Cum să atingi Starea Vibrațională: un ghid pas cu pas

0

Starea vibrațională este o stare a corpului energetic (energosoma). Se simte ca și cum fiecare celulă a corpului începe să vibreze, cu toate că în realitate ele nu vibrează, cel puțin nu fizic.

Starea aceasta are loc spontan și poate fi percepută lucid atunci când corpul astral (psihosoma) începe să se deconecteze de corpul fizic, inițiind procesul de călătorie astrtală.

Una dintre tehnicile propuse în cartea Proiectologia, scrisă de Waldo Vieira, este una care încearcă să conducă la o proiecție astrală prin starea vibrațională. Principiul de bază este acela de a declanșa starea vibrațională pentru a produce o călătorie astrală. Ideea este ca starea vibrațională să creeze o ieșire din corp și nu să fie un efect al călătoriei astrale.

Odată declanșate, vibrațiile sunt percepute în interiorul și în exteriorul corpului. Intensitatea și frecvența vibrațiilor pot fi variate. Ele pot fi de frecvență joasă, de la două cicluri pe secubdă, până la un hum de frecvență înaltă. Câteodată este subtilă, cu toate că este în mod clar percepută și câteodată este atât de puternică încât trebuie să faci un efort de a sta calm din punct de vedere emoțional.

Ai stat vreodată într-un autobuz care stă pe loc cu mototrul pornit și ai simțit cum întregul corp începe să vibreze sincronizat cu motorul diesel? Acesta ar fi un exemplu al modului în care o stare vibrațională de frecvență joasă se simte. Câteodată vibrațiile care preced o călătorie astrală se pot simți într-un mod similar. Altă datyă, se poate simți mai mult ca un bâzâit, dar nu superficial la nivelul pielii ci în profunzime, până în miezul oaselor.

Acronim: OLEV – VELO în engleză

Termenul tehnic este Voluntary Energetic Longitudinal Oscillation (Oscilatie longitudinală energetică voluntară), sau OLEV. Ea este voluntară pentru că se bazează pe puterea voinței, longitudinală pentru că energia se mișcă pe lungime prin întregul corp fizic iar oscilație pentru că energiile se mișcă de la cap la picioare într-o mișcare ciclică, constantă și lină. Deci, aplicând tehnica OLEV (VELO în engleză) corect, poți declanșa (sau instala) o stare vibrațională. Cartea mai sus menționată Projections of the Consciousness (Proiecții ale Conștiinței) numește acest exercițiu cu titulatura de the Closed Mobilization of Energies (mobilizare închisă a energiei).

**Tehnica folosită în clasele de la IAC (Academia internațională de Conștiință) de a induce starea vibrațională consistă în mișcarea propriei energii din cap până în picioare într-o mișcare oscilantă, apoi crescând frecvența oscilației până se declanșează o senzație sănătoasă și plăcută în întregul corp energetic.

Starea vibrațională ca tehnică de Proiecție astrală

OLEV poate fi folosită ca tehnică de proiecție astrală, deaorece Starea vibrațională (SV) este starea energetică ideală pentru corpul astral (psihosoma) ca să se desprindă. Unele persoane experimentează Starea vibrațională în mod spontan înaintea unei proiecții astrale sau recunosc SV ca semnal ce precede o proiecție astrală. Starea vibrațională, totuși, nu este o stare necesară pentru proiecțiile astrale. Există multe testimoniale de călători astrali care au ieșit din corp fără să experimenteze starea vibrațională dar și de persoane care experiemnetează starea vibrațională fără să părăsească vreodată corpul fizic.

Probabil că ai nevoie să faci tehnica OLEV de câteva zeci de ori înainte de a simți mai clar că energiile curg la propria comandă (vezi mai jos capitolele ”Munca energetică și Puterea voinței”). Cu toate că senzațiile pot fi subtile la început, poți ajunge în punctul în care senzațiile vor deveni extrem de prezente și nu mai mergi pe ghicite. Este nevoie doar de persistență și de o abordare tehnică.

Scopul final este să ajungi în punctul în care vei duce la măiestrie Starea vibrațională, fiind capabil să atingi această stare energetică homeostatică oriunde, în orice condiții sau poziții ale corpului fizic. Între timp, dacă poți induce starea vibrațională ca parte din încercările de călătorie astrală, atunci ai foarte multe de câștigat.

Munca energetică și Puterea voinței

Energia ar trebui mișcată folosind puterea voinței. Poate fi mai greu la început, mai ales dacă ai lucrat cu tehnici de vizualizare în trecut. Motivul este unul foarte simplu: cu toate că poate fi mai dificil să înveți să îți miști energiile folosind puterea voinței, atunci când îți miști în mod efectiv energiile și le simți cum se mișcă, atunci nu va mai exista niciun dubiu. Vizualizarea și imaginația ar putea să funcționeze, totuși ar putea fi ceva mai dificil pentru tine să diferențiezi între imaginație sau vizualizare și ceea ce se percepe în mod real din curgerea fluxului de energie.

Câteodată oamenii întreabă ”cum îmi mișc propiul chi”, de vreme ce ”este propriul meu corp energetic”, deci ”cum îl mișc”? Întrebarea câteodată implică faptul că persoana înțelege corpul energetic ca pe ceva static sau solid, ceea ce nu este cazul. Energiile (bioenergiile, prana, chi) funcționează ca un fluid și unul extrem de compresibil.

Tehnica de la finalul articolului consistă din mișcarea energiilor în sus și în jos. Îți vei concentra energiile în corp, de exemplu, trăgând energii din alte părți ale corpului, apoi mișcând aceste energii compuse prin întregul corp energetic.

În timpul OLEV nu exteriorizezi și nu trimiți energii în afară. Mișcarea este internă, un circuit închis al energiilor. De asemenea, în timpul OLEV, nu vei absorbi sau aduce energii în interior.

Obiectivul este să atingi starea vibrațională, să te deconectezi de la orice sursă externă de energie.

Atingerea stării vibraționale

Atunci când vine vorba de a atinge starea vibrațională este important să începi să îți miști energiile încet, încercând să te asiguri că energia curge prin fiecare chakră, prin fiecare zonă a corpului energetic și prin fiecare celulă a corpului fizic. Dacă simți că este o zonă în care ai mai puține senzații ale energiei sau că energiile se mișcă în jurul acelei zone, sau orice tip de concentrare ori blocaj energetic, este benefic să te ocncentrezi pe acele zone, aplicând tot mai multă voință pentru a împinge energiile prin aceste zone pentru a debloca energosoma.

Odată ce simți energiile curgând prin întregul corp, poți crește cantitatea de energii care se mișcă în susa și în jos prin corp, pentru a intensifica curgerea de energie. Apooi, poți începe să mărești și frecvența mișcării energiilor în mod gradat, până în momentul în care se declanșează starea vibrațională.

În acest moment, mișcarea verticală dispare și începi să simți o senzație vibrațională clară prin întregul corp, în interior și în exterior.

Cu cât te relaxezi mai mult, cu atât îți va fi mai ușor!

Odată ce înveți să declanșezi starea vibrațională cu propria voință, ceea ce ai de făcut este să stai culcat într-o poziție confortabilă și să lucrezi cu propriile energii pentru a declanșa această stare. Cu cât te relaxezi mai mult, cu atât mai ușor îți va fiu să simți și să îți controlezi energiile.

La începutul procesului, starea vibrațională pe care o vei declanșa prin aplicarea tehnicii OLEV va avea tendința de a se stinge după o scurtă perioadă. În tehnica de la sfârșitul articolului, obiectivul este să încerci să te întorci la mișcarea energiilor pentru atinge o altă stare vibrațională. De asemenea poți încerca să susții starea vibrațională pentru o perioadă de timp cât mai lungî de fiecare dată.

Va fi din ce în ce mai ușor pe măsură ce ți se aprofundează relaxarea.

O stare sănătoasă a corpului energetic

Starea vibrațională este o stare energeticî homeostatică, însemnând că starea corpului energetic este una de sănătate, de echilibru. Această stare este ceva ce ne ajută și să ”ieșim” din corp. Corpul energetic este ”lipiciul” dintre corpul fizic și cel astral (psihosoma). În procesul exercițiilor cu corpul energetic pentru a ajunge la o proiecție astrală, în mod gradat, vom ”topi” acest lipici, ceea ce ușurează ieșirea.

O stare energetică sănătoasă ne ajută să ne curățăm energiile proprii, ceea ce în schimb ajută să întâlnim oameni mult mai echilibrați și lucizi în afara corpului.

Atingerea stării vibraționale nu este dificilă!

Atingerea stării vibraționale nu este dificilă, însă necesită practică prin aplicarea meotdologiei sau a tehnicilor specifice. Acest lucru se face pentru a intesifica posibilitatea atingerii Stării Vibraționale. La IAC s-au făcut cercetări extinse și s-a predat această tehnică de foarte mulți ani, foarte mulți oameni fiind antrenați în întreaga lume pentru a-i ajuta să înțeleagă mai bine Starea vibrațională și beneficiile sale în viața cuiva.

Este important să menționăm că există mai mulți studenți care au raportat vibrații intense în corpul fizic în timp ce se pregătesc de somn sau atunci când se trezesc dimineața. Se pare, deci, că starea vibrațională este o condiție naturală pe care oricine o poate simți sau percepe, independent de faptul că persoana respectivă folosește sau nu o tehnică (deci are loc spontan).

Pentru a ajunge la starea vibrațională prin voință necesită o tehnică, iar cel mai bun mod de a înțelege tehnica este să mergi la o clasă la IAC și să înveți în mod direct cu un instructor.

Încearcă această tehnică:

Dacă vrei să începi să îți simți propriile energii poți folosi o tehnică simplă:

1) Așează-te pe spate pe o canapea sau pe pat, cu ochii închiși
2) Concentrează-te pe corpul fizic și concentrează-te pe energie (dacă nu știi ce înseamnă, nu îți face griji; vei percepe energiile în timpul practicii)
3) Dă o comandă mentală energiilor tale să înceapă să se miște din picioare către cap și apoi din cap către picioare, într-o mișcare verticală și continuă să le miști în sus și în jos.
4) Odată ce te simți confortabil poți face mișcarea mai rapidă până ajunge la starea vibrațională.

Este o explicație extrem de simplă, dar prin intermediul lecturilor online de la IAC vei învăța metoda mult mai în detaliu, în legătură cu starea vibrațională.

Iată un exercițiu pentru declanșarea stării vibraționale (în engleză)

sursa: http://uk.iacworld.org/how-to-achieve-vibrational-state-a-step-by-step-guide/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Desfășurare

Viața. Este o desfășurare continuă, o curgere neîntreruptă a conștienței unor forme, experiențe, relații subiect-obiect. Se spune că în creier...

Închide