Arta subacvatica – cercuri din nisip

1

Creatorul necunoscut al acestor modele complicate circulare este defapt un peste foarte mic si inteligent!!

Aceste modele au fost descoperite de catre scafandrul Yoji Ookata care a observat la un moment dat ceva ce nu mai vazuse pana atunci. Scufundandu-se langa Amami Oshima, in partea cea mai de sud a tarii  a observat modele geometrice valurite din nisip, de aproximativ 1,80 m diametru, la adancimi de aproape 25 de m. In curand a revenit cu colegii sai si cu o echipa de la televiziune din cadrul programului natural NHK pentru a afla originea „misterioaselor cercuri”.

Creatorul acestor cercuri misterioase subacvatice a fost dezvaluit. Imagine: CGI2.nhk sau .jp

Investigatii ulterioare au aratat ca cercurile nu erau create de catre un UFO, dupa cum au sugerat unii, ci de catre un mic peste balon care isi foloseste exclusiv coada si munceste zi si noapte pentru a modela aceste riduri circulare. Pestele are numai cativa centimetri lungime.

Desigur ca exista un scop in spatele acestei munci lungi si neobosite. Acest „cerc misterios” nu este realizat doar pentru a infrumuseta fundul oceanului.

Chiar arata ca un model complex. Imagine: CGI2.nhk sau .jp

Observatiile au dezvaluit ca femela peste este in mod special atrasa de dealurile si vaile din nisip si le traverseaza cu grija.

Cercetatorii au notat faptul ca femela si masculul de peste balon isi aseaza ouale in centrul cercului si cu cat sunt mai multe cercuri, cu atat mai atrasa va fi femela de mascul. Micile cochilii marine observate in cadrul modelelor nu se afla acolo degeaba. Cercetatorii cred ca ele servesc ca nutrienti vitali pentru oua, pe masura ce cresc, dar si pentru nou nascuti.

Pestele balon japonez este responsabil pentru aceste cercuri subacvatice
Un peste foarte destept si mic

Ceea ce a fost fascinant in legatura cu sculptura pestelui, a fost faptul ca dupa ce au experimentat in laborator, cercatatorii au demonstrat ca modelul cu dealuri si vai din cadrul sculpturii neutralizeaza curentii, in acest fel protejand ouale si ne-expunandu-le potential pradatorilor.

Inca odata. natura ne arata ca traim intr-o lume minunata si bizara care este plina de surprize.

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Un comentariu

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Trovantii – pietrele care cresc

Ne vom concentra atentia azi asupra unui fenomen geologic uimitor, asa numitul fenomen al pietrelor care cresc. Este dificil sa...

Închide