De ce avem nevoie să simțim ca să ne vindecăm?

0

Reprimarea emoțiilor, mai ales în cultura vestică, a lăsat o cicatrice adâncă în psihicul nostru. Unele dintre cele mai profunde terapii pentru spirit provin din experimentarea cu adevărat a emoțiilor noastre, deci cum să ne vindecăm dacă pur și simplu nu putem simți?

Ironic, ”șuntarea” emoțiilor ne lasă shen-răniți. Shen este ceea ce chinezii antici numeau scânteia divină din noi. Shen se manifestă în multe feluri, inclusiv ca și capacitate de a ierta, de a arăta compasiune, de a aprecia frumusețea, de a avea milă pentru ceilalți, însă noi suntem învățați de la o vârstă foarte fragedă că emoțiile noastre sunte ”rele” sau ”greșite” și apoi petrecem o viață întreagă întrebându-ne de ce suferim de diverse afecțiuni precum cancerul sau artritele reumatoide.

E-moția este energie care nu se poate mișca. Este blocată. Această stagnare este ceea ce crează boala. Atunci când simțim o emoție de fapt simțim mișcarea energiei prin corp. Refuzul nostry de a simți înseamnă că oprim din punct de vedere biochimic și biofizic această libertate energetică.

Știința încă se străduiește să ajungă din urmă înțelepciunea antică care înțelegea cât de importante sunt de fapt ”emoțiile” pentru bunăstarea noastră fizică și mentală. Abia acum începem să vedem conexiunile dintre anumite dureri din corp și corespondența lor cu anumite emoții nesimțite (neexperimentate).

O femeie ce avea tendințe suicidare până în momentul în care a învățat cum să își simtă emoțiile cu adevărat are aceste patru întrebări pe care ți le poți pune pentru a te desface de emoțiile ce sunt greu de experimentat:

1. Este adevărat?
2. Poți să știi în mod absolut că este adevărat?
3. Cum te face să te simți gândul (…..)?
4. Cine ai fi fără gândul (….)?

Energie în mișcare = Emoție

Socrate a înțeles că energia este separată de materie, în modul convențional în care noi am definit-o. Universul este făcut din energie oscilatorie, mișcătoare, rotitoare și la fel eșt și tu. Această energie era prezentă cu mult timp înainte ca pământul să se fi format.

Deoarece corpul tău nu este nimic mai mult decât un amalgam de energie vibratorie la o anumită frecvență, atunci poți înțelege modul în care energia stagnantă poate cauza ”apă murdară” în piscina curată a ființei noastre divine.

“Nu este ceva ce poți exprima în 25 de cuvinte sau mai puțin. Este o nouă schimbare de paradigmă ce practic ne conduce la realizarea faptului că nu ești singur. Ești conectat la toți ceilalți. Emoțiile sunt cheia. Iar tu lași o urmă, schimbând lumea din jurul tău enorm de mult.” ~

De fapt, emoțiile inconștiente – aceasta este energia pe care am ”înghețat-o” în corp, de obicei ne conduc. Furia, frica, ura, desfrâul, lăcomia, lașitatea, durerea, tristețea etc. nu sunt în mod automat ”rele”, însă dacă nu sunt simțite complet atunci când se exprimă, de obicei ne formăm niște obiceiuri inconștiente în jurul acestor emoții, care în cele din urmă se manifestă sub forma unor boli.

Bruce Lipton dar și alți cercetători, inclusiv cosmonauți ruși, au descoperit că emoțiile lor declanșează eliberarea de neuropeptide (NP). Ele sunt absolut critice pentru funcționarea metabolică. NP sunt responsabile pentru reglarea a sute de funcții diferite, inclusiv în eliberarea de hormoni în corp.

Totuși, alți cercetători, inclusiv Candice Pert, cercetător șef în biochimia creierului la Institutul național de sănătate, a determinat că fiecare stare emoțională poartă cu ea, o frecvență unică, identificabilă. Atunci când simțim emoții ”pozitive” precum bucurie sau recunoștință, neuropeptidele noastre spun corpului să elibereze endorfine precum exitocină, care ne face să ne simțim fericiți – creând un sistem de feedback auto-împlinitor, asmeănător unei profeții. Spre deosebire, emoțiile negative nu cauzează imediat o eliberare de hormoni de stres, ci prezența prelungită a acestor emoții (de obicei îngropate în subconștientul nostru) cauzează multe tipuri de turbulențe ce dereglează sistemul de comunicare al corpului și curgerea hormonilor.

“Pe măsură ce emoțiile noastre se schimbă, această mixtură de peptide călătoresc prin corp și creier. Ele schimbă în mod efectiv chimia fiecărei celule din corp.” ~ Candice Pert

Unde se duc emoțiile neexperimentate?

Din textele yoghine antice aflăm că emoțiile neexperimentate se păstrează în corp, însă unde se duc acestea, mai exact?

Emoțiile respinse nu numai că sunt păstrate în corpul fizic, ci sunt păstrate și în corpurile energetice. Atunci când ne întâlnim cu cineva care declanșează o emoție de rușine, tristețe sau durere, de obicei înseamnă că ei declanșează amintirea unei emoții neexperimentate, care a fost reprimată și plasată (temporar) în depozitul mostru energetic – sistemul chakrelor. În locsă fim furioși pe aceste persoane pentru că ne arată unde ne sunt rănile, poți folosi prezența lor pentru a reîncepe să simți unele dintre emoțiile tale vechi, prăfuite, respinse.

Cu cât te fac să simți mai mult _____________ (introduceți aici emoțiile neplăcute), cu atât ai mai mult ocazia să te vindeci în prezent.

Sistemul chakrelor este concectat la coprul fizic și poate indica exact ce energie este stagnantă sau depozitată în interiorul acestor centri energetici.

Chakrele inferioare, Rădăcina, Sacrală și Plexul Solar sunt conduse de către ceea ce numim Zeița sau Energia Mama și de intuiție. Ele ne mențin împământați la pământ – casa noastră. Chakra inimii din mijloc este considerată podul dintre emoțiile noastre de bază și abilitățile noastre mai înalte, spirituale.

Cele trei chakre superioare – gât, cel de-al treilea ochi și coroană, sunt guvernate de inspirația divină. Toate chakrele sunt importante și stochează emoții potivit frecvențelor caracteristice fiecăreia. De exemplu, dacă ești obsedat de muncă și ai probleme cu încrederea, atunci ai emoții neexperimentate în chara rădăcină sau în cea sacrală. Dacă ai probleme cu rostirea adevărului sau cu a fi sincer cu tine însuți sau cu ceilalți, posibil să ai energie stagnantă în chakra gâtului.

Cum să lași porțile deschise

Atunci când medităm sau folosim alte unelte spirituale, de fapt nu schimbăm nimic în legătură cu noi înșine sau cu experiențele noastre. Suntem deja ființe divine. Ceea ce facem, în schimb, este să permitem, cu iubire și conștiență, să curgă din nou emoțiile blocate. Odată ce această energie este simțită în mod conștient, ea nu mai trebuie să fie prelucrată din nou și din nou de către mintea subconștientă.

Din acest loc mult mai conștient, putem să ne schimbăm în mod direct vibrația, să ne schimbăm fiziologia și să ne vindecăm de toate afecțiunile posibil imaginabile.

Pentru a ne vindeca, este nevoie să simțim, iar din acest loc profund de pace să ne întoarcem la totalitate (întreg).

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Zece moduri de a trece prin fricile inconștiente

Frica poate fi o problemă atunci când o lași să te copleșească. Atunci când îi permiți fricii să stea în...

Închide