Despre Zen și fizica cuantică

0

Este pe toate drumurile… oamenii de știință vorbesc din ce în ce mai mult despre vechile scripturi, despre termeni precum vacuitate, vid, conștiință, potențialitate… iar oamenii spirituali vorbesc despre noua paradigmă a științei, care este, din ce în ce mai mult asemănătoare adevărurilor ancestrale. Undeva la mijloc, chiar în interviul de față, se întâlnesc cele două curente, mai ales că este vorba despre un călugăr buddhist care este doctor în fizică și cercetător la CERN, Vincent Keisen Vuillemin. Lângă domnia sa, Andrei Dorobanțu fizician român de renume internațional și o temă mai mult decât actuală: linia de intersecție dintre știință și spiritualitate.

Dacă fiecare tabără ar face un pas mic, atunci poate am realiza că nu lucrurile care ”aparent” ne separă sunt cele care aduc progresul și maturitatea societăți umane ci chiar acelea care dizolvă granițele și ne aduc mai aproape de ideea de unitate, de non-separare. Un interviu genial realizat de Matei Georgescu .

https://youtu.be/ah4M94bj9CYAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Vipassana – zece zile brutale dar iluminante de tăcere

“Învață asta de la apă: râul ce curge e zgomotos, dar profunzimile oceanului sunt calme”. - Buddha Cum te-ai descurca...

Închide