Arkaim: o enigmă științifică a unei zone plină de anomalii

0

Acest loc este unic și înconjurat de mistere. Arkaim este unul dintre multele situri arheologice care se găsesc într-o zonă de 400 km pe 200 km în stepele Eurasiei, la est de partea sudică a munților Urali.

Se știe cu certitudine că Arkaim, o fortificație circulară, de aprozimativ 150 m în diametru, plină de artefacte, a fost construită undeva acum 4000 – 5000 de ani. S-au descoperit, în urma survolajelor aeriene, și alte situri în apropierea Arkaimului, datate undeva între anul 2300 și 1600 îC, fapt ce întărește importanța acestei zone din Urali.

arkaim1

Arkaim, construiă undeva acum 4000-5000 ani.

Legende și mituri bechi de mii de ani din regiunea Munților Urali și din vechea Siberie, spun căArkaim nu este un loc normal unde locuiau oameni. DIn contră, acum patru mii de ani, locuitorii au abandonat Arkaim și au ars rămășițele orașului. Localizarea exactă este în partea sudică a Regiunii Chelyabinsk de astăzi.

Fortificațiile circulare din Arkaim sunt aliniate cu stelele și au o structură mult mai complexă decât faimosul Stomehenge, însă Arkaim este de fapt localizat într-o regiune pustie din Rusia și nu este la fel de cunoscut precum faimoasele pietre britanice.

arkaim2

Acuratețea și complexitatea Arkaimului este o enigmă științifică

Se știe de mult timp că Stonehengeul a fost construit având observațiile astronomice în minte și este posibil ca acesta să fi permis observarea a 10 fenomene astronomice folosind 22 de elemente, în timp ce unii arheologi spun că Arkaim a fost contruit pentru observarea a 18 fenomene folosind 30 de elemente.

În esență, acest lucru înseamnă că anumite evenimente celeste puteau fi observate și urmărite folosind siturile în anumite feluri, din diverse poziții, iar dintre cele două Arkaim oferea o plajă mai largă de posibilităși de observare.

POtrivit arheologului rus K.K. Bystrushkin, Stonehenge oferă o acuratețe a observațiilor de 10-arc minute la un grad, pe când Arkaim oferă o acuratețe de 1-arc minut la grad.

arkaim3

Structura originală de la Arkaim – după interpretarea artistului

Această precizie nu a mai fost întâlnită decât în cazul Almagestului din Grecia antică.

Astronomii care au investigat cu atenție rămășițele de la Arkaim, nu au descoperit nicio urmă de construcții mai vechi în zonă. Acuratețea și complexitatea structurii de la Arkaim este o enigmă științifică.

Totuși, ciudățeniile anomaliilor din zonă nu se termină aici. Unul dintre cele mai mari enigme legate de Arkaim este focul ce a distrus acest așezământ antic. Acest incident preistoric este greu de explicat.

Nu există nicio explicație rezonabilă pentru absența oricăror rămășite umane în acest loc ce a ars. Singura sugestie posibilă ar fi că rezidenții au părăsit așezarea înainte ca focul să izbucnească.

arkaim40

Misterul focului de la Arkaim este încă o enigmă

Mai mulți profesioniști, inclusiv istorici, arheologi și atnografi și-au arătat interesul în situl de la Arkaim. Locul a fost vizitat de mii de astrologi, profeți, mediumi și memebrii ai unor culte religioase.

Aceste persoane nu au cntribuit cumult la înțelegerea fenomenelor de la Arkaim, însă ei au putut vedea lumini ciudate (nu ale unor sateliți) mișcându-se pe cer, apariții misterioase de lumini, de ceață și schimbăridramatice abrupte de temperatură atmosferică.

Oamenii, deseori, nu se simt bine în zonă, raportând o tensiune psihică neobișnuită și dereglări ale presiunii sangvine, ale temperaturii coprului și de asemenea schimbări ale ritmurilor circadiace.

Din cauza faptului că trecutul îndepărtat al Arkaimului este o pagină necunoscută a istoriei și din cauza faptului că aparent există multe secrete acunse în acest loc, această așezare este considerată de multe persoane ”Sfântul Arkaim”.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Știința demonstrează energia superumană a meditatorilor

Davidson a testat cei mai avansați călugări ai lui Dalai Lama, fiecare având o practică de la 15 până la...

Închide