Campul electromagnetic din jurul nostru dispare cand ne imbolnavim – partea 2

0

continuarea articolului: http://noulpamant.ro/articole/stiinte-de-frontiera/energii-neconventionale/campul-electromagnetic-din-jurul-nostru-dispar-cand-ne-imbolnavim-partea-1/

TOT MAI MULTE DESCOPERIRI STIINTIFICE VALIDEAZA ACTIVITATEA ENERGETICA SENSIBILA SI CONSTIINTA

Desi suntem de multe ori constienti de starea noastra emotionala, precum furia sau fericirea, mecanismele care dau nastere acestor senzatii subiective au ramas nedescoperite. Cercetari extraordinare ale oamenilor de stiinta din Finlanda au cartografiat zonele din corp care experienteaza cresteri sau descresteri ale activitatii senzoriale atunci cand simtim o anumita emotie. Fiecare dintre aceste zone ne afecteaza aura.

Fiecare zona a corpului are un limbaj propriu, la fel cum au si organele, muschii, nervii etc. Atunci cand ceva se intampla in corp, intr-o zona anume, acest fapt ne poate ajuta sa descoperim ce trebuie sa schimbam ca sa pastram „homeostaza” emotiilor noastre, a coerentei gandirii si a trairii spirituale. Nu trebuie sa mai punctam faptul ca in cadrul medicinei traditionale orietale, conceptul de aura este foarte bine inteles si acceptat ca atare. Practicile orientale, atat medicale cat si spirituale sunt initial indreptate catre corectarea aurei, adica spre corpul spiritual, mai degraba decat catre corpul fizic.

Cercetatori precum Beverly Rubik au explorat ideea unui biocamp uman, folosind fotografia Kirilian, in incercarea de a explica disciplina chineza a QiGong-ului. QiGong-ul ne invata ca exista o energie vitala, numita qi (sau chi), care curge prin toate lucrurile vii. Experimentele lui Rubik s-au bazat pe aparatul lui Korotov de tip VDG pentru a produce imagini in care se banuia ca se vad aceste bio-campuri qi in cazul pacientilor bolnavi cronici. Energiile vitale, precum qi si prana exista dincolo de lumea naturala.

Programul , care a inflorit acum trei decenii sub egida Princeton University School of Engineering and Applied Science, a studiat interactiunea dintre constiinta umana si  procese, folosind aparate fizice extrem de sensibile, dezvoltand modele teoretice complementare pentru a intelege mai bine rolul constiintei in crearea realitatii fizice.

TOTUL ESTE ENERGIE

Omenii de stiinta si cercetatorii de azi, de pe intreg mapamanondul au confirmat ca soliditatea materiei, ce pare sa fie reala, in realitate NU ESTE. Aparenta solida a materiei este de fapt energie pura care vibreaza la o anumita frecventa, ce da acesteia caracteristici precum forma, dimensiunea, textura etc. Aceste obiecte ce par solide, cum ar fi de exemplu un creion, o carte si chiar si moleculele, atomii si celulele din corpul nostru sunt de fapt constituite din particule de energie vibratorie, numite electroni, protoni, neutroni si particule mai mici decat acestea. Deci, atunci cand aceste particule vibreaza in nucleele lor, se genereaza un mic impuls electric in corpul nostru si, conform faimoasei legi a fizicii „atunci cand exista un camp electric in jurul unui corp, se naste in mod automat un camp magnetic”. Deci, minusculele impulsuri electrice din corpul nostru creaza un camp magnetic in jurul corpului, cunoscut sub numele de AURA – campul electro-magnetic al corpului.

Deoarece totul in Univers este facut din aceleasi particule constituente de tip electroni, protoni, neutroni etc., inseamna ca absolut TOT ARE O AURA. Si daca marim aceste asa zise particule elementare, ajungem intr-un punct in care nu mai gasim decat energie pura care vibreaza la aceiasi frecventa cu obiectele solide pe care le percepem. Totul in acest Univers fizic nu este altceva decat energie care conecteaza totul in Univers.

Daca studiem vechile texte indiene, in special Yoga sutras-urile, vom ajunge sa cunoastem anatomia subtila a sistemului uman de chakre, care este un aspect foarte important al aurei noastre. Din punct de vedere spiritual, putem spune ca aura este chiar natura sufletului nostru, reflectand cele mai adanci dorinte si emotii, sentimente etc.

Aura este stratul de energie care interconecteaza toate corpurile subtile intre ele si actioneaza si ca un scut, protejand si acoperind corpurile noastre mai subtile, precum cel mental, emotional, spiritual si astral. La fel ca in cazul corpului fizic, pentru a supravietui si a isi mentine sanatatea, este nevoie de oxigen, in mod similar fortele Pranice, cunoscute in mod obisnuit ca Prana, sunt necesare ca aceste corpuri subtile sa isi pastreze functionarea si sanatatea.

CORPURILE SUBTILE CONROLEAZA SANATATEA CORPULUI FIZIC

Deci, in cazul in care dorim sa absorbim oxigenul din aer in mod corespunzator, ar trebui sa ne pastram plamanii sanatosi si in acest fel sa ne mentinem corpul fizic sanatos, in mod similar, daca vrem ca acele corpuri subtile sa functioneze corect si sa absoarba prana, trebuie sa ne mentinem aura curata. La fel cum corpului fizic ii sunt de ajutor exercitiile fizice in mod regulat, la fel ar trebui practicata o forma de exercitiu cu energie, care regleaza curgerea corecta a energiilor pranice in corpurile noastre subtile.

“Corpurile noastre subtile” sunt corpul fizic, corpul emotional, corpul mental, corpul spiritual si ultimul corp, cel astral. Deci, in general, aura este compusa din 5 straturi de baza (nota: conform unor scoli spirituale sunt 7, conform altora 12 etc.), dintre care corpul fizic este ce putem vedea cu ochiul liber, deoarece are o vibratie relativ joasa si densa, in timp ce urmatoarele patru corpuri vibreaza cu o frecventa mult mai mare.

Chiar si in cazul in care un organ este extras fizic din corp, energia sa este imprimata in corpul astral. Majoritatea energiei pentru vindecare pentru corpul fizic, trece mai intai prin acest strat, iar vindecarea propriu zisa are loc mai intai in corpul astral si apoi noua amprenta energetica este transferata catre corpul fizic.

Oadata ce radacina bolii este eliminata din amprenta corpului fizic (nota: din corpul eteric, ce este dublul energetic al corpului fizic), simptomele ce apar in corpul fizic incep sa dispara. Radacina tuturor bolilor nu este in corpul fizic ci in cel energetic (eteric) si nicio boala nu poate sa para mai intai in fizic, fara a fi transferata dinspre corpul energetic.

Deci in acest mod functioneaza energia trimisa prin rugaciuni, intentie, reiki etc. si este in primul rand primita de catre straturile exterioare, adica de catre aura, corp astral si apoi catre celelalte corpuri (nota: in opinia celor care au scris acest articol exista o ierarhizare „traditionala” a corpurilor subtile – personal sunt familiarizat cu un alt sistem, ierarhizat pe sapte trepte, fiecare corp avand in componenta sa cate o chakra majora – si nu se pune problema constiintei, din care toate provin, adica diferenta dintre forma si non-forma). Cel mai important scop al aurei este sa actioneze ca un vas pentru a tine toate corpurile la un loc si ca scut impotriva vibratiilor nesanatoase. Deci cu cat este mai puternica aura, cu atat mai protejati si puternici suntem.

In timp, un mai mare procent din oameni va ajunge sa adopte aceste concepte, deoarece nivelul de pe Pamant (al constiintei) este destul de elevat ca sa putem intelege de ce exista aceste energii si sa le simtim si sa lucram cu ele. In acest fel se vor face progrese in materie de sanatate, ceea ce se va traduce intr-un control mai bun al corpurilor subtile, ceea ce conduce direct la disparitia bolilor in corpul fizic. (nota: ceea ce in mod normal duce la constientizare si in ultima faza la re-cunoasterea propriei esente, care se afla dincolo de forma, insa acesta este un pas important pentru a ajunge acolo si aproape obligatoriu).

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Musculitele de otet demonstreaza semne de inteligenta inainte de a actiona

Musteculitele de otet "gandesc" inainte de a actiona, declara cercetatori de la University of Oxford's Centre for Neural Circuits and Behaviour....

Închide