Au descoperit astronomii o nouă planetă în sistemul solar?

0

Universul ne tot uimește, pentru că există în fiecare zi noi descoperiri. Oamenii și-au dorit întotdeauna să învețe mai multe despre Universul în care trăim, iar explorarea aceasta a fascinat întreaga umanitate, nu numai lumea științifică. În epoca modernă, noile tehnologii au strâns noi date și de aceea se nasc noi teorii din aceste cercetări. Atunci când dovezile sunt strânse, teoriile devin fapt. Iată o nouă teorie formulată în legătură cu universul nostru, în mod specific de această dată, în legătură cu sistemul nostru solar.

Doi oameni de știință renumiți, Konstantin Batygin și Mike Brown de la the California Institute of Technology (Caltech) din Pasadena, au anunțat recent în revista ““ faptul că au descoperit dovezi pentru existența unei a noua planete în sistemul nostru solar. Potrivit acestora, un corp celest de dimensiunile lui Neptun (cu masa a zece Pământuri) orbitează Soarele odată la 15,000 ani. Totuși, această planetă, Planeta X după cum a fost numită, nu a fost observată încă.

Batygin este un modelator pe computer de 29 de ani, iar Brown este un astronom de 50 ani. Acești doi oameni de știință uimitori au ajuns la concluzia că această planetă există prin intermediul observării așezării specifice a celor șase obiecte cunoscute care orbitează SOarele, înaintea lui Neptun. Ei cred că există șanse foarte mici ca această formație să fie o coincidență. Atunci când ei vorbesc de formarea acestei planete, ei explică faptul că acum 4,5 miliarde de ani, uriașa planetă a fost aruncată din zona discului proto-planetar în care se formau planetele, în apropierea Soarelui. După ce a fost încetinit de gaz, planeta s-a așezat pe o orbită eliptică, acolo unde se află și în ziua de azi.

Cercetătorii au folosit un telescop uriaș din Hawaii și sunyt nerăbdători ca mai mulți specialiști să li se alăture în căutarea lor. Folosind telescopul Subaru, un telescop de 8 metri deținut de Japonia, care a fost de mare ajutor în cercetarea lor, fiind un instrument special construit pentru asemenea căutări. Potrivt declarațiilor lui Brown, oamenii vor crede în existența Planetei X doar atunci când va fi vizibilă prin telescop. ”Până când nu o vom detecta, este doar o ipoteză – chiar dacă este o ipoteză bună din punct de vedere al potențialului”, declară acesta. Totuți, Alessandro Morbidelli, un fizician în dinamică planetară de la Observatorul Nice din Franța, crede că Btygin și Brown au adus ”un argument extrem de solid” și că ”este extrem de convins de existența unei alte planete îndepărtate”.

Brown crede că va dura aproximativ 5 ani până când cercetătorii vor examina zona în care Planeta X s-ar putea învârti. Vor reuși în demersul lor? Va fi vizibilă cu ajutorul telescopului Planeta X? Este oare posibil să descoperim și alte planete în sistemul nostru solar în viitor? Mult mai multe secrete ale Universului încă așteaptă să fie descoperite.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
O nouă teorie legată de formarea Pământului

Formarea Pământului a fascinat dintotdeauna oamenii de știință. Te-ai gândit vreodată cum s-a format pământul? Nenumărate teorii au fost emise...

Închide