Cetatea ciclopică din Sacsayhuamán – imposibila tehnologie peruană antică

0

Sacsayhuamán este fără îndoială cea mai impresionantă și misterioasă cetate din Anzi.

Lucrările în piatră de la Sacsayhuamán au fost făcute de niște meșteri extrem de pricepuți iar noi nu putem decât să ne întrebăm cine au fost aceștia.

O tehnologie antică extrem de avansată, Sacsayhuamán , Peru.

Aici avem de-a face cu un adevărat mister, ce pare imposibil de rezolvat.

Aici au fost ridicate trei ziduri gigantice de 457,20 metri lungime și 16,45 metri lățime, lângă orașul Cuzco din Peru, la o altitudine de peste 3.600 metri. Zidurile înconjoară o zonă pavată ce conține o structură crculară din piatră, ce ar ăutea fi un calendar solar dar și alte structuri atât la suprafață cât și sub pământ.

Enigma anticelor scări răsturnatede la Sacsayhuamán

A fost acesta un loc de rugăciune sau o cetate? Nu e știe încă. Perioada în care au fost ridicate zidurile este iarăși neclară.

Oficial, cultura Killke (anul 900 – anul 1.200 dC) este creditată cu construcția de la Sacsayhuamán; aceștia au ocupat America de Sud, în regiunea din jurul orașului Cusco, din Peru, înaintea sosirii incașilor în secolul 13.

“Sacsayhuaman ar putea fi cu câteva sute sau chiar mii de ani mai vechi decât cultura Killke. Pare să nu existe niciun motiv pentru care să se fi început construcțiile din Cuzco și Sacsayhuamán abia în anul 1.100 dC, de vreme ce alte construcții megalitice au începu mult mai devreme în alte zone…”

Lucrările în piatră de la Sacsayhuamán nu sunt singura enigmă a acestui loc. O alta este ascunsă în acest loc, o scriere veche de 30.000 de ani descoperită în Templul de la Sacsayhuamán de către Dr. Derek Cunningham, un autor și cercetător ce a publicat nenumărate lucrări.

În timp ce studia modul în care sunt conectate blocurile de piatră, ceea ce a dezvăluit o precizie remarcabilă în așezarea pietrelor, cercetătorul a descoperit că unghiurile pietrelor de la Sacsayhuamán dezvăluie ceva extraordinar.

Ca rezultat al analizei sale, Cunningham a prezentat o teorie extrem de neortodoxă ce stipulează că strămoșii noștri extrem de îndepărtați au dezvoltat scrierea acum cel puțin 30.000 de ani, un fel de forme geometrice bazate pe mișcarea lunii și a soarelui.

Potrivit cercetătorului, această scriere misterioasă ”astronomică” a fost descoperită și în alte locuri, de pe alte continente.

Scris de  A. Sutherland – autor pentru AncientPages.com

sursa: http://www.ancientpages.com/2017/04/10/cyclopean-fortress-sacsayhuaman-impossible-ancient-technology-peru/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Catalogul sonor al instrumentelor din Tibet

În acest videoclip, poți vedea toate instrumentele muzicale din Tibet și poți asculta sunetul lor minunat. Dacă privești și asculți...

Închide