Statuile Dazu ce arată clarvedere și clarauzul

0

Două statui de 1,82 metri înălțime au fost descoperite în grota din zona Shimenshan în cadrul Sculpturilor în rocă Dazu din Chongging, China.

Sculpturile în rocă de șa Shimenshan sunt localizate în estul provinciei Dazu, fiind datate undeva în timpul dinastiei Song. Numele de Shimen efectiv înseamnă ”poartă de piatră”, pentru că intrarea este situată undeva între roci.

Stânga: Statuia clarvederii din cadrul Sculpturilor în roca Dazu din municipalitatea Chongging. Dreapta: Statuile de la Shimenshan; Imagine: chinadaily.com.cn

Există în total 16 grupuri de statui. Basoreliefurile și statuile sunt în general inspirate din tele Taoiste și Buddhiste.

Ce este obiectul lung pe care claraudiția o ține în mână? Este un șarpe, sau poate un ”receptor de telefon”, ceea ce îl ajută să audă la mii de mile distanță.

Asta înseamnă că cilindrul pe care claraudiția îl ține în mâna dreaptă este un telescop antic?

Sculpturile prezintă –

Clarvederea, cunoscută ca abilitatea de a vedea la mii de mile distanță și claraudiția, puterea de a auzi sunete despre care se spune că există dincolo de plaja experiențelor sau capacităților ordinare, precum a auzi vocile morților.

Statuile clarvederii, claraudiției și a Împăratului de Jad de la sculpturile de rocă Dazu din Chongging. Imagine: chinadaily.com.cn

Statuia clarvederii are doi ochi mari ca niște clopote de cupru și două panglici ce plutesc în spatele capului. Omul poartă o armură, își ridică mâna stângă la piept, ținând în ea un ciclindru, în timp ce mâna dreaptă o ține în mâna dreaptă. Cei doi generali au puține haine, ce dezvălui musculatura puternică. Privind genuncherele și armele pe care le poartă la ei este clar că sunt împărați de rang înalt ai Împăratului de Jad.

Potrivit lui Li Xiaoqiang, șeful echipei de cercetare de la Dazu, este un fapt extrem de rar să îi vezi în grote împreună.

Multe ființe nemuritoare stau în linie la Sculpturile în rocă Dazu. Imgine prin intermediul China Tour Guide

Figurile mitologice ale clarvederii și ale claraudiției au existat de mult timp, dar prezența lor împreună este neobișnuită.

Doi generali mitologici, datați în timpul Dinastiei Song de Sud (1127-1279) în anul 1147, sunt sculptați lângă statuia Împăratului de Jad (conducătorul taoist al raiului și al tuturor tărâmurilor existenței de dedesubt), care stau lângă doi servitori de fiecare parte a împăratului.

Statuia claraudiției pare să aibă capul puțin afectat, însă expresia facială sugerează că ascultă cu atenție. Există o curea ce îi trece peste umeri și ține strâns în mâna dreaptă în fața corpului său.

sursa: http://www.ancientpages.com/2017/03/08/dazu-rock-statues-of-clairvoyance-and-clairaudience-is-one-of-them-holding-a-snake-or-telephone-receiver-in-his-hand/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
O primă ”poză” a spectrului complet de neutrino emis de Soare

Aproximativ 99% din energia emisă de Soare sub formă de neutrino este produsă prin secvențe de reacții nucleare inițiate de...

Închide