Arată ca un copac vechi ros de timp, însă…

0

De la distanță pare a fi un foarte bătrân copac mâncat de carii. O priveliște nu tocmai plăcută și o imagine care te face să te întrebi în legătură cu istoria copacului și cu modul în care a ajuns acolo. Însă dacă privești de mai aproape copacul vei observa că este ceva sepcial în legătură cu acesta…

În China, antica practică de a sculpta ceva impresionant în trunchiul copacilor este văzută ca o formă de artă extrem de venerată. De secole întregi, măiestria sculptorilor a transformat piese brute din lemn în capodopere care inspiră, însă niciuna la fel de măreață precum cea de față.01tree-art

Artistul din spatele acestei opere de artă este Zheng Chunhui. Frumusețea brută a acestei opere de artă pur și simplu nu poate fi transpusă în cuvinte, ai nevoie să o vezi cu ochii tăi.

021115

Piesa se numește în mod binemeritat ”De-a lungul râului în timpul festivalului Quinming”. Un nume potrivit odată ce apuci să privești opera în înreaga ei măreție.

0000001166

Sculptura se întinde de-a lungul întregului trunchi lung de 12,20 m și lat de 3,07 m și a fost recunoscută de către Guinness Book of Records ca fiind cea mai lungă sculptură în copac din lume.

01213215465486547987

Pe lungimea acestei opere sunt mai bine de 550 de indivizi sculptați. Cu cât privești mai mult cu atât rămâi mai mult uimit.

0012555555555555555555551312

Opera este inspirată de pictura faimosului artist chinez Zhang Zeduan din Dinastia Song. Ea prezinta festivitățile ce au loc în timpul festivalului de primăvară.

01wow

Artistului i-au trebuit 4 ani pentru a termina opera.

01spec

Această operă de artă spectaculoasă nu este doar o moștenire a mărețelor tradiții chinezești dar și o formă de artă unică, practicată de secole în această țară. Ce priveliște!

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Beneficiile scrisului asupra stării de sănătate fizică și emoțională

Beneficiile scrisului trec cu mult dincolo de modul în care acesta implică intelectul. Scrisul poate fi un mod de eliberare...

Închide