Artefacte controversate pe care nimeni nu vrea să le cerceteze

0

O civilizație extrem de tehnologizată a existat cu siguranță în trecutul îndepărtat al planetei noastre. Astăzi nu știm nimic despre aceste ființe.

Aproape tot ceea ce putem afla despre oamenii preistorici se găsește în artefactele pe care le-au lăsat în urmă.

Totuși, unele descoperiri preistorice par să fie extrem de frustrante atunci când ajungem să analizăm proprietățile lor necunoscute.

Unul dintre aceste artefacte este un ștecher cu trei picioare care este încrustrat într-o mică bucată de granit.

O piatră ce are încrustrat un ștecher și are aproximativ 100.000 de ani vechime. Imagine: John J. Williams

În ciuda faptului că acest obiect este disponibil oricui pentru cercetare, nu prea mulți s-au încumetat să îl testeze! În schimb, artefactul a fost catalogat din start ca fiind un fals – fără nicio examinare.

Ne este cumva teamă de ceea ce vom descoperi?

Această descoperire arheologică misterioasă a fost scoasă la lumină în mod accidental de către inginerul electrician John J. Williams în anul 1998,

La fel ca în cazul multor altor artefacte prețioase, dar subevaluate, acesta poate să fie o dovadă că o civilizație necunoscută a ajuns la un nivel înalt de tehnologie cu mult timp înainte ca cele mai cunoscute culturi ale lumii să fi existat.

În baza câtorva consultări preliminare cu un inginer și un geolog, artefactul pare să semene cu o componentă electronică încrustată într-un bloc de granit format natural, compus din cuarț și feldspar – incluzând câteva mici procente de mică – care deja era construită în momentul formării rocii.

În plus, acesta seamănă cu un conector XLR sau o componentă asemănătoare și nu prezintă nicio urmă de lipire sau sudură.

Aceasta prezintă un câmp magnetic slab, având la o măsurătoare în ohmi o rezistență asemănătoare unui circuit deschis.

Ștecherul cu trei picioare este ținut la un loc de o rețea cu origine nedeterminată. Piesa de 0,76 cm în diametru nu pare să fie construită din lemn, plastic, cauciuc, metal sau orice alt material recognoscibil.

Williams a folosit o mașinărie cu raze X extrem de puternică ce a dezvăluit faptul că rețeaua de componente se extinde într-o structură internă opacă din interiorul rocii.

Întrebarea rămâne în picioare: De ce ar fi integrat în rocă ștecherul cu trei picioare? Ce scop ar putea servi un asemenea obiect?

Analizele geologice ale rocii au arătat că artefactul are aproximativ 100.000 de ani vechime.

Niște analize științifice ulterioare ar putea face niște lumină în cazul acestei descoperiri arheologice controversate din trecutul îndepărtat și ar putea confirma dacă este vorba despre o farsă extrem de elaborată sau… o descoperire ce ar putea să ne schimbe în mod radical perspectiva asupra istoriei umanității.

În 1990 a fost descoperit un tip ciudat de rocă albastră, de către geologul și arheologul Angelo Pitoni, în timpul uneia dintre excavațiile pe care le-a făcut în Sierra Leone, Africa.

El a trimis misterioasa rocă la mai multe laboratoare de pe glob.

Testele au fost făcute la the University of Geneva, the University of Rome, Utrecht, Tokyo și Freiberg, Germania. Toți experții au ajuns la aceiași concluzie și anume că piatra albastră nu există pentru că nu este similară nicuneia dintre rocile cunoscute de pe planetă!

Misterioasa rocă albastră din ceruri.

În acest caz avem de-a face cu o piatră artificială. Din cauza faptului că roca este albastră cu vinișoare albe, ea a fost denumită ”Piatra cerului” sau ”Piatra din rai”.

Compoziția sa este mai mult de 77% oxigen, împreună cu urme de carbon, silicon, calciu și sodiu. Compoziția face ca ”Piatra cerului” să semene cu un fel de beton sau stucco, aparent fiind colorată în mod artificial. Populația din zona de unde a fost descoperită piatra deja știa despre existența ei pentru că, în diverse locuri au mai fost descoperite asemenea artefacte în timpul unor săpături în zonă.

Un alt mister legat de piatra din ceruri este faptul că acest artefact este găsit întotdeauna într-un strat din sol ce este datat cel puțin în anul 12.000 îC. Roca a fost produsă în mod evident de către o civilizație necunoscută extrem de avansată, ce s-a piedut în negura timpului.

Scris de  – A. Sutherland – Editor AncientPages.com

sursa: http://www.ancientpages.com/2019/05/22/controversial-artifacts-no-one-wants-to-examine-thoroughly-is-there-something-we-are-afraid-of-discovering/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Citește articolul precedent:
Astro-fizicienii au descoperit cum se formează antimateria în centrul Căii Lactee

O echipă internațională de astro-fizicieni condusă de the Australian National University (ANU), a descoperit sursa antimateriei. Studiul arată cum se formează...

Închide