Meditati – reorganizati-va creierul pentru fericire

0

Meditatia este deseori considerata ca fiind importanta pentru imbunatatirea focusului, a claritatii si a atentiei, dar si pentru mentinerea starii de calm interior. Insa, este de asemenea importanta pentru a imbunatati starea voastra de fericire.

Intr-un studiu, o echipa de cercetatori de la Massachusetts General Hospital a studiat tomografiile a 16 persoane inainte si dupa ce au participat la un curs de 8 saptamani de meditatie mindfulness. Studiul, publicat in numarul din ianuarie al Psychiatry Research: Neuroimaging, a concluzionat ca dupa curs zonele din creier ale participantilor, asociate cu compasiunea si constienta, s-au marit iar partile asociate cu stresul s-au micsorat.

Meditatia, literalmente, iti curata mintea si te calmeaza, iar de multe ori s-a demonstrat ca este cel mai eficient mod de a trai o viata mai fericita. Cred ca graficul de mai jos explica aceasta realitate cel mai bine:

Potrivit lui Shawn Achor, meditatia ne poate face mult mai fericiti pe termen lung:

Studiile demonstreaza ca in minutele imediat urmatoare meditatiei, ne simtim calmi si impliniti dar avem si o prezenta mai puternica si empatie. Din nou, cercetarile au evidentiat faptul ca meditatia practicata regulat poate realinia circuitele creierului pentru a imbunatati nivelurile de fericire.

Faptul ca ne putem modifica structura creierului prin meditatie este cel mai surprinzator lucru, pentru mine, si in acelasi timp linistitor pentru ca modul in care simtim si gandim astazi, nu este ceva permanent.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Faceti miscare fizica – 7 minute pot fi de ajuns!

Poate ca ati auzit niste discutii recente in legatura cu dovezile stiintifice in legatura cu cele 7 minute de miscare...

Închide