SCHIMBAREA IMINENTA A CONSTIINTEI GLOBALE: Reinvierea arhaicului – partea a IV a

0

  • Etapa 6 – Pregătirea pentru salt Graves a notat că Etapele de la 1 la 6 se concentrează pe supravieţuirea în lume şi că inevitabil cauzează comportamente anormale. Încercările ce declanşează începutul Etapei a 6 a provin din excesele Etapei a 5 a. Şi anume materialismul şi consumul excesiv, efortul pus în urmărirea scopurilor personale, o prăpastie între ceea ce ai şi ce nu ai, dominarea celor fără putere, lipsa de perspectivă şi individualismul puternic rezultând într-o stare de singurătate şi lipsă de comuniune.. continuarea: http://noulpamant.ro/articole/spiritualitate/schimbarea-iminenta-a-constiintei-globale-reinvierea-arhaicului-partea-a-iii-a/

Etapa 8 – Reînvierea Neo-tribală

Etapa a 8 a este cea mai avansată pe care Graves a documentat-o, cu toate că numai 6 oameni din 1065 pe care i-a studiat (0,006%) au arătat apartenenţa la ea.

Încercarea principală ce declanşează Etapa 8 este cum să îţi stabileşti un nou mod deviaţă ce este în armonie cu toate celelalte fiinţe, forme de viaţă şi sistemele naturale ale pământului. În timp ce Etapa a 7 a a căutat să rezolve diversele crize ce au pornit din excesele Etapelor de la 1 la 6, acum gândirea noastră se îndreaptă către stabilitatea pe termen lung. Începem să vedem Pământul ca un organism viu complex cu inteligenţa proprie şi noi ca parte integrantă din el.

Comportamentul Etapei a 8 a este caracterizat de, în propriile cuvinte ale lui Graves, o natură „aproape mistică” ce se bazează pe sentimente şi intuiţie mai mult decât în etapele precedente. Îmbrăţişează misterul existenţei şi acceptă că sunt lucruri pe care nu le cunoaştem; tot ceea ce putem face este să fim.

Exact la fel cum Etapa 7 are similarităţi cu supravieţuirea Etapei 1, Graves a observat că Etapa a 8 a e o versiune mult mai sofisticată a Tribalismului Etapei a 2 a. Acum tribul este umanitatea însăşi iar ţara noastră sacră este Pământul. Există o tendinţă către un stil de viaţă minimalistic şi fără intervenţii ce e în armonie cu întreaga natură, în timp ce menţine avantajele tehnologiilor înalte.  Există de asemenea o acceptare a tribului uman care include o varietate de oameni împrăştiaţi de-a lungul multor etape de dezvoltare. Aşadar trăirea sustenabilă însemană înţelegerea, îngrijirea şi ghidarea tuturor acestor oameni, a culturilor lor, a viziunilor globale şi a interacţiunilor cu planeta şi resursele acesteia.

Ca în cazul Etapei a 7 a, Etapa 8 poate fi greu de identificat datorită abordării minimalistice şi a adaptabilităţii sale cameleonice. Există dovezi din ce în ce mai pregnante a unei reînvieri a neo-tribalismului pe pământ, inclusiv un interes din ce în ce mai mare în neo-şamanism şi în folosirea plantelor psihotropice ca aliaţi în procesul nostru evolutiv (aici psihotropic se referă la sensul spiritual, de dezvoltare, nu neapărat la latura fenomenologică a efectelor planetelor, dar româna nu are o traducere, din câte ştiu eu al cuvântului entheogenetic). Uitaţi-vă după oameni ce prezintă caracteristici ale Etapei 7, dar care sunt concentraţi mai mult pe simţirea intuitivă decât pe cunoaştere, care insistă pe cooperare şi încredere şi care sunt atenţi la sustenabilitatea pe termen lung a întregii planete.

Deschiderea noastră multifaţetată

Bazate pe cerecetarea Dr. Graves, dovezile strânse sugerează că suntem într-adevăr foarte aproape de o schimbare semnificativă la nivel global. Totuşi, în ciuda unor predicţii New Age, nu vom vedea un salt brusc în conştiinţă ce îi va afecta pe toţi deodată. În schimb, istoria ne demonstrează că evoluţia este un poces de deschidere urgent, oscilatoriu şi spiralat ce scade şi creşte în timp. Ca exemplu, comportamentele Etapei a 6 a ce sunt majoritare pe mapamond azi au fost la început observate pe la mijlocul secolului 19 începând cu mişcarea pentru drepturile omului în SUA. Este foarte posibil să fi inspirat teoria relativităţii lui Einstein şi a jucat un rol proeminent în mişcarea contra-culturală din anii 60. A alimentat de asemenea gândirea din spatele Internetului şi mişcărilor pentru protecţia mediului.

Etapa a 7 a există şi ea de o vreme, probabil fiind cea care a inspirat ştiinţa cuantică de la începutul anilor 90. Totuşi atunci când o masă critică de oameni ajunge în Etapa a 7 a, impactul global al acesteia va fi mai mare decât în cazul oricărei schimbări de până acum din istoria umanităţii. Putem să ne aşteptăm la schimbări ale sistemelor de guvernare, ale sistemelor sociale şi ale tehnologiilor. Din nou aceste schimbări vin treptat şi deja se întâmplă, dar dovezile de azi sugerează că vom vedea echivalentul cultural al unui salt cuantic de nivel record în viitorul nu prea îndepărtat. Practicile stărilor alterate de conştiinţă, reînviate de către deschizătorii de drumuri neo-tribali ai Etapei a 8 a joacă un rol semnificativ în accelerarea acestui proces. Urmăriţi acest spaţiu psihologic!

**Acest articol a fost scris de Steve McDonald şi a fost publicat original în Revista Entheogenesis Australis (EGA) nr. 3 2011/2012 (Decembrie 2011)**

Clipul de mai jos oferă un exemplu frumos al procesului de schimbare inclusiv dinamica schimburilor ce au loc între stabilitate şi haos şi progresia prin etapele din ce în ce mai complexe.

În clip, sare grunjoasă a fost presărată pe o placă metalică. Undele sonore ce trec prin placă o fac să vibreze. Priviţi cum frecevenţele sonore pleacă de jos şi se ridică încet. Din când în când undele sonore crează modele în sare. pe măsură ce frecvenţa creşte, fiecare model se destramă şi se reface într-o nouă formă, acestea devenind din ce în ce mai complexe pe măsură ce creşte frecvenţa/vibraţia. Este exact acelaşi model ca în cazul conştiinţei pe măsură ce ne schimbăm.

sursa:

notă personală: o singură observaţie cred că merită să fie făcută în legătură cu ceea ce Graves a observat foarte corect. Faptul că sunt acum doar 8 etape (când este evident modelul circular ce nu are început sau final) şi faptul că nu cunoaştem toată istoria umanităţii, înainte de potop de exemplu. Existenţa a 7 etape (şi în final ne este prezentat un film despre undele sonore, unde octava are 8 unităţi, deci paşi – salturi cuantice în mod normal se fac din 8 în 8) şi adevărul că ele sunt o re-facere la un alt nivel, de la etapa a 7 a în sus, demonstrează doar imaginea fractalică – spiralată – fibonacciană a acestei progresii a conştiinţei. Planurile superioare oricum la ora actuală sunt vizibile puţinor oameni, dar faptul că ei există, conform descoperirilor lui Graves nu ar trebui decât să ne dea speranţă că suntem foarte aproape de o schimbare majoră şi benefică.

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
ACORDAREA LA FRECVENTA COSMOSULUI – partea I

CREIERUL UMAN: Un Bio-radio receiver al CONŞTIINŢEI COSMICE introducere de Neil Slade Care este sursa de energie din spatele telepatiei?...

Închide