipuit catre marea eliberare este deja in interiorul tuturor. Nu a fost niciodata blocata; nu a fost niciodata nefunctionala. Multi Buddha sau Maestrii Chan care au aparut in lume si au oferit metode expeditive, folosind tehnici diferite nu au creat decat o medicina iluzorie care sa vindece niste boli iluzorii. Maestru Chan Yuansou. 

Trecand prin poarta eliberarii inseamna intrarea in fericire, in extaz si in cunoasterea propriei identitati. In trecut, a fost un eveniment extrem de rar. Atunci cand un suflet mare se elibereaza, precum Buddha sau Cristos, este un eveniment de o asemenea magnitudine incat el este amintit mii de ani dupa ce se petrece. Cu toate acestea, aceste marete fiinte devin obiectul veneratiei, ca si cum ar fi ceva ce s-a intamplat altcuiva cu mult timp in urma si nu are nicio legatura cu momentul prezent, altfel decat sub forma unei rugaciuni.

Aceasta poarta de eliberare se afla in toti. Implinirea potentialului uman inseamna trecerea prin aceasta poarta. Specia umana inca evolueaza. Este o cursa contra cronometru. Vom evolua catre urmatorul nivel al propriului potential care se dezvaluie sau vom distruge abilitatea Pamantului de a ne sustine inainte de a ajunge acolo?

Cei care s-au trezit la propria lor natura reala ca fiind fericirea si extazul sunt ante-mergatorii, cei care deschid drumul catre viitor. Acum este posibil, nu numai pentru cateva suflete marete ci pentru oricine sa se trezesca la propria natura reala. Semintele au fost aruncate in vant. Marea poarta a eliberarii este deschisa si toti pot trece prin ea.

In ziua de azi, Eneagrama a aparut ca un medicament iluzoriu pentru a vindeca o boala iluzorie. Boala este ideea egotica a separarii. Vindecarea inseamna sa te uiti in oglinda intelepciunii Eneagramei pentru a vedea dincolo de toate identificarile false, catre adevarul fiintarii.

Un fragment din „From Fixation to Freedom – the Enneagram of Liberation” – Eli Jaxon-Bear. (De la fixatie la libertate – Eneagrama eliberarii)

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Yakhchaluri: frigidere antice in desert

Aceste structuri antice numite yakhchaluri nu trebuie confundate cu piramidele sau ziguratele. Acestea sunt de fapt "frigidere" antice in care se...

Închide