Cartile tibetane sacre dezvaluie viata inimaginabil de lunga a „Celor sfinti”

0

Cartile tibetane sacre, extrem de vechi si misterioase „Kantyua and Tantyua” sunt o comoara a unei intelepciuni sacre si un punct de cotitura a civilizatiei tibetane. Kantyua este o colectie de 108 volume, cu 9 sectiuni cu 1083 de carti, intr-un singura, iar Tantyua cu cele 225 de volume este practic un cometariu la prima carte. Amandoua scripturile sacre, imprimate pe blocuri de lemn chinezesti, ocupa atat de mult spatiu incat sunt tinute ascunse in beciuri din multe case din vaile muntilor din Tibet. 

Datarea lor nu a fost facuta, nefiind cunoscuta perioada in care au fost redactate.

Intr-una dintre cartile Kantyua intitulata Collection of the Six Voices (Clectia celor sase voci), in capitolul ‘Divine Voices’ (Voci divine) scrie:

lifespanheavenlyones01

„Exista Ceruri diferite si aceste Ceruri nu sunt deschise tuturor divinitatilor. Oricat de numeroase ar fi divinitatile, ele nu pot transcende cele trei legi, care sunt: domeniul dorintei, domeniul cu extensie si domeniul fara extensie. Cele trei legi sunt impartite in subsectiuni

Exista in total 28 de astfel de locuri. Regiunea dorintei are sase… (E.von Däniken, „According to the Evidence”)

Cartile sacre descriu diferitele regiuni si regulile lor si de asemenea ani divini diferiti coparativ cu anii umani, relativ fiecarei regiuni.

„In Cerul celui de-al patrulea Mare Rege, 50 de ani terestrii corespund unei zi si unei nopti. Durata medie de viata este 500 de ani, sau 9.000.000 de ani in ani terestrii.

Deasupra Cerului celui de-al patrulea Rege ajungem in a doua Regiune… in acest Cer 100 ani umani inseamna o zi si o noapte. Durata medie de viata este 1.000 de ani. Daca traducem in ani terestrii, aceasta inseamna 36.000 X 10.000 ani sau 36.000.000 ani…”

Dupa acest Cer, exista un loc, care seamana cu o zona plina de nori si contine sapte comori, ca un mare Pamant. 200 de ani terestrii corespund unei zile si unei nopti pentru zei. Durata medie de viata este 2.000 de ani, deci ar insemna 144.000.000 ani pe Pamant(!)

Un alt Cer descris in capitolul „Divine Voices” este regiunea Tusita. Orasul Tusita este cel mai frumos si cel mai venerat  dintre toate taramurile celeste. Pentru zeii care traiesc aici 400 de ani pamantesti coresund unei zile si unei nopti.

tusitaheaven03

 

Texte sacre din Manastirea Kumbum

Durata medie de viata a zeilor din Tusita este de 4.000 de ani, ceea ce se traduce prin 576.000.000 de ani pamantesti… dupa lumea zeilor din Tusita … este cea de-a cincea regiune, unde zeii se pot transforma si poseda cele cinci elemente… pentru acesti zei 800 de ani pamantesti corespund unei zile si unei nopti.

tusitaheaven02

Durata lor medie de viata este 10.000 de ani, care inseamna 2.304.000.000 ani contorizati in ani pamantesti… 

Dupa cel de-al cincilea Cer, exista o a sasea Resedinta, unde zei pot transforma absolut orice dupa cum doresc, creandu-si gradini, paduri, castele si palate, absolut orice. Acest loc este varful zonei dorintei. Pentru acesti zei 16.000 de ani pamantesti corespund unei zile si unei nopti. Durata medie de viata este 16.000 de ani, sau 9.216.000.000 exprimati in anii nostri…

„Daca 50 de ani pamantesti inseamna o zi si o noapte in regatul celui de-al patrulea Mare Rege”, intreaba Däniken in cartea sa fascinanta „”, cat de repede ar trebui sa se miste o nava spatiala astfel incat o proportie a 50 de ani terestri sa corespunda cu 24 de ore divine, daca luam in considerare legile de dilatatie a timpului?”

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Orasul scufundat Kekova din Turcia – casa a „Oamenilor marii”

Zona geografica antica Licia este situata in Peninsula Teke, in zona mediteraneana a Turciei. Vechea Licia era delimitata la sud...

Închide