Unde procesează creierul experiențele spirituale

0

Cercetători de la Yale au identificat o posibilă casă pentru experiențele spirituale – senzația de conexiune cu ceva mai mare decât propriu sine.

Creier în mozaic din sticlă (stock imagine). Imagine: © Katharine / Fotolia

Activitatea din cortexul parietal, o zonă din creier implicată în conștiența de sine și a altora, dar și în procesarea atenției, pare să fie un element comun printre indivizii ce au experiențe spirituale variate, potrivit unui studiu publicat în 29 mai în revista Cerebral Cortex.

„Experiențele spirituale sunt stări puternice ce pot avea un impact extrem de profund asupra vieții oamenilor”, spune Marc Potenza, profesor de psihiatrie și neuroștiințe, de la  the Yale Child Study Center. ” Înțelegerea bazei neuronale a experiențelor spirituale ne poate ajuta să înțelegem mai bine rolul acestora în rezistența și recuperarea în cazul problemelor mentale și a dereglărilor de tip dependențe”.

Experinețele spirituale pot avea o natură religioasă sau nu, precum senzația unimii în natură sau absența sinelui în timpului evenimentelor sportive. Cercetători de la Yale și de la he Spirituality Mind Body Institute de la Columbia University au intervievat 27 adulți tineri pentru a strânge informații legate de sexperiențe stresante și realxante din trecut  dar și de experiențele lor spirituale. Subiecții au fost supuși unei tomografii în timp ce ascultau pentru prima dată înregistrări bazate pe propriile lor experiențe. În timp ce experiențele spirituale individuale au fost diferite, cercetătorii au observat moedele similare în activitatea cortexului parietal în timp ce subiecții își imaginau experiențele din înregistrări.

Potenza a subliniat faptul că și alte zone din creier sunt implicate în formarea experiențelor spirituale. Metoda poate ajuta oamenii de știință să studieze în viitor experiențele spirituale și impactul acestora asupra sănătății mentale, a spus el.

Lisa Miller din Columbia este primul autor a acestui studiu..

Sursa articoului:

MAteriale oferite de Yale University. Notă: Conținutul poate fi editat ca limbaj și lungime.

sursa: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/06/180601170056.htmAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
O echipă japoneză a descoperit un minereu aproape ”infinit” dintr-un minereu extrem de rar

Cercetători din Japonia au cartografiat rezerve vaste ale unui mineral adânc îngropat în mâlul de pe fundul mării, destul de...

Închide