Minunata și ciudata artă antică Rangoli

0

tw_rangoli-indian-art-flour-sand-3_2_670

Rangoli esteo artă tradițională indiană în care modele vibrante și colorate sunt create folosind pardoselile caselor, curțile sau chiar în mijlocul fdrumului, în funcție de scopul petrecerilor. În mod normal create în timpul festivalurilor cu scop decorativ, Rangoli este construit de cei care au nevoie de noroc.Materialele folosite pentru crearea Rangoli sunt toate direct cu sursă din natură, inclusiv nisip colorat natural, flori și orez, dar și petale sau alte materile efemere. Culorile vibrante sunt obținute folosind purpură, tumeric și alte materiale ca și coloranți naturali.

Cea mai bună  perioadă în care să vezi Rangoli umplând străzile Indiei, ar fi în timpul festivalurlor Onam, Pongal și Diwali, dar și la nunți sau alte întâlniri speciale. Tradițional, Rangoli sunt create de femei care dau mai departe cunoașterea lor legată de această formă de artă, din generație în generație. Diferențele de culoare și design reprezintă diferitele aspecte din tradiții, practici și folclor,fiecare unică unei zone din India.

tw_rangoli-indian-art-flour-sand-2_670

tw_rangoli-indian-art-flour-sand-4_670

tw_rangoli-indian-art-flour-sand-6_670

tw_rangoli-indian-art-flour-sand-7_670

tw_rangoli-indian-art-flour-sand-9_650

tw_rangoli-indian-art-flour-sand-10_650

tw_rangoli-indian-art-flour-sand-11_650

tw-rangoli-indian-art-flour-sand-1_670

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Copiii fac niște construcții uimitoare din carton reciclat

O idee inspirată Cinci zile în luna octombrie, copiii din Beijing au participat la activități manuale care le-au stimulat aptitudinile...

Închide