Sculpturi umane din fire reciclate

0

Câteodată, arta ne demonstrează frumusețea extraordinară a lucrurilor ordinare. Acest lucru se poate obține în mai multe feluri, de exemplu, prin folosirea unor materiale neașteptate ce crează opere de artă sau prin exprimarea unor viziuni neobișnuite a lucrurilor prin artă. Unii artști devin extrem de creativi atunci când își materializează propria imaginație iar alții demonstrează o persistență remarcabilă în arta lor.

Sculptorul britanic Richard Stainthorp a descoperit o modalitate uimitoare de a evidenția manifestarea emoțiile umane prin intermediul limbajului corporal. El crează sculpturi umane și angelice de dimnesiuni reale ce radiază frumusețea și fluiditatea corpului uman într-un mod unic. Cu toate că sculturile acestuia nu au trăsături faciale, înțelegem extrem de ușor emoțiile acestora prin intermediul limbajului corporal.

wire-sculptures-700x901

Stainthorp sculptează din 1996, folosind fire metalice aruncate la gunoi. Cu toate că este dificil de lucrat cu fire, acestea sunt un mediu perfect pentru imitarea curbelor și a mușchilor coprului uman. Manipularea plină de talent a artistului a acestui mediu este exact ceea ce conferă acestor sculpturi fluiditatea incredibilă și zenzația de mișcare.

wire-sculptures8

wire-sculptures6

wire-sculptures4

wire-sculptures7

wire-sculptures5

Mai mult decât atât, Stainthorp declară că încercarea prin care trece pentru a lucra cu acest material este o sursă de motivație pentru el, ceea ce îl inspiră să devină un maestru în arta sa și să creeze mai multe sculpturi din fire.

“Știam că dacă reușesc să fac o sculptură să arate bine din toate unghiurile, atunci am atins măiestria de a lucra cu acest material, cu toate acestea, 16 ani mai târziu încă nu am reușit să ating acest țel cu toate că am fost aproape de maim multe ori. Este o încercare ce devine o motivație continuă , a declarat pentru .

wire-sculptures2

wire-sculptures1

Potrivit declarațiilor oferite site-ului , Stainthorp își culege inspirația din ceea ce fac oamenii zilnic, din modul în care aceștia se percep pe ei îânșiși și corpurile lor.

“Aproape orice găsim incitant în lume, fie că este vorba despre ceva intelectual, fie că este ceva ce se bazează pe o aventură, de obicei se învârte în jurul modului în care ne percepem propria ființă într-un spațiu și a interacțiunilor în care ne implicăm. Pentru fiecare persoană centrul universului este propriul sine, propria ființă și corpul. Restul este doar reacția la stimulii exteriori explică el.

Fotografii: Richard Stainthorp 

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Secrete simple pentru a trăi o sută de ani

Dacă un râs sănătos cu familia și prietenii, statul la soare și consumul de vin sunt ingredientele necesare pentru a...

Închide