Dorința de fericire

0

”Adevărata ta natură este fericirea și extazul”. – Ramana Maharishi

Oricine își dorește să fie fericit. Aceasta este o componentă universală a condiției umane și poate fi atât de evidentă încât nici măcar nu este observată. Chiar și cei care se urăsc pe ei înșiși sau fac fapte violente îndreptate către ceilalți pot urmări instinctul până la cele mai profunde dorințe neîmplinite pentru fericire.

De ce sunt atât de puțini cu adevărat fericiți? Dacă este adevărat că natura noastră este fericirea și extazul, de ce este un lucru atât de rar ca oamenii să realizeze acest lucru în legătură cu ei înșiși și să își trăiască viețile în recunoștință și iubire?

Cum se face că această căutare universalădupă fericire a condus la o întreagă plajă de suferință pe această planetă? Chiar și cele mai extreme expresii ale războiului, ale crimelor, ale violurilor și ale devastării mediului înconjurător pot fi urmărite până la dorința umană de fericire. Cum poate dorința pentru fericire să se manifeste ca ignoranță, lăcomie și violență? eneagrama oferă un răspuns la acest puzzle și punctează și soluția.

Această poartă de neconceput a marii eliberări este în toți. Ea nu a fost blocată niciodată; ea nu a fost niciodată defectă. Cei care au ajuns Buddha sau Maeștrii Chan au apărut în lume și au oferit metode eficace, cu ajutorul multor unelte diferite, folosind o medicină iluzorie pentru a vindeca o boală iluzorie” – Maestrul Chan Yuansou

Trecerea prin poarta eliberării este intrarea în fericire, extaz și în cunoașterea propriei identități. În trecut, au fost niște evenimente extrem de rare. Atunci când un mare suflet trece  prin eliberare, precum Buddha sau Cristos, acesta este un eveniment de o asemenea magnitudine încât este amintit pentru mii de ani. Cu toate acestea, aceste ființe mărețe devin obiecte ale devoțiunii, ca și cum ar fi fost ceva care s-a întâmplat cu mult timp în urmă și nu se leagă de situația noastră actuală, ci doar ca obiect al rugăciunii.

Această poartă a eliberării este în toți. Este împlinirea potențialului uman de a trece prin această poartă. Specia umană încă evoluează. Este o cursă contra cronomentru. Vom evolua către următoarea etapă de dezvoltare sau vom distruge abilitatea Pământului de a ne susține înainte de a ajunge acolo?

Cei care s-au trezit la natura lor reală sub forma fericirii și a extazului au fost antemergătorii, cei care aduc lucrurile ce vor veni. Acum este posibil, nu numai pentru câteva suflete mărețe, ci pentru toți să se trezească la natura lor reală. Semințele sunt purtate de vânt. Marea poartă a eliberării este deschisă și cu toții putem trece prin ea.

În zilele noastre, eneagrama a părut a fi o medicină iluzoirie pentru vindecarea unei boli iluzorii. Boala este ideea egotică de separare. Vindecarea este de a privi în oglinda înțeleaptă a Eneagramei pentru a vedea dincolo de toate identificările false, adevărul ființării.

Extras din cartea: ”From fixation to freedom – the Enneagram of Liberation” Eli Jaxon-Bear (nr: De la fixație la eliberare – Eneagrama eliberării)Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cele șapte minuni ale lumii buddhiste

O călătorie fascinantă, atât în ”exteriorul” cât și în interiorul lumii buddhiste, acoperind o plajă largă atât în ceea ce...

Închide