Calendarul Maya si procesul iluminarii – partea 1

0

de Carl Johan Calleman

Calendarul Maya si procesul iluminarii au fost pentru mult timp privite ca doua abordari total separate ale vietii, in special datorita faptului ca cele doua se gasesc pe doua emisfere diferite ale planetei noastre. Calendarul mayas este o intelegere a universului ce isi are originea clara in vest, in traditiile nativilor americani in timp ce iluminarea este o stare a carei atingere a fost in atentia aproape exclusiva a traditiilor estice.

Si totusi, pentru ca acum traim intr-un timp cand estul si vestul se reunesc prin cumularea traditiilor, putem privi cele doua lucruri ca fiind unite desi au fost considerate ca fiind complet separate. In paradigma ce se naste din calendarul mayas se pare ca se dezvolta o harta ce arata calea umanitatii catre iluminare. O asemenea unificare a traditiilor se regaseste nu numai in munca lui Sri Kalki ce opereaza inafara Indiei, bazandu-se pe bogatele traditii ale yoghinilor si iluminatilor, dar si catorita faptului ca isi priveste misiunea de a aduce iluminarea umanitatii intr-un cadru tempral ce coincide cu acela din calendarul Maya.

Trebuie totusi sa notam faptul ca nu a ajuns la acest moment temporal prin studiul direct al calendarului Maya. A ajuns aici in principal prin viziunile viitorului pe care participantii la procesele sale de iluminare le-au impartasit si doar mai tarziu a descoperit aceste concordante cu calendarul Maya. Cu toate acestea, intreaga notiune cum ca aceasta cale a umanitatii catre iluminare este un proces istoric, o consecinta a propriei noastre ere, poate fi considerata ca fiind eretica. In mod traditional, iluminarea a fost considerata ca un rezultat al unor eforturi individuale de purificare spirituala sau cateodata a unui eventual accident, nefiind legate, in mod special, de epoca in care se intampla.

Enuntand faptul ca procesul iluminarii poate fi favorizat de o anumita era istorica, in mod normal, naste unele intrebari. Care este natura acestui proces istoric daca intr-adevar o anumita perioada de timp este mai favorizanta iluminarii decat altele? De ce ne-am apropia de un proces de iluminare colectiva pe masura ce ne apropiem de sfarsitul calendarului maya din anul 2012? Din pacate, educatia moderna tinde sa prezinte faptele istorice dintr-o perspectiva esentialmente materialista ce neaga existenta unui plan divin, asa ca pentru a gasi raspunsurile la aceste intrebari este necesar sa iesim din acest cadru. Ce mai buna modalitate de a aborda aceste intrebari este dupa parerea mea sa le privim prin perspectiva calendarului Maya. Pentru cei care nu sunt familiarizati cu structura de baza a acestuia, o voi trece rapid in revista.

Calendarul Maya descrie noua niveluri diferite de evolutie a constiintei, unde fiecare nivel este dezvoltat intr-o era ce se cheama o Lume Subterana. Crearea universului se intampla intr-un algortim piramidal in care cele Noua Lumi Subterane sunt construite una peste alta. Putem in acest fel sa asemuim procesul de evolutie a constiintei cu escaladarea unei piramide cosmice ce a inceput deja in momentul Big Bangului, acum 16 miliarde de ani. Aceasta urcare este in asa fel proiectata pentru a ne conduce catre cel de-al noualea si cel mai inalt nivel, unde vom primi o perceptie non dualista a lumii. Toate aceste niveluri de constiinta sunt propulsate de 13 energii ce alterneaza in intensitate pentru a crea miscari unduitoare in care perioadele de timp cand aceste energii domina constiinta sunt foarte exact definite. Sursa ultima a energiilor este Copacul Cosmic al Lumii pe care mayasii il denumesc Hunab-Ku, vikingii, Yggdrasil si Vedele, Mo Lam, principiul creativ central al universului ce in sine este non-fizic ca si natura. Pana in 28 octombrie 2011, toate aceste Lumi Subterane se vor termina, asa ca exista toate motivele pentru a crede ca anul 2012 va fi un an in care se va crea o noua realitate unde experienta timpului liniar se va sfarsi iar ciclurile de alterare a constiintei ce inca conduc evolutia umanitatii se vor sfarsi. In opinia mea nu este constructiv sa asteptam sa vedem ce se va intampla in 2012. Calendarul Maya este mai presus de toate ceva ce trebuie trait in momentul prezent, pentru a ne alinia cu un proces la care trebuie sa participam cu totii pentru ca planul divin sa se manifeste cu succes.

Contributia mayasilor la prezentul inceput de intelegere al iluminarii este in mod esential pregatirea unui plan temporal exact pentru urcarea piramidei cosmice. Acest plan temporal a fost verificat intens prin dovezi empirice si cred ca baza sa in realitate poate fi considerata acum fara nici un fel de disputa. Manifestarile sale multifatetate sunt in sine o stiinta proprie si ies din scopul discutiei noastre cu exceptia variatelor polaritati Yin/Yang ce au condus cele Noua Lumi Subterane si modul in care influenteaza procesul iluminarii la scara colectiva. Cele Noua Lumi Subterane sunt, fiecare dintre ele, dominate de o anume polaritate Yin/Yang care este esentiala ca influenta asupra constiintei umane. Datorita acestor polaritati putem intelege cate ceva din ceea ce Sri Kalki aduce lumii, si de asemenea contributiile catorva dintre autorii acestei carti.

 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
RASPUNS PRIN VIZORUL SUFLETULUI – handicapul

Salutare prieteni buni. Iata, ne indreptam vertiginos catre un alt sfarsit (ce mai sfarsit am trait...) de an si privim...

Închide