Astronomii admit că au greșit: 100 de miliarde de planete asemănătoare Pământului doar în galaxia noastră

0

Estimările făcute de astronomi indică faptul că ar putea fi mai mult de 100 de MILIARDE de planete asemănătare Pământului în Calea Lactee, ce ar putea adăposti viață. Crezi că este un număr mare? Potrivit astronomilor, există cel puțin 500 de miliarde de galaxii în universul cunoscut, ceea ce înseamnă în jur de 50,000,000,000,000,000,000,000 (5×1022) de planete posibil locuibile. Asta desigur, dacă există doar UN Univers.

De fapt, numai în interiorul Căii Lactee, experții cred că sunt aproximativ 400 de MILIARDE de STELE, însă acest număr ar putea să fie mic, pentru că unii atrofizicieni cred că stelele din galaxia noastră ating trilionul. Asta înseamnă că doar Calea Lactee ar putea fi gazda a mai bine de 100 de MILIARDE de planete.

TOtuși, din cauza faptului că astronomii nu pot să vadă galaxia noastră din exterior, nu pot număra cu siguranță câte planete există în Calea Lactee. Ei pot doar să estimeze acest număr.

Pentru a face acest lucru, experții calculează masa galaxiei și apoi cât din aceasta înseamnă stele. Bazându-se pe aceste calcule, oamenii de știință cred că în galaxia noastră sunt ce puțin 400 de miliarde de stele, dar, după cum am menționat și mai devreme, numărul ar putea crește în mod dramatic.

Există unele calcule ce sugerează că galaxia noastră conține undeva între 800 de miliarde și 3,2 trilioane de planete, însă unii experți cred că numărul acestora ar putea ajunge chiar la 8 trilioane.

Mai mult decât atât, dacă ne uităm la ceea ce are NASA de spus, descoperim că agenția spațială crede că există cel puțin 1.500 de planete localizate la o distnță de 50 de ani lumină de Pământ. Aceste concluzii se bazează pe observațiile făcute pe o perioadă de 6 ani de către PLANET – Probing Lensing Anomalies NETwork – fondat în 1995. Studiul a concluzionat că există maim ulte planete de dimensiunea Pământului decât de dimensiunea lui Jupiter.

În 2013, Dr. Phil Yock, de la departamentul de fizică de la the University of Auckland a declarat: ”Kepler descoperă planete de dimensiunea Pămîntului ce sunt destul de apropiate de steaua lor, iar astronomii estimează că sunt în jur de 17 miliarde de asemenea planete în Calea Lactee”.

Aceste lumi sunt mai fierbinți decât lumea noastră, cu toate că unele ar putea avea niște temperaturi comparabile (și în consecință ar putea fi locuibile) dacă orbitează în jurul unei stele reci numită pitică roșie.”

“Propunerea noastră este să calculăm numărul de planete de dimensiunea Pămîntului ce orbitează la o distanță tipică de două ori mai mare decât distanța de la Pământ la Soare. Plenetele noastre vor fi, în consecință, mai reci decât Pământul. Interpolând între rezultatele Kepler și MOA, ar trebui să obținem o estimare destul de bună a numărului de planete asemănătoare Pământului și să fie și locuibile. Estimăm numărul undeva pe la 100 de miliarde. Desigur că suntem încă departe de la a estima numărul lor până la a găsi o planetă locuibilă, dar acesta este un pas pe această cale”.

Dacă studiem datele cele mai recente oferite de misiunea spațială Kepler, vom descoperi că astronomii bănuiesc existența a 40 de miliarde de planete de dimensiunea Pământului ce orbitează în zone ce pot susține viață, în jurul unor stele asemănătoare Soarelui și pitici roșii, doar în Calea Lactee.

Pentru că misiunea Kepler a fost lansată în 2009, telescopul spațial a descoperit un total de 4.034 de planete, dintre care 2.335 sunt exoplanete verificate. Ceea ce este interesant este că unii astronomi spun că în jur de 11 miliarde de planete ar putea să orbiteze în jurul unor stele asemănătoare Soarelui, în timp ce alții vorbesc de un număr de peste 100 de miliarde.

În 2017 NASA a făcut progrese majore în cursa căutării planetelor extraterestre. Cea mai notabilă descoperire a fost sistemul solar Trappist-1, ce găzduiește șapte planete de dimensiunea Pământului, ce ar putea fi în mod real gazde pentru viață extraterestră. Acest sistem solar este în mod particular extrem de important.

În iunie 2017, NASA a făcut o declarație publică prin care a afirmat că a descoperit zece noi planete în afara sistemului nostru solar ce au dimensiuni și temperaturi similare Pământului și care chiar ar putea gădui viață pe suprafața lor.

sursa: http://www.thespaceacademy.org/2018/03/astronomers-admit-we-were-wrong100.htmlAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Șase beneficii uimitoare ale ceaiului de roibos

Roi-ce? Roibos este un tufiș originar din Africa de Sud. Frunzele roșii pot fi folosite pentru a prepara un ceai...

Închide