VIZORUL SUFLETULUI – handicapul

5

De fiecare dată când dăm pagina în cartea vieţii, noi şi noi lecţii ni se aşează în paginile albe, învăţăm, ne supărăm, apoi acceptăm. Viaţa e un şir nesfârşit, o curgere neîntreruptă de energie ce se naşte continuu din iubirea pe care Universul ne-creat îl oferă vieţii materiale pentru a-i susţine existenţa. Seamănă foarte bine cu un organism în care Universul este un organ, sau mai repede o celulă, dacă e să ţinem cont de scara sa raportat la scara ÎNTREGULUI, care primeşte şi oferă organismului toţi nutrienţii şi energia şi informaţiile necesare ca să funcţioneze împreună, armonios, să fie VIAŢĂ. Toate formele, ipostazele, posibilităţile sunt pre-existente şi fac parte din acest organism care este CONŞTIINŢA.

În acest context haideţi să privim noul episod şi să vedem unde se poate aşeza povestea lui Andrei în acest cadru, să îi oferim o mână întinsă şi un gând bun. Cu siguranţă fiecare dintre noi a fost la un moment dat într-o situaţie mai puţin fericită la nivel emoţional, aşa că să pornim cu înţelegere dar şi cu deschidere ca să dezvăluim adevărata poveste din spatele faptelor.

„Salut. Sunt Andrei. M-am născut la şapte luni şi de la naştere am avut probleme nenumărate. Am o deficienţă de creştere a oaselor, care nu se dezvoltă normal, aşa că nu am o postură normală, nu pot merge, mă deplasez în scaunul cu rotile, pot să îmi folosesc mâna stângă cât de cât, cu care mă pot spăla pe dinţi singur sau pot ţine o lingură cât de cât. Am şi un defect de vorbire, cu greu mă înţeleg ceilalţi. Acum stau acasă cu mama care e pensionară şi trăim din pensia ei şi din ajutorul de la stat. Mesajul acesta desigur că nu l-am scris eu, am găsit pe cineva care să îmi transmită cuvintele. Sunt oameni buni în jurul nostru care ne ajută şi cu bani şi cu mâncare şi mai nou am primit şi nişte cărţi ale lui Neale Donald Walsch şi mi-au plăcut foarte mult. Apoi prietenul meu mi-a povestit despre site-ul vostru şi rubrica aceasta aşa că am decis că aş vrea şi eu câteva răspunsuri dacă cineva mi le poate da. De ce mi-a dat Dumnezeu o minte ageră şi un suflet mare dacă eu nici măcar nu pot îmbrăţişa oamenii? De ce să simt atât şi să nu pot face nimic pentru ceilalţi şi ceilalţi trebuie să facă pentru mine? De ce întâlnesc oameni care par a fi spirituali dar au un pai în ochi mai mare decât mine? Cred. Din toată inima şi din tot sufletul meu şi ştiu că îngerii m-au ţinut pe braţele lor până acum, dar e din ce în ce mai greu… mama a îmbătrânit ducând povara mea, eu cresc ca o povară. Vă puteţi închipui ce simt când nici măcar o carte nu o pot citi singur, trebuie cineva să îmi dea paginile? Sau mersul la baie, spălatul, lucruri absolut fireşti… aş vrea să le pot face. Cum să renunţi la emoţii şi la dorinţe dacă eşti ca mine? Vă mulţumesc, oricare ar fi urmarea mesajului meu.”

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

5 comentarii

 1. Da Gaby, aşa e. Sufletul nostru e mai puternic decât orice problemă îşi aşează în faţă pe drumul nostru din viaţă. Experienţele sunt date pentru evoluţie.
  Mulţumim pentru frumoasele gânduri, pentru ajutor, sunt convins că sunt de mare ajutor pentru Andrei.

 2. mie mi-a placut cum ii zicea tatal lui ca e o specie noua si ca trebuie sa se descurce sa faca tot ce are nevoie cu forte proprii , tatal inteligent posibil ca si el sa fi fost foarte inteligent , sint multe videouri pe net cu el 🙂
  poate ca eu nu as fi fost capabila sa gindesc pozitiv si sa imi ajut un copil daca ar fi avut probleme , dar ce sa facem invatam de la altii !

 3. legile sanatatii au fost calcate de stramosii nostri si multi mostenim probleme genetice , chiar eu nu am o sanatate asa buna insa incerc ca prin stil de viata si alimentatie vegetariana si mai adaug si tot felul de superalimnte , sa ma pastrez cit mai in forma , ca virsta in general nu iarta pe nimeni 🙂
  ratiunea , sentimentele si emotiile au fost date de Dumnezeu ca sa putem intelege cit de cit viata si rolul nostru in ea si sa putem sa ne bucuram sau intristam de tot ce ni se intimpla , e foarte bine cind avem si sanatatea fizica necesara insa e mai greu cind avem probleme fizice sau mintale , totusi nu imposibil de trait .
  „Deuteronom 10:17-18

  Cornilescu (RMNN)

  17 Căci Domnul, Dumnezeul vostru, este Dumnezeul dumnezeilor, Domnul domnilor, Dumnezeul cel mare, puternic şi înfricoşat, care nu caută la faţa oamenilor şi nu primeşte daruri;

  18 care face dreptate orfanului şi văduvei, care iubeşte pe străin şi -i dă hrană şi îmbrăcăminte.”
  Stim ca El se ocupa mai ales de cei care au probleme si de cei care au o inima buna , de aceea cine face ceva pt oamenii al caror Dumnezeu este , face ceea ce doreste chiar El .
  Insa toti cei buni si rai trebuie sa demonstreze in conditiile de viata in care sint ca il aleg pe El si bunatatea sa , iar a ajuta pe cei cu inima buna mai mult decit pe cei cu inima rea ar fi nedrept din partea LUI , sa astepti ceva de la toti si sa partinesti pe unii e incorect .
  Toti trecem prin greutati diferite , insa in timp ce facem tot ce putem pt a ne fi mai bine putem sa ne rugam la El pt inspiratie ca sa stim cum ne poate fi si mai bine 🙂 citirea bibliei ajuta daca dorim sa primim ajutorul sau si vrem sa facem tot binele care e scris pe acolo 🙂

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Pesteri descoperite sub Piramidele de la Gizeh – partea a II a

  Autoritatile egiptene incearca sa ascunda descoperirea pesterilor Potrivit lui Collins, "Dr Hawass [Secretar General al Consiliului Suprem pentru Antichitati...

Închide