Zodiacul nativilor nord-americani si insemnatatea simbolisticii

1

Simbolurile animale ale nativilor nord-americani pot curpinde intregul regn animal, iar intelesul acestora este o reprezentare in cadrul multor triburi din America. Pentru a ne restrange putin atentia, aceasta pagina este dedicata animalelor de nastere – sau a animalelor zodiacale.

Multe culturi nativ americane cred ca unei persoane i se atribuie un animal la nastere. Dedesubt sunt simbolurile nord-americane interpretate ale zodiacului si caracateristicile fiecaruia.

Vidra: Ianuarie 20 – Februarie 18

Putin capricioasa si neortodoxa, Vidra este cateodata greu de inteles. Percepute ca neconventionale, metodele Vidrelor nu sunt cele alese de obicei pentru a realiza ceva.Pot fi neintelese de multe ori de catre ceilalti – pentru ca, desi neconventionale, metodele Vidrei sunt la fel de eficiente.

Da, Vidra are un mod ciudat de a se uita la lucrri, insa ea este echipata cu o imaginatie brilianta si inteligenta, permitandu-i sa aiba mereu un avans fata de ceilalti. Deseori foarte receptiva si intuitiva, Vidra este un bun prieten si poate fi extrem de atenta cu ceilalti.

Intr-un mediu pozitiv, Vidra este sensibila, intelegatoare, curajoasa si onesta. Lasata de capul ei, Vidra poate fi fara scrupule, desfranata, rebela si izolata.

Lupul: Februarie 19 – Martie 20

Extrem de emotional si complet pasional, Lupul este iubaretul zodiacului, atat in sensul fizic dar si filosofic al lumii. Lupul intelege ca avem nevoie doar de iubire si este complet capabil sa o manifeste.

Alaturand la aceasta caracteristica independenta sa feroce – acest animal-simbol nord american este intr-un fel o contradictie in termeni. Avand nevoie organica de libertatea sa, insa in acelasi timp fiind bland si plin de compasiune – avem in acest fel imaginea „lupului singuratic” in acest semn zodiacal.

Intr-un mediu pozitiv, Lupul este pasionat, generos, foarte afectuos si bland. Lasat de capul lui, Lupul poate deveni nepractic, recalcitrant, obsesiv si razbunator.

Soimul: Martie 21 – Aprilie 19

Un conducator innascut, Soimul poate gasi o judecata corecta in situatii dificile. Mai mult decat atat, caracteristicile acestui semn zodiacal sunt acelea de a nu pierde niciodata timpul, sa bata otelul cat e cald si sa ia masuri pentru ceea ce trebuie facut.

Rezistent pana la imposibil si avand mereu initiativa, Soimul este o bijuterie a personalitatii pentru o echipa sportiva. Soimul poate fi cateodata putin ingamfat – insa el are de obicei dreptate atunci cand isi exprima opiniile – asa ca putina aroganta este de inteles.

Intr-un mediu pozitiv, Soimul „”se scalda” in abilitatile sale de a mentine focul pasiunii in relatii si de a ramane in acelasi timp plin de compasiune. Lasat de capul lui, Soimul poate fi mandru, obraznic, intolerant, nerabdator si extrem de sensibil.

Castorul: Aprilie 20 – Mai 20

Priveste schimbarea, adapteaza-te si treci peste – acesta este motto-ul Castorului. In marea lor majoritate din mediul de afaceri, Castorii isi fac treaba cu maxima eficienta si incredere in sine. Un strateg desavarsit, Castorul este o forta ce trebuie luata in vedere in materie de afaceri si lupta.

Se poate sa trebuiasca sa te gandesti de doua ori inainte de a intra intr-o confruntare a inteligentelor cu un Castor – acuitatea sa mentala este o lama extrem de ascutita. Castorul are totul in favoarea sa – cu toate ca tendintele de genul „doar ca mine sau deloc” ii pot conduce catre probleme.

Da, de obicei au dreptate, insa purtatorul acestui animal-simbol nativ american poate avea nevoie de putin tact pentru a actiona. Intr-un mediu pozitiv, Castorul poate fi plin de compasiune, generos, ajutator si loial. Lasat de capul lui, Castorul poate fi nervos, las, posesiv, arogant si extrem de epuizant in cererile sale.

Cerbul: Mai 21 – Iun 20

Acest animal-simbol nativ american este muza zodiacului. Cerbul este extrem de plin de viata si dotat cu o inteligenta extrem de rapida. Inzestrat cu un umor natural perfect, Cerbul are tendinta de a rade de toti. Avand si o abilitate excelenta pentru exprimare, Cerbul este un converastionalist consumist.

Aceste caracteristici combinate cu inteligenta sa naturala fac din Cerb o prezenta de dorit la petreceri. Mereu constient de mediul sau si extrem de constient de sine, Cerbul poate fi putin prea mult ego-centric. Totusi, narcisismul Cerbului este deseori trecut cu vederea datorita faptului ca se muleaza pe orice situatie si datorita cordialitatii sale.

Intr-un mediu pozitiv, pofta naturala de viata si personalitatea stralucita a Cerbului pot radia si mai puternic. El este o forta care inspira in orice relatie pozitiva. Lasat de capul lui, Cerbul poate deveni egoist, plin de ifose, nerabdator, lenes si cu doua fete.

Ciocanitoarea: Iunie 21 – Iulie 21

Ciocanitoarele sunt de obicei cele mai grijulii dintre toate animalele-simbol ale nativilor americani. O ascultatoare perfecta, complet empatica si intelegatoare, Ciocanitoarea este cineva pe care ti-l doresti de partea ta atunci cand ai nevoie de sustinere.

Desigur ca ele sunt niste parinti extraordinari si la fel minunati prieteni sau parteneri. O alta caracteristica proverbiala din „palaria” Cicanitoarei este tendinta sa de a fi in mod natural cumpatata, plina de resurse si organizata.

Intr-un mediu pozitiv, Ciocanitoarea este desigur grijulie, devotata si foarte romantica. Lasata de capul ei, Ciocanitoarea poate fi posesiva, furioasa, geloasa si rauvoitoare.

Somonul: Iulie 22 – August 21

Electric, concentrat, intuitiv si extrem de creativ, Somonul este o prezenta vie. Energia sa este palpabila. Un motivator natural, incerederea si entuziasmul Somonului sunt infectioase.

Curand, cu totii ajung de partea Somonului. Generos, inteligent si intuitiv, nu este de mirare de ce Somonul are o gramada de prieteni. Acest animal-simbol nord american exprima o nevoie pentru scopuri si teluri si nu are nicio problema sa gaseasca voluntari pentru propriile crusade.

Intr-un mediu pozitiv, Somonul este stabil, calm, senzual si generos. Lasat de capul lui, cel care poarta acest simbol nativ american poate fi egoist, vulgar si intolerant cu ceilalti.

Ursul: August 22 – Septembrie 21

Pragmatic si metodic, Ursul este una dintre persoanele pe care sa le suni atunci cand este nevoie de o mana de ajutor. Spiritul practic si echilibrul mental il fac un partener de afaceri excelent. De obicei este vocea ratiunii in marea majoritate a scenariilor, Ursul este un echilibru bun pentru Bufnite. Ursul are de asemenea o inima uriasa si are o inclinatie catre generozitate.

Totusi, este posibil sa nu fie evident, pentru faptul ca Ursul are o tendinta de a fi extrem de modest si putin timid. Intr-un mediu pozitiv, acest animal-simbol nativ american ofera iubire si generozitate. Mai mult decat atat, Ursul are o capacitate extrem de mare pentru rabdare si echilibru, ceea ce face din el un profesor sau un mentor excelent. Lasat de capul lui, Ursul poate fi sceptic, lenes, ingust la minte si inchis.

Corbul: Septembrie 22 – Octombrie 22

Extrem de entuziast si un antreprenor natural, Corbul este chiar sarmant. Insa el nu trebuie sa faca ceva ca sa fie sarmant – ii este natural sa fie asa. Oricine poate recunoaste energia usoara a Corbului si cu totii apeleaza la Corb pentru ideile si opiniile acestuia.

Acest lucru se intampla deoarece Corbul este atat un idealist dar si diplomatul perfect, in acelasi timp fiind si ingenios. Intr-un mediu pozitiv acest animal-simbol nord american este persoana cu care te intelegi perfect, poate fi romantic si cu un limbaj extrem de echilibrat. Mai mult decat atat, Corbul poate fi destul de rabdator si intuitiv in relatii.

Lasat de capul lui, Corbul poate fi dificil, inconsistent, razbunator si rece.

Sarpele: Octombrie 23 – Noiembrie 22

Majoritatea samanilor sunt nascuti sub acest semn zodiacal. Sarpele este natural in toate domeniile spiritului. Se conecteaza lesne la taramurile subtile si de aceea Sarpele este un excelent lider spiritual. Este de asemenea respectat pentru calitatile sale vindecatoare, de aceea exceland in profesiile medicale.

Preocuparea Sarpelui legata de materia intangibila conduce deseori la o imagine misterioasa, chiar infricosatoare cateodata. Este adevarat ca Sarpele poate fi secretos si putin intunecat – este de asemenea extrem de sensibil si care are grija de ceilalti.

Intr-un mediu pozitiv, Sarpele rece poate fi pasional, inspirator, cu simtul umorului si ajutator. De capul lui, Sarpele poate fi deprimat, violent si inclinat catre schimbari anormale de stare.

Bufnita: Noiembrie 23 – Decembrie 21

Schimbatoare si nestatornica precum vantul, Bufnita este un personaj greu de tinut pe loc. Calda, naturala, avand o natura lejera si intelegatoare, Bufnita este prietena lumii. Purtatorul acestui animal-simbol nativ american este bine cunoscut pentru abordarea vietii la viteza maxima, iubind din toata inima aventura.

Acest fapt poate fi in detrimentul Bufnitei, pentru ca o poate face incapatanata, neglijenta si irationala. Bufnitele sunt mari artisti, invatatori si conservationisti. Totusi, datorita adaptabilitatii si versatilitatii sale – Bufnita va excela de cele mai multe ori in orice ocupatie.

Intr-un mediu pozitiv, Bufnita este sensibila, entuziasta si un atent ascultator. Lasata de capul ei, Bufnita poate fi excesiva, excesiv de indulgenta, amara si gata de a intra in conflicte.

Gasca: Decembrie 22 – Ianuarie 19

Daca vrei sa rezolvi ceva – cheama o Gasca. Perseverenta, rabdatoare si ambitioasa, Gasca isi fixeaza scopurile pentru a si le implini si intotdeauna isi atinge scopurile. Gasca este determinata sa aiba succes cu orice pret – si nu cu aprobarea celorlalti – insa cei care poarta acest simbol-animal concureaza cu propriul inamic interior.

Antrenant este cuvantul de ordine al trasaturii dominante a personalitatii Gastii – ceea ce le recomanda pentru afaceri sau in sporturile competitive. Atunci cand sunt echilibrate intr-un mediu pozitiv, care le sustine, Gastele exceleaza in toate domeniile pe care le abordeaza.

Intr-un mediu pozitiv, Gasca poate fi extrem de pasionala, plina de umor, gregara si chiar senzuala. Totusi, lasata de capul ei, Gasca poate pica in comportamente obsesive sau dependente care o vor conduce in mod inevitabil la pierzanie.

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Un comentariu

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Opt credinte antice sustinute azi de catre stiinta

Pamantul nu este nici plat si nici centrul universului, insa asta nu inseamna ca inteleptii din vechime au gresit in...

Închide