Arheologii au descoperit un talisman dintr-un meteorit, vechi de 9.000 de ani pe care il venerau oamenii primitivi

0

Un fragment de meteorit datat cu 9.000 de ani in urma a fost descoperit intr-o coliba samanica de catre arheologi, conducand la teoria ca acesta a fost venerat ca obiect magic, raporteaza UK MailOnline. Inca din Epoca preistorica a Pietrei, oamenii au observat talismanul cazand din cer, devenind in acest fel statutul de a fi dintr-o alta lume.

Arheologi de la Institute of Archaeology and Ethnology din Szczecin, din nord-vestul Poloniei, au descoperit fragmentul de meteorit in interiorul unei locuinte a unui om al pesterii, langa lacul Swidwe din vestul Pomeraniei, in timpul unor sapaturi executate anul trecut. Deseori numit aurul prostilor datorita stralucirii sale aurii, obiectul era un fragment de meteorit din pirita, aceasta fiind un mineral sulfit de fier.

5-us-institutions-to-share-parts-of-rare-meteorite

Arheologii au descoperit un fragment de meteorit intr-o coliba samanica, datat cu 9.000 de ani in urma, ce pare sa fi fost venerat ca obiect magic. (nu cel din fotografie)

(Foto : The Smithsonian Institution via the University of California)

Avand o suprafata rugoasa pe laterale, meteoritul are 5.3 pe 3.5 cm. si are o forma cilindrica, fiind in acelasi timp si poros. Dar ceea ce este cel mai important este ca aceasta roca pare sa fi fost venerata de catre oamenii din acele vremuri.

Cu toate ca meteoritul a fost descoperit anul trecut, abia acum cercetatorii au putut sa afle pentru ce era folosit. „Meteoritul a fost adus la adapost ca un obiect special, parand ca a fost recunoscut ca nefiind din aceasta lume”, spune seful cercetarilor din cadrul institutului, Tadeusz Galinski. „Obiectul a devenit un element de credinta si poate chiar a fost folosit in ritualuri samanice. Probabil ca si-au dat seama ca era diferit, daca l-au vazut cazand pe pamant, identificandu-l dupa craterul pe care l-a creat si dupa caldura pe care a degajat-o atunci cand a intrat in atmosfera”.

„In plus, forma profilului lateral sugereaza diverse asociati; probabil ca persoana care l-a descoperit cu mii de ani in urma l-a vazut ca avand forma lumii misterioase a spiritelor”, adauga acesta.

Descoperirea este prima de acest fel din istoria arheologiei, in care oameni primitivi sa fi venerat un obiect din ceruri, a mai declarat acesta, adaugand ca fragmentul este „surprinzator de greu”.

Alaturi de meteorit, cercetatorii au mai descoperit un obiect asociat magiei, si anume o amuleta, o sulita din os gravata cu diverse ornamente si un bat magic confectionat din corn de cerb, decorat cu motive geometrice.

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Doar 24 de motive pentru folosirea neortodoxa a otetului in casa

Este un miros cu care suntem familiarizati cu totii - acea miasma acida pe care multi dintre noi o asociaza...

Închide