PRIN VIZORUL SUFLETULUI – prima mana

0

 Intrebarea:

Eşti adolescent. Părinţii sunt morţi, nicio rudă apropiată. Prietenii tăi la vârsta asta au alte preocupări şi nu e niciunul care să te susţină realmente. Cum fac? Cum priveşti cu seninătate viaţa împletind entuziasmul tinereţii cu lipsa de experienţă?

Luni este ziua răspunsurilor rubricii noastre. Va fi ca un început de săptămână în care să purtăm cu noi energia vindecătoare şi înălţătoare a cuvintelor care ne aduc mai aproape de noi, de esenţa Divină ce luminează în spatele fiecărei perechi de ochi, ficărei inimi ce bate, fiecărui set de neuroni ce se descarcă electric în tecile lor de mielină.  Marţi va fi ziua în care adresăm noua întrebare. O octavă între ele, timpul 0 necesar ca fuioarele de lumină ce pornesc de aici să ajungă la destinaţie, să atingă sufletul tău, da al tău, tu cel ce citeşti rândurile acestea.

Aici, pe Noul Pământ, sădim şi noi, la fel ca mulţi alţii, seminţele lumii de mâine, geometria frumoasă a fericirii şi naturalului, firescul vieţii şi minunea trăirilor. Pentru că dincolo de coaja noastră carnală suntem spirite infinite, trebuie numai să privim prin acea deschidere mică în care încape infnitul.

Răspunsurile vin în ordinea prezentată în preambul, restul e tăcerea care se lasă, liniştea interioară în care putem auzi ecourile luminii care vibrează şi se răsfrânge în ungherele conşiinţei fiecăruia, în valuri concentrice infinite…

Imbratiseaza ceea ce este exact asa cum este, fara suparari pe viata, pe univers, pe tine, pe ceilalti. Accepta ca tema aceasta ai ales-o chiar tu, aveai nevoie de ea pentru a trezi Puterea care Esti. Si  cum fiecare lectie e insotita de un dar sau mai multe incearca sa  vezi ce perla iti aduce universul prin aceasta provocare. Ce creste in tine? Ce se dezvolta? Ce chemari apar? Ce iti spune sufletul? Asculta-te un pic.

Mai departe accepta ca Tatal Divin si Mama Divina sunt cu tine aici, ei nu au plecat si nici nu vor pleca. Prin nenumarate mame si foarte multi tati suntem mangaiati, iubiti, imbratisati.

Cauta rostul cel mai inalt al acestei experiente convertind lacrima in intelepciune. Ramai deschis la experiente, bucurie, prietenie, oameni. Nu te lega de pierderi oricare ar fi ele. Curgi cu fluviul divin lasandu-te modelat de cel mai bland si frumos Intelept, Viata.[author][author_image timthumb=’on’]http://noulpamant.ro/wp-content/uploads/2012/07/Cami.jpg[/author_image] [author_info]Camelia Radu: Am inceput sa scriu automat la varsta de 9 ani iar la 15 ani am simtit care imi este vocatia: sa ma ocup de Schimbare. Am urmat Liceul Pedagogic si Facultatea de Psihologie, Pedagogie …vezi detalii> [/author_info] [/author]

Pur si simplu.
Asa cum este si viata. Purã si simplã. Pentru a putea căpăta seninãtatea în manifestare, e de dorit să o capeţi mai întâi în privire:

Fă un mic exerciţiu: permite-ţi să priveşti lucrurile aşa, măcar de dragul exerciţiului:
Ce primeşti este ceea ce este în tine. In marele joc al vieţii, ai ales să ajungi  în această intersecţie de spaţiu/timp, în acest context. Cel mai prolific şi benefic posibil pentru a căpăta o vedere de ansamblu, de a te elibera de rolul de copil ce are nevoie de sustinere. Aceasta este clipa in care divinitatea, deghizată în părinţii tăi ţi-a oferit biletul către responsabilitate. Spre abilitatea de a răspunde la tot ceea ce este. Sansa de a deveni autonom, puternic si vertical. Acesta este momentul când poţi alege conştient să manifeşti puterea interioarã, focul ce ştii că arde în tine dintotdeauna.  Toţi părinţii se retrag, mai devreme sau mai tarziu. Ai tăi au facut-o ceva mai devreme decat te asteptai, poate. Dar au făcut-o pentru că acesta era cel mai bun moment posibil, si pentru ei, si pentru tine. Au facut-o pentru că eşti puternic. Aşa cum, de vei alege şi tu să fii pãrinte, o vei face, la rându-ţi.
Acesta este momentul când, ca atunci când erai mic si te temeai să te dai singur pe tobogan, îţi permiti să aluneci şi să savurezi totul cu detaşare. Pentru că, la sfârşitul zilei, cea mai mare forţă interioară este forţa de a te abandona fluxului divin. De a zbura de unul singur. De a te detaşa de cârje, de preconcepţii, de gândire, de a te elibera din neîncrederea că eşti una cu puterea, cu armonia, cu iubirea. Una cu tot ceea ce este. Privind asa, ceva magic se va petrece: lectia responsabilizării va fi trecută. Odată cu ea, si limitările aferente. Si tot contextul aferent. Astfel, vei trece la următorul subiect din examenul vietii, către o noua octavă de intelegere.  

Călătorie plăcută! [author][author_image timthumb=’on’]http://noulpamant.ro/wp-content/uploads/2012/07/186415_100000287755230_1073546418_n.jpg[/author_image] [author_info]Valentin Radu: Sunt, in acest costum de om, de peste 30 de ani. Mi se pare tare amuzant si usor, cateodata. Si tare greu si stramt, in alte dati. Prima senzatie ca toata lumea joaca teatru, in roluri bine stabilite de altundeva, am avut-o la 5 ani.  …vezi detalii> [/author_info] [/author]

Entuziasm si Lipsa. La prima vedere contradictie in sensuri. La a doua vedere, cand nimic din ceea ce este nu pare a fi, imi devin vizibile literele dintru inceput E si L. EL. So, totul este cu voia Lui.

Cum fac? Fac ce stiu, dar stiu ce fac? Mi se poate da ajutor, pot sa cer ajutor, imi apar niste raspunsuri, oameni, situatii pana cand eu adolescentul de acum devin matur si doar cand ma voi uita in urma voi intelege ca tot ce mi s-a intamplat in viata a avut sens si fiecare experienta si lecie invatata m-a ajutat pentru urmatoarea lectie cu un grad de dificultate si mai mare samd.
Cand am citit tema, imediat m-a inconjurat un val de tristete si de compasiune si era sa ma adancesc din ce in ce mai mult pana cand mi-am adus aminte ca noi nu suntem povestea. Cine ai fi tu fara povestea ta, suna titlul cartii lui Byron Katie. In momentul in care incepem sa scoatem etichetele prin care definim o persoana sau o situatie, sau ne autodefinim ne putem pune ochelarii cu infrarosu si putem vedea si avea acces la o altfel de realitate.

Situatia adolescentului in cauza mi se infatiseaza ca un topogan acvatic care are mai multe „guri”de lansare si respectiv locuri diferite de aterizare.
Poate sa aleaga sa se „lanseze”pe topoganul unde curentul puternic de apa il va duce unde va vrea ea. Este un tunel inchis, cetos, in care nu vezi drumul si nici nu stii unde ajungi. Jetul de apa este compus din parerile prietenilor, din calitatea anturajului, din ce iti iese in cale acel lucru il culegi, din lipsa intrebarilor si necautarea raspunsurilor.
Poate sa realizeze ca ceea ce i se intampla nu este din intamplare si sa gaseasca raspunsul, darul din aceasta situatie, sa invete lectia. Cand ti se intampla ceva in viata prima reactie este „De ce mie, Doamne?”, prima tendinta fiind sa te superi, ca nu este corect cu tine, ca nu te iubeste  si sa te razvratesti. Ori ceea ce este important este sa realizam ca „God is doing not to you, but for you.” (Dumnezeu nu îţi face ceva, face ceva pentru tine) De aceea este atat de important sa intelegem de la o varsta foarte frageda ce este viata, de ce suntem noi aici, sa incepem sa ne autocunoastem  si sa ne crestem nivelul de responsabilitate personala. Cand ajungi sa stii ca esti lumina, ca iti faci un contract functie de ce ai de invatat in aceasta viata si urmare a acestui lucru iti alegii parintii, familia in care te nasti, locul, drepturile divine la educatie, bani, iubire etc, ca nu poti sa inveti decat experimentand, ca nu esti separat de tot este viu, ca poti trai in Unime, stii ca ceea ce ti se intampla nu este o simpla coincidenta sau un simplu „accident”  ca sunt sanse pe care le ai pentru a rezolva ce ai lasat nerezolvat in alte vieti, ca sunt oportunitati de crestere si oportunitati de „trezire”, de a deveni constient si a face alegeri in constienta, ca sunt „steagurile de aterizare”pentru a trai in Aici si in Acum!

Bref, adolescentul in cauza ( ca sa nu spun adolescentul din noi, caci nu-i asa, suntem UNUL) poate sa aleaga sa o ia pe calea disperarii sau a automotivarii, poate sa devina victima sau invingator, cu alte cuvinte poate sa repete „clasa” sau sa isi invete lectia, poate sa inceapa sa urce pe scara / calea devenirii constiente. Totul tine de alegerea pe care o va face. In viata nu vorbim despre ghinion sau noroc, ci despre alegeri! Oricare ii va fi alegerea cert este ca el nu este singur si ca va alege sa experimenteze pe Scoala numita Pamant este conform cu ce anume si-a scris in „contract”. Este conform cu setul de emotii de baza pe care a ales sa le traiasca urmare a lectiilor neinvatate in celelalte intrupari. Cand privim din acest punct de vedere notiunea de drept si nedrept dispare, corect si incorect se evapora in Adevarul Divin al lui Dumnezeu care nu lucreaza impotriva oamenilor, ci pentru oameni, care nu inceteaza sa se cunoasca mai bine prin intermediul fiecarei creatii ale Sale. [author][author_image timthumb=’on’]http://noulpamant.ro/wp-content/uploads/2012/07/Luminita.jpg[/author_image] [author_info]Luminita Oprea: Nu mi-a placut prenumele meu mult timp, pana cand intr-o zi, in jur de 30 de ani, intr-o Joie Mare am realizat / constientizat de cate ori revine cuvantul Lumina in slujba.  De atunci  …vezi detalii> [/author_info] [/author]

 

Privind prin ochii acestui adolescent, fiecare clipa traita este un moment de cautare, iar fiecare experienta tind sa o tratez foarte personal, pentru ca acum incep sa aflu cine sunt si incotro ma indrept. Oamenii din jur ma observa sau nu, dar eu am nevoie de un model, un punct de referinta de la care sa pornesc. Lumea mea interioara este minunata, dar sunt trist. Ma simt singur si simt nevoia sa apartin cuiva. Am nevoie macar de un prieten cu care sa impart experientele fiecarei zile. Imi place sa observ oamenii din jur si uneori fericirea unora ma doare. Imi doresc sa primesc iubire si mangaiere, alinare si sprijin, dar oare cine mi le poate oferi?


Sunt doar cateva ganduri care mi-au trecut prin suflet privind prin ochii acestui adolescent…

Iar ceea ce am simtit cel mai puternic a fost lipsa unui punct de sprijin, modelul care sa ma inspire, sa imi dea curaj si sa inteleg care este drumul meu.

Fiecare fiinta care se naste pe acest Pamant, vine insotita de un dar al sau, de care devine constient pe parcursul vietii. Uneori suntem norocosi sa intalnim dascalii potriviti care sa scoata din interiorul nostru tot ce este mai valoros, alteori nu… ii cautam toata viata si ii intalnim poate doar atunci cand ne dorim asta cu adevarat. O ironie a sortii, nu?

Dar ceea ce poate aduce fericire interioara este manifestarea creatiei. As incepe sa fotografiez oamenii, lumea pentru a imortaliza iubirea, fericirea … As desena, picta si as alege culorile prin care sa vad eu viata. As canta si prin fiecare cantec sa vorbesc lumii despre mine, as dansa si prin dans as exprima cine sunt eu, as scrie ceea ce simt… in fine as alerga, as iubi natura si m-as cufunda in apa, in soare, in iarba, as urca muntii si as inota prin mare, as fi fericit in primul rand eu cu mine. As invata ca daca in mine este echilibru il voi gasi si in exterior, daca eu ma iubesc voi fi iubit … iar daca sunt trist … lumea tot nu se va schimba pentru mine. Si atunci? As alege eu experientele vietii si nu le-as lasa pe ele sa ma aleaga. M-as simti liber dar niciodata singur. Caci mai presus de tot este Dumnezeu, iar El este deja in mine asteptand sa Il manifest.

As alege sa pastrez neatinsa puritatea sufleteasca si nu as permite nimanui sa faca alegeri in locul meu. As alege sa imi construiesc o constiinta puternica si sa imi gasesc un tel de atins care sa ma motiveze in fiecare zi, pe care l-as urma pas cu pas. As alege sa fac doar alegeri constiente si sa experimentez doar ceea ce simte sufletul meu.

Mi-as da voie sa ratacesc prin vise, mi-as da voie sa ma indragostesc si chiar de ar fi sa ma dezamagesc sa inteleg ca toate aceste experiente sunt menite sa ma intareasca sa pot incepe sa privesc viata cu maturitate. As invata ca in spatele fiecarei experiente negative va urma ceva pozitiv. Pentru ca asa este facuta lumea. Totul este un echilibru… ramane sa imi gasesc eu propriul meu echilibru!
Pentru ca mai presus de destin este vointa mea si ceea ce construiesc in fiecare clipa! Iar acest lucru nu il pot schimba si hotara decat eu.

Cu dragoste

[author][author_image timthumb=’on’]http://noulpamant.ro/wp-content/uploads/2012/07/Karyn.jpg[/author_image] [author_info]Karyn Maria Lombrea: Sunt un suflet pornit in aceasta lume pentru a invata iubirea iar descoperind iubirea l-am intalnit pe Dumnezeu. Viata mea a capatat un alt sens, mi-am inteles menirea si  …vezi detalii> [/author_info] [/author]

Sînt 2 componente foarte importante ale acestei situații (eu mă refer la realizarea acelei persoane în toate domeniile de activitate și o viață fericită și împlinită, care să conteze):

1. Persoana în cauză trebuie să înțeleagă că există și alte aspecte decât planul fizic și deci chiar dacă au dispărut din planul fizic părinții nu au murit. Din subtil întregul arbore genealogic ajută pe cei în viață (strămoșii) cu toată puterea lor, deci nu e singură și are multe rude chiar dacă nu le vede. De asemenea niciodată nu i se dă unui om mai mult decât poate duce și întotdeauna un sistem are tot ce îi trebuie pentru a reuși. Persoanele care sunt supuse suferinței se mobilizează mult mai bine și de regulă reușesc să remonteze mult mai rapid și să înțeleagă lecția mult mai repede decât o persoană la care să zicem viața se desfășoară „normal”. Chiar dacă aceste afirmații par doar o consolare în timp persoana le va înțelege și se va transforma.

2. Cel mai important în viață nu este să ai părinți, rude, bani etc ci să ai țeluri mărețe și să te deplasezi necontenit către el și acest lucru este valabil fie că părinții trăiesc sau nu. Scopuri bine definite în viață cu obiective clare și pași concreți pentru a le atinge garantează o viață fericită și împlinită. Direcția către care te uiți este foarte importantă, cum se explică că deși este singurul copac pe o rază de 50 km, în plin deșert, vine o mașină și se izbește de el? În mod clar șoferul a privit către copac și a rămas captivat de acesta (problema). Dacă te uiți înspre problemă și vrei să îți plângi de milă probabil că existența va fi nefericită, ghinionistă și nenorocită, dacă însă ești focalizat pe rezultatele pe care vrei să le produci în viața ta, atunci aproape profetic le vei obține.

Sfatul meu este deci obiective clare precise, în fiecare arie de interes (relațional, financiar, sănătate, spiritualitate etc), timp alocat constant pentru aceste obiective și succesul este garantat indiferent de unde pleci. Secretul succesului constă în 2 elemente foarte simple: Presiune în direcția către care vrei să mergi și Răbdare.
Recomand din toată inima vizionarea filmului Închisoarea Îngerilor (cu Tim Robbins)(Shawshank Redemption) este o metaforă superbă despre un subiect asemănător. [author][author_image timthumb=’on’]http://noulpamant.ro/wp-content/uploads/2012/07/Eugen.jpg[/author_image] [author_info]Eugen Birgaoanu: Inginer electronist, 50 ani. Conducator al grupului de cercetare in domeniul stiintelor de frontiera, AIM Group. In 1984 realizeaza ca de fapt exista o latura nevazuta  …vezi detalii> [/author_info] [/author]

Greu …-si magic-Da ,ce pasi?!! Ce curaj sa-ti alegi acest drum aparent-si totusi acum si aici REAL. Ai ales Tu cu tine Acum si Aici tot ce traiesti. Tot ce ti spun acum suna ” a text” .Pui drag, UNIC si frumos minunea minunilor acum ai sa intelegi (chiar nu este deloc usor) ca a avea incredere in tine si Dumnezeul din tine sunt singurele surse de „VENIT”. Esti aici pt a calatori singur, ca si noi de altfel – numai ca in alt context. Parintii sunt Ingeri suplimentari pe care Dumnezeu ni-i da in aceasta viata. Ai tai Ingeri au avut „pasaport” pe scurta durata si isi continua calatoria in alte sfere pentru ca stiu ca TU ESTI UNIC-PUTERNIC si poti sa face restul calatoriei aici fara prezenta lor in trup. Ei sunt cu tine ca si intreg UNIVERSUL – te sustin – stiu suna aiurea – dar ai INCREDERE IN CEEA CE ESTI – pt ca in tine ai toata FORTA. INCREDEREA IN TINE ESTE CHEIA.Nimeni nu-ti poate da increderea in tine – TU esti singurul care poti sa ti oferi acest DAR – si oferati-L. Da am incredere in mine si in Dumnezeul din mine ca voi face cele mai bune alegeri pt fiecare pas pe care il fac, pt ca stiu in profundul fiintei mele ca sunt calauzit de parintii mei Divini – care imi ofera tot ce am nevoie atat timp cat eu CRED in mine si in ceea ce sunt – si sunt copil unic in acest univers si-mi port UNICITATEA-SEMNATURA – cu MANDRIE plin de iubire si intelepciune. Nu uita, esti PUI de DUMNEZEU in manifestare ai venit aici sa fii CEEA CE ESTI IN CEEA CE SETE. Este usor de spus eu pot vorbi dar tu trebuie sa incepi de undeva incepe cu INTENTIA sa dobandesti incredere in tine cere ajutor universului si-l vei primi garantat. Eu si toti ceilalti te sustinem cu iubire si in orice mod crezi tu ca poti fii ajutat. Te iubesc cu stralucirea diamantului meu si o las sa se reverse alaturi de ceilalti sa-ti lumineze calea. IUBIRE SI INTELEPCIUNE. [author][author_image timthumb=’on’]http://noulpamant.ro/wp-content/uploads/2012/07/Aurelia.jpg[/author_image] [author_info]Aurelia Radu: nascuta in orasul Tulcea in urma cu 53 de ani, studii medii: liceul. Cautator si slefuitor de diamante unice ‘IO OM’. Multe si diverse profesii – eu reprezint “marea majoritate” a celor ce suntem – dar intodeauna  …vezi detalii> [/author_info] [/author]

Ce poţi să mai completezi la ceea ce s-a spus? Decât că am în faţa ochilor o societate care vine, e aproape, unde copiii vor fi „educaţi” de către societate, de către Sfatul Bătrânilor (al Moşilor mai bine zis – chiar dacă nu vor fi exclusiv bărbaţi 🙂 cum Platon atât de minunat vedea viitorul în Republica. O imagine a unei seninătăţi complete în faţa viitorului pentru că nu contează decât clipa de ACUM căreia îi dau toată viaţa mea pentru că în energia aceea mă egăsesc şi EU şi TU şi acest adolescent şi orice manifestare în planul fizic care a existat, există şi va exista vreodată. O lume mai bună, la care contribuim cu toţii, prin a da mâna cuiva care e la pământ, prin a strânge un gunoi de pe jos, prin a gândi un gând frumos, fiecare atât cât poate, doar să îl faci prieten drag, fă-l, nu uita niciodată, sufletul tău ştie şi va recunoaşte adevărul. Namaste!

 Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
ESTI UN INSTRUMENT MUZICAL LA CARE CANTI DOAR TU

viaţa e o simfonie. câteodată de culori, altădată de sunete, sau poate o avalanşă de parfumuri extatice. sau poate o...

Închide