Artefacte descoperite la Kerala dezvăluie cunoștințe avansate de metalurgie

0

Mai multe artefacte dezgropate dintr-o curte din Vellakunnu, lângă Panoor, în districtul Kannur, la nord de Kerala, demonstrează o cunoaștere avansată a tehnologiile metalurgice. O urnă împreună cu trei cărți și un artefact de metal sunt elementele care pot aduce noi informații despre timpurile megalitice din regiune.

Urna înaltă de 90 de centimetri are un capac ceramic cu un diametru de 77 cm în mijloc. ”O caracteristică specială a acestei urne este prezența unei piese globulare oblice de cupru în interior”, spune N. K. Ramesh, antropolog – arheolog, ce lucrează ca asistent senior la Departamentul de studii ale moștenirii culturale din cadrul Muezeului Project, în cadrul Universității din Malaesia Thunchathu Ezhuthachan, Tirur.

metallurgyinkerala

Bolurile și artefactul metalic – vestigii ale unei epoci de mult apuse – descoperite în curtea unei case

N.K. Ramesh punctează faptul că este pentru prima dată când se descoperă un obiect oblic de bronz în contextul epocii megalitice, în această țară. ”Dovezi asemănătoare au fost descoperite la Aathichanallur, un sit arheologic de la Tirunelveli din districtul Tamil Nadu. Probabil că relicvele sunt unele de origine sacră, folosite pentru venerarea oamenilor megalitici”, declară acesta.

Artefactul metalic are șapte proiecții asemănătare unor antene, iar morfologia obiectului demonstrează că este un obiect creat prin tehnologii avansate. ”De asemenea, au mai fost descoperite șase cărlige de teracota în interiorul urnei, folosite probabil pentru agățat.

În urnă s-au descoperit urme de oase și nisip de râu. Se planifică o excavație de amploare în această locație”, adaugă acesta. Un grup de copii care se jucau în curtea casei lui Mangalassery Govindan, a descoperit o groapă în care a fost descoperită urna.

pillardelhi004

Coloana – construită din 98% fier forjat cu impurități – fără nicio sudură – ce pare să fie forjat dintr-o sngură bucată uriașă de fier.

Metalurgia a atins un nivel extrem de avansat în India antică. Metale topite și derivate de aliaje s-au confecționat încă din anul 3.000 îC. Schimburile unor asemenea obiecte erau semnificative între India, Egipt și Roma. Uneltele metalice confecționate din fier și oțel erau la mare căutare atât pentru război dar și pentru agricultură.

Textele străvechi arată că primele arme care au fost înregistrate în vreun fel, pentru popoarele meditaraneene provin din India. Cele mai extraordinare exemple ale capacităților și tehnologiilor de fabricație ale artizanilor indieni includ faimosul stâlp de metal din Delphi.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Citește articolul precedent:
Moldavitul – o piatră a transformării

Moldavitul se găsește doar în râul Moldau din Cehia. Se găsește sub multe forme și dimensiuni, unele mai bune decât...

Închide