Cartea potabila

0

Cand auzi pentru prima data de posibilitatea de a „bea o carte” ti se poate parea o idee desprinsa dintr-o carte fantastica. Cu toate acestea, „Cartea potabila” se bazeaza pe o tehnologie extraordinara ce ar putea schimba lumea, pentru ca aceasta poate preveni toate bolile care se raspandesc datorita germenilor care traiesc in apa.

drinkablebook

Daca exista cu adevart vointa, exista nenumarate moduri in care putem imbunatati viata astazi pe Pamant, in acest fel creand un mediu mult mai bun de trai pentru toate fiintele de pe planeta. Statistic, anual peste 3,4 milioane de oameni mor din cauza bolilor cauzate de lipsa unei surse potabile de apa sau o problemelor de igiena cauzate de lipsa apei. Majoritatea acestor persoane provin din tarile in curs de dezvoltare. 

Inventata de Dr Theresa Dankovitch de la Carnegie Mellon University din SUA, „Cartea potabila” este imbibata de nanoparticule de cupru ce elimina bacteriile si care poate transforma sursele contaminate de apa in apa curata, potabila.

drinkablebook2

Cei care folosesc cartea, pot rupe pagini din ea, le introduc intr-un suport special si apoi pur si simplu toarna apa, oricat de murdara, prin aceasta pentru a produce apa buna pentru consum uman. „Intr-o zi, in timp ce filtram apa contaminata dintr-un canal de irigatii, muncitori care lucrau in apropiere ne-au indrumat catre o scoala generala, unde exista o sursa de apa extrem de nociva, contaminata, spune Dr. Dankovitch. Am gasit in aceasta milioane de bacterii; a fost o mostra extrem de greu de purificat. Cu toate acestea, chiar si in cazul unei surse de apa atat de contaminate, am putut obtine apa cu puritate de 99% folosind doar hartia cu nanoparticule, la o calitate ce o putem compara cu apa potabila din SUA”.

sursa: 

 

 Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Orasul antic subteran Kish si sistemele sale hidraulice avansate

Orasul subteran Kariz din Iran este mai vechi de 2.500 de ani si are peste 10.000 de metri patrati. Tunelurile...

Închide