Fratia Hermetica din Luxor si Miscarea Cosmica

0

Fratia Hermetica din  Luxor

Fratia Hermetica din Luxor a fost o societate mistica pe care Max Théon a infiintat-o (sau pe care a preluat-o pentru ca organizatia se pare ca i s-a predat) atunci cand a vizitat Londra in 1870.

Originile Fratiei Hermetice din Luxor sunt neclare, insa exista unele dovezi care arata ca ar fi legata de Fratia din Luxor care a fost implicata in fundarea Societatii Teozofice cu grupul austriac din secolul XVIII, Masonic/Rosicrucian, cunoscut sub numele de Fratres Lucis ca si de grupul spiritual englezesc din sec XIX cunoscut sub numele de Fratia Hermetica a Luminii. Potrivit filosofului scotian si fabricant de viori Peter Davidson, Théon a venit in Anglia in 1870, unde el si Davidson su pus bazele „Cercului Exterior” al Fratiei Hermetice din Luxor. Théon, care pe atunci avea doar 26 de ani, a fost numit Maestru Principal in timp ce Peter Davidson a fost Seful Ordinului. Blavatsky, Olcott, Barlet si mukti alti ocultisti ai timpului s-au numarat printre membrii Ordinului. Insa, in 1877 Blavatsky si Olcott si-au rupt relatiile cu Fratia Hermetica din Luxor. Se stie ca primul maestru a lui Blavatsky a fost magul Paulos Metamon, pe care l-a intalnit in Asia Mica in 1848 si apoi din nou in Cairo in 1870.  Metamon a fost ori Copt ori Caldean. Multi, inclusiv Barlet, credeau ca Dr. Max Théon era fiul vechilor Copti.’

In 1883 Thomas H. Burgoyne (adica Thomas Dalton, 1855-1895) s-a alaturat Fratiei Hermetice din Luxor. Mai tarziu, el a scris o carte in care a schitat bazele invataturii Fratiei Hermetice din Luxor, intitulata The Light of Egypt. Functia acestui „Cerc Exterior” al Fratiei Hermetice din Luxor a fost sa ofere un curs prin corespondenta de ocultism practic; ceea ce a facut diferenta fata de Societatea Teosofica. Curicula sa includea o serie de selectii din scrierile lui Hargrave Jennings si P. B. Randolph.

 spune ca in 1873, Carl Kellner (care mai tarziu a fondat  O.T.O. moderna) a ajuns la Cairo pentru prima data, fiind unul dintre multii vestici din aceasta epoca ce a facut calatoria catre Est. In Cairo, Kellner „s-a intalnit pentru prima data cu un alt tanar destul de misterios, cunoscut sub numele de Aia Aziz [..] Cand Dl. Kellner l-a intalnit pe Aziz, acesta tocmai fusese numit Maestru Principal al Fratiei Hermetice din Luxor, un corp hibrid cu elemente de masonerie, religie antica egipteana si tantrism islamic Ansari”. Aziz l-a prezentat pe Kellner lui Randolph, care aici este numit student. Netinand cont de faptele actuale sau de aceste informatii, nu exista nici un dubiu ca exista o activitate importanta in aceste vremuri cu cateva decenii inaintea fondarii Ordinului Hermetic al Rasaritului de Aur.

Primele volume din „The Light of Egypt” au fost publicate de 9 ori in decurs de 100 de ani in SUA. Cartea este atribuita secretarei lui Max Théon,  Th. H. Burgoyne. Unul dintre scopurile publicarii acestei carti a fost clarificarea conceptiilor vulgarizate despre reincarnare si karma si modificarea influentei din partea Buddhismului simplificat.

Miscarea Cosmica

La sfarsitul secolului, familia Théon a decis sa fondeze Miscarea Cosmica. Printre cei mai importanti studenti ai lui  Theon din aceasta perioada, se numara , un filosof spiritual si scriitor si  un metafizician. Louis a fost si el prieten cu  Matteo Alfassa, fratele lui , din discutiile cu acesta afland despre Théon si Filosofia Cosmica. Impreuna, ei au pus bazele  – cu intentia de a studia si de a readuce Tradtia Originala.

Théon a declarat ca sotia sa, Alma, era cea care se afla in spatele acestei idei, motiv pentru care trebuie sa ii multumim acesteia pentru ca toata stiinta oculta pe care Théon a acumulat-o a putut fi pusa in practica.

Théon si Mirra

Theon's house in Tlemcen

Casa lui Théon Tlemcen. priveste pe fereastra in coltul din dreapta sus.

 

In Paris in 1905 (care mai tarziu in India a devenit cunoscuta sub numele de Mama) l-a contactat mai intai pe Théon, si apoi li s-a alaturat lui si sotiei sale in  , Algeria, cu scopul invatarii ocultismului. Théon, in ciuda maretului sau intelect se pare ca nu prea avea abilitati de clarvedere asa ca, pentru a percepe taramurile oculte, folosea serviciile sotiei sale Alma si mai tarziu si pe cele ale lui Mirra.

Theon

Max Theon, desenat de Mirra

Theon

Max Theon

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Petroglifele din Desertul Mojave vorbesc despre Potop – partea 2

Imediat in stanga Glifei Navei, este o linie verticala intrerupta cu patru cercuri egale si la distante egale desenate peste...

Închide