VIZORUL SUFLETULUI – obsesia

2

Iată că am ajuns la un nou episod al Vizorului Sufletului, locul unde sufletul găseşte odihnă şi răspunsul la căutarile sale. Pentru că ceea ce sufletele noastre fac este chiar cautarea exact a acelor experienţe de care au nevoie ca să înveţe şi ca să deschidă în acleaşi timp canalale de comunicaţie către manifestare, către gândire, către emoţii şi sentimente.

De multe ori, din cauza felului în care societatea, familia şi nu în ultimul rând particularităţile fiecăruia, ne modelează comportamentul găsim hibe şi tare ce se manifestă în diverse moduri în viaţa noastră. Trăim într-o lume în care subiecte precum: sexul sau moartea au fost până de curând subiecte tabu pentru ca mai apoi să le exacerbăm şi să le integrăm într-o furie născută din lipsa echilibrului în acest capitol al vieţii. În acest context am primit următoarea întrebare/frământare din partea cuiva care doreşte să rămână anonim.

„Numele meu nu este important. Sunt sigur că traiesc o drama prin care multi trec si nu stiu cum să rezolv această problema. Am crescut intr-o familie unde nu s-a vorbit deloc despre sex. Nu am avut prieteni cu care sa discut cu adevarat despre ceea ce inseamna, despre cum e normal. Asa ca am ajuns sa am o problema din acest punct de vedere. Nu stiu ce sa fac. Intotdeauna am crezut ca e ceva rusinos pentru ca familia si biserica si la televizor se spune ca nu e normal, ca trebuie sa fii cumpatat. Cum sa fiu daca simt mereu impulsul? Cum sa fac sa ma pot concentra pe ce fac daca in capul meu se deruleaza mereu imagini si iar imagini. Si apoi simt numai vinovatie si remuscari. Mereu, mereu acelasi lucru.

Caut mereu noi aventuri, iar cand sant singur ma uit pe net. Cu orele, nu mai pot iesi din asta! Imi spun: Acesta e ultimul film la care ma uit, asta e ultima poza pe care o pun pe monitor. Si asta de 10 ani. Am ajuns sa am o varsta si sa vreau sa am o familie. Nu pot. Pentru ca nu ma vrea nimeni asa. Sant prins intr-o continua pofta si un nesat pe care nu le pot controla. Vreau sa ma ajute cineva sa ies si sa traiesc. Vreau sa pot, atunci cand sant singur sa fac si altceva. Femeile pe strada le ochesc din prima, le cantaresc masura la sutien si orice bucata de piele dezgolita imi da fiori. Si culmea e ca vreau sa le iubesc pe toate! Simt ca as putea face asta.

Vreau sa spun ca am ajuns din intamplare pe site si sper ca problema mea are o rezolvare. Multumesc.”

În finalul acestui număr al Vizorului vreau să fac o mică precizare, foarte importantă. Un apel dacă vreţi. Acest loc este un culcuş pentru probleme voastre care sunt ca nişte ouă. Puse aici ele vor naşte nişte minunăţii ce vor creşte, vor prinde viaţă. Sau dacă vreţi o comparaţie şi mai frumoasă ar fi paralela cu transformarea omidei în fluture şi atât ca formă, dar şi în materie de comportament, de mediu de manifestare (zbor versus târât). Aşa că vă aşteptăm şi pe voi să depuneţi gândurile, emoţiile şi sentimentele ce vă apasă şi să lăsăm lumina să le transforme în nişte perle.

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

2 comentarii

  1. cunosc obsesia asta. e foarte raspandita si greu de depasit. e legata de nivelul nostru cel mai primitiv dar transformarea in obsesie o face mintea noastra. mintea noastra care incearca sa cuprinda tot si care se plictiseste imediat. ca solutii ar fi ca tu sa decizi daca nu cumva te plictiseste aceeasi si aceeasi repetare a unor imagini si a unor iluzii. mai e si varianta s-o inlocuiesti cu o preocupare mai creativa sau folositioare sau chiar cu dragoste. cert e ca primul pas l-ai facut, te-ai revoltat impotriva situatiei si ai cerut ajutor. urmeaza pasul 2…

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
O metropola veche de 200,000 de ani in Africa – partea a II a

Cum a fost datat situl Odată ce ruinele au fost examinate, cercetătorii au fost curioşi să plaseze civilizaţia descoperită într-o...

Închide