CONSTIENTIZAREA ALEGERILOR CELORLALTI

0

Atunci când cineva din viaţa ta îşi alege o experienţă pe care nu o poţi încadra în cadrul sistemului de gândire dual, ca fiind benefică, începi să o judeci. Începi să îi dai formă, culoare, sens în cadrul sistemului propriu de valori. Încerci să o conturezi în interiorul propriului sistem de referinţă. De cele mai multe ori nu este corect pentru că valorizezi acele experienţe şi le categoriseşti, este nevoie de o mare deschidere ca să poţi în acelaşi timp să vezi adevărata natură a acelor experienţe şi apoi să le şi accepţi ca atare. Pentru că numai aşa vei înţelege ce îţi aduce ţie acea experienţă, pentru că în mod absolut ne-aleatoriu, acea persoană şi-a intersectat linia destinului cu a ta tocmai pentru a-ţi atrage atenţia către ceva. Numai că noi suntem pierduţi într-un ocean de gânduri, griji şi programe mentale ce rulează pe automat care ne conduc automat tocmai către acele atitudini care nu ar fi de dorit nici în legătură cu ceea ce trăim noi personal şi nici cu ceea ce trăiesc ceilalţi.

E foarte greu să te detaşezi atunci când îţi pasă, mai ales dacă persoana în cauză este un apropiat, poate chiar părinte sau copil, iubit, iubită… e foarte greu să pui ceea ce cumva ştii mai presus de ceea ce la nivel imediat simţi. Pentru că acest simţ al nostru de a „ne păsa” de ceilalţi e de fapt atât o moştenire a trăirilor de dincolo dar şi o pecete a viitorului care bate la uşă. Mă gândeam zilele trecute, după ce am publicat interviul cu Jasmuheen, că sistemul intern de credinţe ne arată nivelul de conştiinţă atins şi cu cât acesta este mai înalt cu atât există o flexibilitate mai mare a respectivului/respectivei în a primi şi a gestiona încercările vieţii. Şi datorită acestei flexibilităţi persoana în cauză trece mult mai uşor peste toate aceste aşa zis probleme, devine sprijin pentru ceilalţi, înţelege mult mai mult şi mult mai repede scopul acelor încercări şi cu toate astea pare şi chiar aşa e că trăieşte şi simte incomparabil mai mult decât ceilalţi. Exprimă şi integrează atât de multe încât la un moment dat îţi pui problema dacă e posibil ca cineva să fie chiar aşa… dar să revenim la alegerile celorlalţi şi panta lor negativ-distructivă pe care şi-o autoimpun.

E bine să înţelegem mecanismul liberului arbitru într-o accepţiune puţin mai adâncă, cel puţin din punctul din care pot privi eu lucrurile acum. În momentul unei decizii sunt multe structurile noastre care participă la şedinţa de aprobare a următorului pas. Vom porni de sus în jos pentru că în realitate aşa îşi şi impun deciziile părţile ce ne compun, de la vibraţia cea mai înaltă, ceea ce denumim practic alegeri de destin până la impulsuri emoţionale necontrolabile şi raţionamente simple. Mai întâi trebuie să ştim că deasupra celor 7 chakre arhi-cunoscute din corpul uman, corespondente celor şapte corpuri de vibraţie diferită, avem o a altă structură specializată, denumită de mulţi selector de vibraţie şi care este o structură ce amplifică energiile şi informaţiile care corespund  liniei de destin anterior aleasă venirii aici şi le opreşte sau micşorează intensitatea celor care nu au legătură cu aceasta (lucrează similar unei site, doar că aici ochiurile sunt mai speciale şi lasă doar anumite forme, nu dimensiuni). Apoi sunt esenţele noastre non-raţionale, pline de înţelepciune, pline de iubire şi acceptare care ne împing pe un drum sau altul, parţial impunând experineţe pe care ni le punem practic în faţă prin atitudinea noastră faţă de ele, parţial luând parte activ la „cântărirea” acestora – în special corpul cauzal.

Există desigur apoi componenta emotiv – sentimentală, care, îmbinată cu partea cognitiv – raţională produc ponderea propriu-zisă cea mai mare în luarea deciziei. Ceea ce e bine să reţinem, pentru că şi în cazul în care nu suntem extraordinar de deschişi şi potenţi în a ne putea asculta vocea interioară, putem să înţelegem din desfăşurarea vieţii noastre cum am luat deciziile şi prin interpretarea acestor ecuaţii (de unde am plecat, unde am ajuns şi prin ce am trecut din punctul a în punctul b) să ştim ce avem de făcut pentru a ne îndrepta către soluţia potrivită nouă. Către acceptarea care vine odată cu înţelegerea acestor complexe care ne compun şi care fac parte din viaţa noastră, doar că sunt mai greu de înţeles şi de sesizat direct. În momentul în care poţi simţi natural aceste niveluri din tine care participă activ la luarea deciziilor ai să înţelegi practic alegerile celorlalţi. Alegerea pe care ei au făcut-o nu poate fi judecată din postura de privitor posesor de 5 simţuri pentru că e ca şi cum ai încerca să îndeşi infinitul undeva între 6 şi 7… doar pentru că seamănă cu 8. Şi pentru că nu poţi face obiectiv acest lucru şi – lucru foarte important – pentru că fiecare e responsabil de propriile decizii, mai puţin copiii care au nevoie de susţinere până îşi deschid conştienţa destul de mult pentru a-şi prelua linia de destin complet, cea mai sănătoasă decizie şi atitudine pe care le poţi avea sunt acceptarea a ceea ce este. Desigur că dacă poţi întinde o mână şi ajuta respectiva persoană să conştientizeze lecţia din spatele acelei încercări nu cred că trebuie să aştepţi permisiuni speciale. Dar pentru a face asta trebuie să intuieşti ce înseamnă conştientizare: înseamnă înţelegere, însemană acceptare, înseamnă integrare în persoană şi în personalitate, înseamnă că respectiva încercare e neutră din punct devedere emoţional-negativ pentru persoana respectivă, înseamnă vindecare, înseamnă echilibru în legătură cu subiectul problemei. Şi desigur că mult mai mult, atât de mult pe cât de mult este de înaltă conştiinţa exprimată în fizic a repsctivului spirit.

Aşadar e un vals, un tandem în care şi tu şi el/ea ajungeţi la propriile acceptări, înţelegeri etc. şi vă deschideţi în acelaşi timp şi pentru o interacţiune prin care practic vă transmiteţi unul celuilalt acele informaţii – la nivel subtil iniţial – care vă diferenţiază experienţele şi punctul unic de vedere al fiecăruia. Pentru a ajunge acolo începe cu lucruri mici, cu cele care nu te ating puternic şi urcă pe scara magnitudinii până acolo unde poţi şi apoi analizează ce din tine nu te laă să mergi mai departe. Şi vei găsi în frumuseţea vieţii toate cărţile pe care ţi le-ai ales pentru că atunci când le tragi vei străluci, acesta e scopul lor, şlefuirea tuturor faţetelor de diamant ale sufletului tău.

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Descoperire de senzatie despre gravitatie

Poate informaţia să scape dintr-o gaură neagră? Conform unui nou studiu se pare că este posibil ca ceva să scape...

Închide