Biomaterialele – viitorul constructiilor

0

A fost inventat un supermaterial ecologic ce are rezistenta otelului, astfel incat are potentialul de a fi aplicat in cadrul constructiilor sustenabile.

Materialul care confera copacilor si plantelor rezistenta atat in sine cat si de-a lungul timpului si greutate redusa, a fost studiat in cadrul unei cerectari efectuate la .

Minusculele cristale de celuloza ce se afla in organisme precum copacii, algele si bacteriile pot fi folosite pentru a crea o noua clasa de biomateriale cu aplicatii diverse, precum o alternativa la nanotuburile de carbon pentru intarirea materialelor cum sunt polimerii sau betonul, spun cercetatorii.

„Acesta este un material care are proprietati extraordinare”, spune Pablo D. Zavattieri, profesor asistent de inginerie civila la Purdue University. „Se gaseste din plin, este regenerabil si se produce ca deseu in industria hartiei”.

Fabricarea biomaterialelor ar putea fi o extensie naturala a industriilor hartiei si a biocombustibililor, folosind tehnologia care este deja implementata pentru productia materialelor bazate pe celuloza.

„Unele dintre produsele aditionale din industria hartiei merg catre producerea biocombustibililor, asadar am putea sa adaugam numai un alt proces pentru a folosi celuloza care ramane in urma procesului pentru a produce un material compozit”, spune Robert Moon, cercetator de la  U.S. Forest Service’s Forest Products Laboratory.

Descoperirile din cadrul acestei cercetari sunt prezentate detaliat intr-un articol prezentat chiar pe coperta din decembrie a revistei ‘Cellulose’.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Case din baloti de paie: randament energetic maxim

O tehnologie unica de constructie, folosind panouri din paie, dezvoltata de catre University of Bath si Modcell se foloseste intr-un...

Închide