Picturi prismatice

0

 a lucrat cu lumina de mai bine de 30 de ani, creând instalații vibrante de lumină, pe care le numește picturi. Aceste opere de artă de dimensiuni mari folosesc un minim de unelte,  exploatând simplu lumina și sticlă dicroică pentru a reflecta o multitudine de culori pe pereți și în cameră. Instalațiile nu pornesc de la niște schițe inițiale și nici nu sunt proiectate pe calculator, ci ele sunt create în timpul instalării pieselor, pe măsură ce Knapp se mișcă într-o coregrafie ce crează complicatele sale modele luminoase.

“Distracția în ceea ce fac eu cu lumina este că nu există nimic în memoria noastră vizuală care să ne pregătească pentru ceea ce fac eu”, spune Knapp într-un film scurt despre munca sa. ”Faptul că ceea ce creez poate fi realizat doar cu lumină, faptul că nu există nicio picătură de vopsea pe acste panouri, îi uimește pe absolut toți cei care privesc operele mele. Ceea ce încerc să fac aici este să pun la încercare orice noțiune tradițională legată de percepție. Ce este? Este real? Este ireal? Contează?”

Aceste lucrări au făcut parte dintr-o expoziție ce s-a mișcat în întreaga țară (SUA) inclusiv la Muzeul de artă Boise, Muzeul de artă Chrysler, Muzeul de artă Naples, Institutul american de artă Butler și Institutul de artă Flint, printre multe altele. Expoziția intitulată  (picturi de lumină) se află în acest moment până în 27 august 2016 la Muzeul de artă Pensacola.

StephenKnapp_08

StephenKnapp_01

StephenKnapp_03

This digital file was made at AutumnColor Digital ImagingDedicated to the special needs of fine artists(800) 533-5050

StephenKnapp_05

StephenKnapp_10StephenKnapp_11

sursa: 

 Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cinci pași pentru mai multă conștiență în fiecare clipă

“Iubirea și fericirea nu sunt în exteriorul nostru. Sunt ceea ce ești tu și sunt ceea ce sunt eu”. –...

Închide