Cele patru stadii ale iluminării conform scripturilor Buddhiste

0

Ești curios în legătură cu Buddhismul și cum poate fi relevant pentu viața ta de zi cu zi? Filosofia din esr a devenit mult mai populară pe întregul glob decât în ultimele decenii.

Nu ai nevoie să fii Buddhist ca să beneficiezi de linia de gândire pe care o oferă. Trebuie doar să ai o minte deschisă și dorința de a învăța. Acest articol prezintă cele patru stadii ale iulimnării conform scripturilor Buddhiste, fără nicio obscurație.

Vrei să știi cea mai bună parte?

Dacă citești acest articol și deja ești implicat în niște practici simple de mindfulness, probabil că deja ești pe cale să atingi iluminarea.

Cele patru stadii ale iluminării conform Buddhismului

Buddha a descoperit patru niveluri disticte de realizare, fiecare caracterizată de o experiență profundă de altruism, urmată de anumite schimbări.

Experiența implică de obicei meditații intense și urmează studiul celor patru adevăruri de bază din Buddhism.

Dacă practici în mod regulat meditația și mindfulness, probabil că deja folosești multe dintre practicile care sunt susținute în Buddhism.

Cele patru stadii ale iluminării

.Cel care intră în flux (Sotapanna)

Atunci când devii Unul care intră în flux, eliberezi credința că ești cu adevărat un sine separat ce trăiește în interiorul capului tău și privește prin ochii tăi. Această iluzie este eliminată și atunci când privești în interior nu poți găsi un sine nicăieri.

Cel care intră în flux au nevoie să elibereze atașamentul pentru rituri și ritualuri dar și dubiul legat de învățătura.

Cel care se ăntoarce o dată (Sakadagami)

Cel care se întoarce odată a intrat într-o etapă unde propriul ”non-sine” este complet integrat, iar aceștia experimentează o reduce

re semnificativă a atașamentelor și a aversiunii ce acompaniază aceste stări ale minții.

Ei sunt mult mai detașați. De exemplu, iritația și preferințele ocazionale au înlocuit ura și lăcomia, care nu-l mai prind pe cel care se întoarce o dată.

Cel care nu se mai întoarce (Anāgāmi)

Cel care nu se mai întoarce este liber de senzațiile de dorințe senzuale și de dorințe rele către ceilalți. Ei sunt văzuți ca fiind parțial iluminați și pe calea de a finaliza iluminarea.

Ei experimentează niveluri semnificative de compasiune pentru că și-au pierdut senzația de separare dintre ei și ceilalți.

Arahant

Cea de-a patra etapă este liberă de orice nevoie pentru prosperitate în lumea materială, nu jinduiește către existența pentru lumea ideală (care este raiul), nu experiemntează trufie, nu experimentează neliniște și nu este ignorant.

În această etapă, persoana experiemntează nirvana ultimă. Senzația a fost comparată cu căderea în profunzimea unui nor și apoi dispariția. Circumsanțele vieții nu mai pornesc nici măcar cea mai vagă dorință sau insatisfacție.

sursa: https://ideapod.com/4-stages-enlightenment-according-buddhist-scripture-can-achieve/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cercetătorii fac puțină lumină în cazul materiei negre biologice

Biologii au studiat funcționalitatea unei categorii de gene puțin studiate, care produce molecule lungi de ARN non-codate, mai degrabă decât...

Închide